The end

zaterdag 9 januari 2016 Gastblogger 4 Opmerkingen

4 opmerkingen:

 1. 'You learn different things on those times'...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @vlinderke,
  of: you want to see different things in the beginning of a relationship. Of, zoals elke relatietherapeut aan beide echtelieden eens zal vragen: 'wat was de reden dat u op hem/ haar viel?'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het begin van een relatie ziet men voornamelijk de goede dingen en stoort men zich nauwelijks aan de minder goede kanten van de andere. Op het einde ziet men alleen nog maar de gebreken van de ander.
  Hoe sommige mensen zich gedragen bij een relatiebreuk, spreekt ook boekdelen over hunzelf. Misschien is de manier waarop de ander spreekt over zijn ex en ermee omgaat wel een goed waarschuwingssignaal. Als nieuwe partner kan dit op een dag ook uw lot worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iemand zei me 's een keer dat verliefd zijn (het begin van de relatie) vooral projectie is. Je zoekt iets (en denkt het bij de ander te hebben gevonden) waarvan je onbewust denkt dat het bij jezelf ontbreekt. Meestal is dat een illusie dat het bij die ander te vinden is. Zodra je dat ontdekt, verdwijnt de magie. Maar vaak is er dan al iets in de plaats gekomen.

  Wat je doet op het moment dat de wegen uit elkaar gaan, is minstens even interessant. Probeer je hardnekkig bij elkaar te blijven? Begin je elkaar van alles te verwijten? Ga je uit elkaar en blijf je elkaar de duvel aandoen? Of accepteer je gewoon dat de wegen nu éénmaal uit elkaar kunnen gaan en aanvaard je de rol die elk van jullie daarbij speelt?

  BeantwoordenVerwijderen