soirée magique van 21 november - een verslagje

maandag 7 december 2015 Gastblogger 4 Opmerkingen

Vorige zomer botste ik toevallig op de blog 'oponseentje' door te zoeken naar reiservaringen van andere alleenstaande ouders. Ik ben de site altijd in het oog blijven houden met de bedoeling om - als de tijd rijp is - mee te doen met een singles-activiteit. Zo kwam ik op de aankondiging van Soirée Magique in Gent.

Het concept was simpel: aan de deur betaal je vrijwillig een bijdrage voor een goed doel, je kan een dansles volgen en je kan inschrijven voor een speeddate. Na wat bedenktijd heb ik met toch ingeschreven. Door mijn getwijfel ben ik te laat om deel te nemen aan de speeddate, maar ik laat de moed niet zakken en beslis dat een avondje uit net is wat ik nodig heb. Ik vertrek met wat zenuwen en ook zonder gezelschap (geen andere singles in mijn vriendenkring). De zaal is goed gevuld als ik toekom en ik merk snel dat ik niet de enige met zenuwen ben. Er zijn duidelijk meer vrouwen dan mannen, een tegenslag in mijn geval :-)

De dansvloer staat in het begin van de avond wel goed vol en ik raak ook wat aan de praat met een aantal mensen. Doordat ik de speeddate mis, verloopt dat net iets moeilijker dan bij mensen die daarvoor al met elkaar kennismaakten. De sfeer op zo een singles-avond is niet die van op eender welk ander feestje, maar wat meer 'gemaakt'. Je moet dus wel even doorbijten om een fijne tijd te hebben. Ik besluit tegen middernacht dat het genoeg geweest is en keer huiswaarts.

Als eerste ervaring was dit zeker positief, maar het zou net iets makkelijker zijn als je wat vrienden meeneemt. De mensen die dit organiseerden hebben hun best gedaan om de avond goed in te kleden en te begeleiden en hun initiatief verdient zeker navolging. En ik hoop dat het goede doel er ook iets aan gehad heeft!

Met dank aan onze gastblogster. Ook iets leuks beleefd dankzij deze blog, mail gerust een verslag naar oponseentje@gmail.com

4 opmerkingen:

 1. Ik was er die avond samen met een vriendin en heb meegedaan met de speeddate & de salsa initiatie.
  De speeddate startte wat onwenning er moesten 2 heren naast elkaar op een tafeltje zitten en dan kwamen om de 9 minuten 2 of 3 dames aan de tafel aanschuiven.
  Het enige minpuntje vond ik dat je de gast naast je op het einde van de speeddate meer had gesproken/ meer kende dan de talrijk aanwezig interessante dames;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk :-) voor velen ligt de drempel voor om naar zo'n event te gaan vaak nét iets te hoog, en horen dat dat voor anderen niet anders is, kan alleen maar vertrouwen geven om de stap toch eens te durven zetten. Extra bonuspunten voor het alleen gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zo... Ik was er ook... Ook plots zonder een vriendin die last-minute niet meer mee kwam.
  Ik deed mee aan de speeddating en kan met vinden in wat @p zei... Ik wist meer van de 2 dames waarmee ik van de ene naar de andere tafel schoof dan van de mannen voor me. Je moet ook maar eens een gesprek van 6 min voeren met 5 mensen aan 1 tafel. In het begin vond ik het fijn maar de laatste tafels waren er teveel aan voor me...

  Maar zie, als @p niet bij de jongste hoop zat hebben wij al eens een babbelke van 6 minuten met elkaar gemaakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen