5 tips om een gelukkige(r) single te worden (deel 3)

donderdag 18 februari 2016 Lies 1 Opmerkingen

3. Zorg dat je wereld niet enkel om jezelf draait

Kom uit je huis en luister naar de verhalen van anderen. Je zal prompt vaststellen dat er je veel ergere dingen kunnen overkomen dan single zijn. Luister en count your blessings (of lik desnoods samen jullie wonden).

Word vrijwilliger. Je gaat er zoveel dingen door relativeren en door zinvolle dingen te doen, maak je ook jezelf gelukkig.

Met een ruim netwerk van lieve vrienden, collega's, familieleden, ... en jij die aan hun zijde wil staan, zal je al snel nauwelijks nog tijd hebben om bezig te zijn met je eigen beslommeringen (maar vergeet natuurlijk ook niet lief te zijn voor jezelf, zie tip 2). Luister naar wat vrienden je openhartig vertellen en je stopt dikwijls prompt met groener gras te zien aan de overkant. Uiteindelijk zijn we allemaal wel op een of ander vlak prutsers. De een sukkelt met de job, de ander met z'n verbouwing, nog een ander met z'n relatie, zijn kinderen, zijn financiën, ... Regelmatig eens over het muurtje kijken en je eigen gepruts relativeren, het maakt je alleen maar gelukkiger.
1 opmerking:

  1. 'Je eigen gepruts relativeren'= absoluut een treffer! Vaak worden we wijsgemaakt dat we het 'allemaal niet (alleen) kunnen' terwijl ons zoeken net heel herkenbaar is: 't doet goed om te delen (is iets anders dan 'afreageren') en dingen te (h)erkennen :-). Da's samen lachen om de herkenbaarheid en geeft een nieuwe 'boost'.

    BeantwoordenVerwijderen