Avonturen in de wondere wereld van datingsite-land. Chapter 1.

vrijdag 25 maart 2016 Coco 6 Opmerkingen

‘’t Is gebeurd’, zou Erik Van Looy zeggen. 
Ik ben officieel ingeschreven op een datingsite.

Voor velen onder jullie misschien geen wereldschokkend nieuws, maar voor mij gaat dat toch gepaard met af en toe een kleine angstaanval van ‘d*** waar ben ik nu aan begonnen’ tot een fijn gevoel van spanning.

Had het aan mij gelegen, was het bij wat snuisteren naar verschillende mogelijke sites gebleven, maar een avond met mijn orde-leden (van het vrouwelijk geslacht) heeft daar anders over beslist.

Wat is mij tot dusver al opgevallen?
Ten eerste: hoe leep die heersers van datingsite-land wel zijn. Wat begon met het invullen van een persoonlijkheidsprofiel, resulteerde in een daadwerkelijke registratie. En, om uiteindelijk toch iets zinnigs met die registratie te kunnen doen, ben je verplicht om te dokken. (Enfin, toch de site waar ik op zit, misschien is dat bij andere niet het geval.)

Ten tweede: toen ik de volgende ochtend mijn mailbox opende, bleek die te zijn overspoeld met fotoverzoeken. Nu moet je weten dat mijn ingevuld profiel werkelijk op niets trok. Ik had dan wel een heel pak vragen doorworsteld die ik (of beter: wij) wel naar behoren had beantwoord (aangeven in de mate waarin je akkoord-niet akkoord gaat met stellingen), maar persoonlijke beschrijvingen had ik nauwelijks gegeven, of waren werkelijk zeer kort/saai. Dat kwam enerzijds omdat het nogal een jolige avond was en anderzijds omdat we er ons uiteindelijk toch vanaf wilden maken gezien het nogal wat tijd in beslag nam.

Dus, heren: wat moet ik daar nu uit concluderen? Zijn sommige mannen dan zo oppervlakkig dat het ze nauwelijks iets kan schelen hoe een potentiële partner is, enkel hoe ze eruitziet? Ben ik te naïef geweest op dat vlak?

En heren, nog een vraag: als er in een beschrijving iets staat van ‘hecht belang aan vrijheid enz.’, moet ik dat dan interpreteren als: ‘ik wil eigenlijk een vrijgeleide om mijn gang te gaan en hou intussen mijn ogen open voor wat er nog de revue passeert’ (volgens ordelid 1), of als ‘ik hecht er belang aan om mijn eigen ding nog te kunnen doen, niet àlles moet met z’n 2 maar dat wil niet zeggen dat ik een relatie maar als iets vrijblijvend zie’ (volgens ordelid 2)?

Bon, ik zal die foto nu misschien toch maar eens opladen J


Coco

6 opmerkingen:

 1. Inderdaad, welkom in de wereld van datingland. Je zal merken dat de meeste mannen nog altijd 'een schone' willen, en dus die foto vragen - oppervlakkigheid troef. Er zitten eerlijke, oprechte mannen bij: ze zijn als een speld in een hooiberg te zoeken. het is bekend dat er veel minder vrouwen op zulke sites zit en er ook sneller 'af' gaan, vanwege alles dat je al schreef en nog meer seksisme,... en dan de klacht 'er zijn geen 'goede' vrouwen' meer. Jij naiëf? Nee, enkel nog 'fris' en 'vol goede moed'. Succes - moge het bij jou anders uitdraaien! (ik heb het na een jaar voor bekeken gehouden na vele dates en hopeloze mannen, op zoek naar een 'domme(re) vrouw die heel hun huishouden en emotioneel leven zou opruimen').

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het mes snijdt langs twee kanten. Zet je er een foto op en zie je er mooier uit dan gemiddeld, dan zal je veel berichtjes krijgen. Zit je aan de andere kant van het gemiddelde (ik weet het, smaken verschillen), dan zal je minder berichten krijgen. Ik zet mijn foto erop omdat ik al ervaren heb dat ik leuke gesprekken kan hebben met iemand, maar eenmaal de foto uitgewisseld is, dan wordt het plots stil. Ik heb dan liever geen tijd te verdoen met iemand waarvoor mijn uiterlijk niet voldoet. Als ze mij al zien en ze reageren, dan val ik al binnen hun "normen".

  De eerste weken krijgen vrouwen naar het schijn massa's berichten van mannen, voornamelijk van deze die "hun potlood eens willen scherpen". Nadien wordt het veel stiller, want je bent "oud op de site". Kwestie van in het begin door te bijten, en serieus te selecteren op wie zijn bericht je reageert. Dit is van horen zeggen van vrouwen die ik al op die manier ontmoet heb.

  De vraag over "hecht belang aan vrijheid": moeilijk om zo op te antwoorden. Best om eens door te vragen daarover aan de persoon achter het profiel. "Papier is lichtgelovig", dus ze kunnen daar opzetten wat ze willen hé. Voor sommige betekent dit dat ze hun goesting willen blijven doen. In mijn profiel staat "In een relatie vind ik vrijheid (voor beide) even belangrijk (vertrouwen in elkaar ook) als samen genieten van het leven." Hiermee bedoel ik dat beide hun hobby's mogen hebben, dat niet alles samen MOET gedaan worden (frustratie uit een relatie met een jaloers type).

  En aan de vrouwen: emancipatie betekent ook dat je zelf initiatief kan nemen op zo'n site. Je kan ook als eerst een bericht sturen naar een man als je die leuk vindt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je je 'ordeleden' hebt die dit avontuur van jou volgen en steunen. Toen ik vroeger op datingsites zat, was er altijd ook een vriendin die ervan wist of die er zelf ook mee bezig was. Altijd iemand om samen de teleurstelling mee weg te lachen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de info/tips, Anoniem & Andy. Inderdaad, Anoniem 1, ik heb ook al gehoord over minder leuke ervaringen MAAR anderzijds heb ik wel een collega die via die weg zijn nieuwe vrouw heeft gevonden, ze vormen nu een nieuw samengesteld gezin met 4 kinderen. Wordt in ieder geval vervolgd....
  @ Andy: ik heb je tip zowaar toegepast en als eerste een bericht verstuurd. 't Komt nog goed hoor, met die emancipatie ;-)
  @ Anoniem 2: helemaal waar! Ook als dit avontuur op niets zou uitdraaien, ik hou er dan op een andere manier toch een paar leuke avonden aan over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor, een foto, dat is belangrijk tot op zekere hoogte. Dat heeft bij een aantal mannen wellicht met oppervlakkigheid te maken (hoe meer ik vrouwen hoor vertellen over mijn seksegenoten op datingstuff hoe meer ik mijn geloof in de mensheid verlies), maar mogen we een kat een kat noemen en toegeven dat een persoonlijkheid (héél) veel is, maar dat een zekere basis-klik op fysiek/uiterlijk vlak nodig is om een totaalplaatje te hebben? Dat zal in de andere richting wellicht niet anders zijn, gok ik. En plus, als je op café iemand ontmoet, loop je toch ook niet rond met een papieren zak over je hoofd.

  Ik ben héél curieus naar de volgende chapters! Ik houd die boot nog even af (ik vond Tinder al genoeg als experiment voorlopig) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaaa.... jawel Lev, er is al potentiële stof voor chapter 2... :-)

   Verwijderen