Huishoudelijke kakofonie: de ontknoping

dinsdag 12 januari 2016 Lies 1 Opmerkingen

Hierbij het beloofde einde van het stukje van eergisteren waarvoor jullie de meest fantastische 'sloten' bedachten zonder dat er iemand de nagel op de kop sloeg. En toen kreeg ik plots een tijdelijke huisgenote. Een vriendin die enkele maandjes tussen twee woonsten zat.

Voortaan verdeelden we het werk. Terwijl de ene inkopen deed, stofzuigde de ander. De ene kookte, de andere deed de afwas. De wasmachine raakte sneller gevuld waardoor onze lievelingskleren veel sneller weer beschikbaar waren.

Samen bekeken we de klusjes en met z'n tweeën wisten we meer dan alleen. Bijvoorbeeld dat zelf prutsen met pottekes vet geen zin had en we een paar potige kerels van het ramenbedrijf in huis moesten halen om die onwillige schuifdeur weer heen en weer te laten swingen.

Het deed mij weer eens beseffen hoeveel lichter en efficiënter het is om met z'n tweeën een huishouden te runnen. Los van de financiële voordelen. We hebben ook veel geleerd van elkaar (ha, doe jij dat zo?). Fijn ook om altijd je verhaal te kunnen doen bij het thuiskomen. Al leidde dat meer dan eens tot urenlange gesprekken en veel te korte nachten.

Toch genoot ik na 2 maand ook opnieuw van rommel te maken/de afwas te laten staan/de tv 's avonds laat aan te zetten, ... zonder ermee in te zitten dat het de ander misschien wel zou kunnen storen. Of van thuiskomen na een hele dag onder de mensen en gewoon alleen zijn zonder luisteren noch praten.

Mijn conclusie: een huis delen is fijn als het echt heel goed klikt, er genoeg ruimte is, je elk je eigen leven hebt waardoor je ook wel eens alleen bent thuis en je bereid bent een stuk van je privacy op te geven. Vervelend is dat het huisdelen met een niet-partner zo ongebruikelijk is dat sommige mensen het blijkbaar niet kunnen plaatsen. Een kennis vroeg of ik lesbisch was (Eindelijk een verklaring voor het feit dat de topvrouw die ik in z'n ogen ben nog niet aan de man is!). Toch kan het in de tijden van uit de pan swingende huizenprijzen een goede en gezellige woonformule zijn voor singles. Want minder geld uitgeven aan wonen en minder tijd besteden aan het huishouden, dat betekent veel meer geld en tijd voor andere leuke dingen!

Jammer dat niemand dit slot kon raden. Ik heb wel genoten van al jullie originele, grappige en soms zelfs poëtische teksten. Het maakte mij nieuwsgierig naar de vermoedelijk zeer fijne mensen die achter al die leuke reacties schuilen. Dus wie van jullie zin heeft in een koffie in Gent, mag altijd mailen naar oponseentje@gmail.com. Ik trakteer!

1 opmerking:

  1. Prachtig! En zo logisch ook.
    Toevallig besprak ik gister de mogelijkheden met een vriendin die net als ik, graag wil verhuizen. (betaalbare) huurhuizen zijn hier niet, koophuizen idem.
    "Daar moet toch een mouw aan te passen zijn?" zei ze. Dus wie weet. Bedankt voor de inspiratie. :-)  

    BeantwoordenVerwijderen