Zoeken of net niet?

zondag 13 oktober 2013 Gastblogger 16 Opmerkingen

Vandaag heb ik het helemaal gehad. :-)

Opnieuw ben ik nog eens op internet gaan surfen op zoek naar fijne manieren om nieuwe mensen te leren kennen.

De speeddate en het internetdaten heb ik al gehad. Elke keer weer leg ik mezelf op om het niet meer opnieuw te doen. En toch is er telkens weer die verleiding...

Deze week overwoog ik zelfs het relatiebureau. Alweer veel geld voor iets waarvan je niet zeker bent of je geen kat in een zak koopt. Zijn er onder jullie mensen die daar ervaring mee hebben?

Mensen uit mijn omgeving zeggen steevast hetzelfde: "Het zal wel eens vanzelf komen. Je mag daar niet mee bezig zijn." :-)
Maar hoe kan je nu niét bezig zijn met iets wat je zeer belangrijk vindt?

Mensen die graag een huis willen of een nieuwe job: geen haan die er naar kraait dat je daar actief mee bezig bent.
Graag nieuwe mensen willen leren kennen (ook al is er hélemaal niets mis met de mensen die ik al ken) en hopen dat daar misschien eens iets meer uit komt, op de één of andere manier rust daar volgens mij toch nog steeds een taboe op. Of zo ervaar ik het toch.
:-)

Daarom dus mijn vraag: Hoe denken jullie erover? Iemand de magische tip om niét bezig te zijn met het uitkijken naar een leuke date als fijn verwennerijtje voor mezelf?

Met dank aan onze gastblogster. Jouw stukje is ook welkom bij oponseentje@gmail.com.

16 opmerkingen:

 1. Ik betrap er mezelf ook op, de datingsites bekijken en overwegen om me in te schrijven... en dan denken, toch maar niet :)

  Mijn gevoel zegt me dat ik op die manier moeilijk kan tonen wie ik echt ben. Voelt aan als een geforceerde "sollicitatiebrief" die me vooral veel geld kost.

  Eigenlijk zou je bijna zelf iets moeten organiseren, een wandeling, "teambuildingsactiviteiten" of gezelschapsspellen-middag :) ik zeg maar wat :) Of zou dat ook een geforceerde boel zijn :)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag mijn datingprofiel op inactief gezet, ben het allemaal even beu, de oppervlakkigheid en de ijdele hoop op die manier de liefde te vinden. Kwam die liefde maar vanzelf, maar na jaren wachten begin ik soms de moed wat te verliezen... Het moeilijkste vind ik dat de vriendinnen zich ondertussen allemaal gesetteld hebben en er bijna niemand meer overschiet om mee uit te gaan, op reis te gaan, nieuwe mensen te leren kennen, ... Mocht dat anders zijn, dan zou ik misschien minder bezig zijn met het vinden van een lief en wat meer kunnen genieten van de vrijheid en alle mogelijkheden die nog open liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een goed jaar klant geweest van relatiebureau Duet. Ik moest erg op de rem gaan staan om niet meerdere profielen per week in mijn mailbox te krijgen, want blijkbaar was er een grote vraag naar vrouwen van ongeveer mijn leeftijd (begin de dertig). Ik kreeg dus dates met de meest uiteenlopende types en ik had het gevoel dat het vooral de bedoeling was die mannen een date te bezorgen. Ik hoorde namelijk van die mannen dat zij veel minder profielen van vrouwen in hun mailbox kregen en het viel me op dat ik werkelijk alle types mannen op mijn bord kreeg. Erg overdacht kwam die selectie niet over. Uiteindelijk ontmoette ik niemand waarmee ik het zag zitten en op een dag hoorde ik niets meer van Duet. Mijn tijd zat er blijkbaar op, maar de moeite om een mailtje te sturen om dit te melden, kon er niet vanaf. Ik zie de meerwaarde niet in van daten via een relatiebureau. Er zitten misschien een beetje meer mensen bij die ernstig op zoek zijn naar een partner (ze leggen er dan ook veel geld voor op tafel) in vergelijking met datingsites. Maar op datingsites kan je zelf ook wel het kaf van het koren scheiden. In de beschrijving die je vooraf krijgt van Duet wordt "de tegenkandidaat" altijd omschreven als een fantastisch, uniek persoon. Dik bestaat bijvoorbeeld niet. Dat wordt normaal gebouwd. Maar in de praktijk viel dat meer dan eens dik tegen. Een datingbureau laat je gewoon daten met de meeste andere kandidaten in hun bestand en je kan nooit weten hoeveel mensen uit je leeftijdscategorie ze echt in hun bestand hebben. Van een goede selectie was in mijn geval geen sprake. Ik pleit om al die redenen voor doe-het-zelven en vooral voor nieuwe dingen ondernemen waarbij je gelijkgezinden tegen het lijf kan lopen.
  Een volgens de profielen van Duet erg bijzondere jonge vrouw die via hen toch nooit aan een lief geraakte (en via het doe-het-zelven wel, zij het zonder blijvend effect).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je... wanneer je afspreekt met iemand via een datingsite, ben je tenminste zeker (of toch meestal) dat die mensen ook single zijn en openstaan voor een relatie. Ik vind het immers heel moeilijk om via andere manieren (bvb. vrouwen waarmee ik samen avondles volg) te weten te komen of iemand single is. En misschien vragen zij zich dat evengoed af van mij. Maar het op de vrouw af vragen, daar heb ik dan het lef niet voor... Doet me trouwens denken aan een blog post die hier ooit eens gepubliceerd werd over hoe je andere singles kunt herkennen :-) Trouwens een opmerking voor de twee anonieme reacties: indien jullie iets minder anoniem zouden zijn, vergroot je misschien de kansen om gevonden te worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey allen,
  Toch fijn om te lezen dat ik niet alleen ben. En ja, zelf dingen organiseren, dat heb ik ook al geprobeerd. Alleen vinden veel mensen dat ook een geforceerde boel. Als er hier mensen zijn die er anders over denken, laat maar weten... Een museumbezoek zie ik bijvoorbeeld wel zitten.
  Verder heel erg bedankt voor de feedback over Duet. Stemt overeen met wat ik ook al elders op internet las. Ik hou mijn centjes dus toch bij mij. :-) Zal er eens mee op vakantie gaan dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mij valt op hoe sommige mensen, éénmaal een relatie, volledig lijken te 'verdwijnen'. Ik heb steeds, in een relatie of niet, oog gehad voor mijn vriendenkring en ging ook op reis met een vriendin in plaats van 'altijd' met mijn partner bv. Ik heb dat nodig. Dit maakt wel dat het even zoeken is naar mensen die dit bewust ook zo doen, maadie 'blijven' dan ook.
  Ik heb geleerd met zowel werk zoeken als een lief 'zoeken', daar wel mee bezig te zijn, doch mijn verwachtingen 'open' te houden.
  Mijn datingsite-ervaringen zijn deels positief deels negatief geweest en die beschouw ik als een ervaring op zich. Om de negatieve te verwerken, stortte ik mij op mijn passies om nieuwe energie op te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik het eens wist ... Ik weet helemaal niet hoe ik (informele) contacten moet leggen en met het andere geslacht is het nog moeilijker. (Tips zijn welkom!) Ik heb - tegen beter weten in - enkele weken geleden weer een profiel aangemaakt op een ontmoetingssite. Het lijkt weer dezelfde weg op te gaan als de vorige keren: op wat via de site verstuurde berichten na, geen reactie. Ik vraag me dan af of het aan mij ligt (ik ben niet bepaald de ideale schoonzoon of ideale partner en ik weiger mij anders voor te doen dan ik ben) of dat het aan de site ligt. Het grootste nadeel aan mensen ontmoeten via het internet is dat er geen "mysterie" meer is: je weet direct al heel wat van de andere ook dingen die je misschien anders pas na een tijd zou ontdekken en die overschaduwd zouden worden door de goede kanten van je "date".

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Over Duet hoorde ik onlangs een vriendin zeggen dat ze vrouwen van boven de 50 liever niet laten betalen om zich in te schrijven omdat ze toch geen kans maken. Alle mannen van boven de 50 zouden voor een jonge vrouw kiezen. Dat lijkt me toch ook sterk overdreven!
  Het zou leuk zijn als er meerdere activiteiten zouden georganiseerd worden voor singles zodat het gemakkelijker is om vrienden te maken. Ik woon in het Gentse en ben 57. Als er dus mensen zijn die iets willen organiseren, ik ben kandidaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb momenteel 3 profielen op 3 verschillende sites staan en ik ben erg positief over deze aanpak. Het voordeel van zo een site is dat je via de chat al heel wat over de andere persoon te weten komt. Ik zal nooit met iemand afspreken zonder eerst een aantal weken met haar gepraat te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij datingsites heb ik het gevoel dat de échte kennismaking pas begint wanneer je iemand in het echt ontmoet. Mensen zijn heel anders in mail / chat.
  Verder heb ik van vrouwen ook al gehoord dat ze hopen mails krijgen van ongeveer alle mannen op de site, zodat mannen in verhouding veel meer moeite moeten doen om een antwoord te krijgen. Vrouwen geven zelfs vaak toe dat ze niet zelf zoeken.
  Als het makkelijk zou zijn om nieuwe mensen informeel te ontmoeten, zou ik het ook liever zo doen, maar ja...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We zullen eens iets organiseren hé. Iemand voorstellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat het organiseren van activiteiten betreft: het probleem is dat de meeste singles zitten te wachten op anderen die iets organiseren. En zo blijven we natuurlijk allemaal alleen achter onze computer zitten, hé. Een warme oproep dus aan iedereen om zelf het heft in handen te nemen en deze site te gebruiken om een oproep te lanceren (mail naar oponseentje@gmail.com).

  Ik heb zelf een aantal keer iets georganiseerd via deze blog en ik kan alleen maar vaststellen dat daar een hele reeks vriendschappen uit voortgekomen is tussen verschillende deelnemers(en bij sommigen zelfs meer dan dat). Maar er is wel een enorme drempelvrees om deel te nemen aan een activiteit als men vooraf niemand kent. Terwijl men achteraf dan wel mailt dat het plezant was en dat de andere deelnemers erg sympathiek waren.

  Je kunt zo'n activiteiten geforceerd noemen, maar als mensen samen iets doen dat ze graag doen, dan is het ijs vlug gebroken.

  Als alle ontmoetingen superspontaan moeten gebeuren, dan ontzeg je jezelf veel mogelijk leuke contacten. Je huis of je job is trouwens meestal ook niet zo spontaan op je weg gekomen, zoals de schrijfster van het blogstukje terecht opmerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Om te beginnen: nu vrijdag 18/10 met z'n allen naar de boekdate in Brazza café! (zie de aankondiging elders op deze site)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voila. Mijn mailtje met 2 voorstellen is verstuurd ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Applaus voor anoniem, Lies en Sven...zo is het!
  Ik zal niet deelnemen aan jullie activiteiten want ik ben aan het lief (op cafe, zoals dat in Vlaanderen geloof ik heet) en woon wat ver.
  En Vlinderke, ja, zo is het maar net. Ik denk ook dat een relatie beter bestand is tegen schokken als niet elk stel gelijk alleen maar met z'n twee naar film, vakantie, uit eten enz. gaat. Hetzelfde geldt trouwens als het van kinderen komt. Het is bijna sneu dat ouders menen dat kinderen altijd alleen bij hun eigen papa en mama beter af zijn.

  Vroeger mocht je er misschien nog wel meer voor uitkomen dat je single was. Gelijk je net best kenbaar mag maken op zoek te zijn naar een job of huis.
  Maar vanuit mijn kant bekeken, de enkele keer dat ik dacht 'die twee zouden eens nader met elkaar kunnen kennismaken' wist ik echt niet wat ik moest verzinnen om ze met elkaar in contact te brengen (en tegengesputter toen het er van kwam. Alsof iemand mij wat verplicht was of zo) Maar ze waren wel alle vier ingeschreven op een datingsite .... weet je wat, misschien moest ik zelf maar 's zo'n bureau beginnnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen