Als single gasten ontvangen (deel 1)

zondag 17 april 2016 Lies 2 Opmerkingen

De telefoon ging. 'We zijn er binnen 5 minuten', zei ze. Plots schoot het door mijn hoofd: 'De halalkip, ik ben de halalkip vergeten te kopen'. Al de andere boodschappen had ik vooraf in de supermarkt gedaan, maar voor die kip moest ik naar de Turkse slager. Wat ik dus vergeten was.
Het gevolg: de vriendin en haar hoogbejaarde moeder wachtten in de auto tot ik eraan kwam gefietst met de halalkip.

Daar bleef het echter niet bij qua ontvangstperikelen. Het was voor het eerst na een lange zomer een beetje frisser en het oude, breekbare dametje begon prompt te rillen bij het binnenkomen. Ik wou de verwarming aanzetten, maar de heroplaadbare batterijen van mijn thermostaat bleken plat. Ze opnieuw opladen zou uren duren. En de paar wegwerpbatterijen die ik nog in huis had, bleken ook leeg te zijn.

Dus installeerde ik oma maar in de zetel met kersenpitkussentjes en een fleecedekentje. Om vervolgens mijn gasten (nogmaals) te laten wachten terwijl ik de ronde deed van de buren op zoek naar batterijen.

Wordt vervolgd.

2 opmerkingen:

  1. Mijn eerste gedacht als ik dit lees is: hoezo dan moest je je gerecht dus nog beginnen bereiden als je gasten er al waren, als je dat pas 5 minuten vooraf ontdekt? En dat met kip nog wel? Krijg ik al zenuwen van haha, als mijn gasten toekomen moet alles al pico bello in orde zijn ;-)
    Benieuwd hoe dit verder afloopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat er kipfilets op het menu stonden, geen hele kip.

    BeantwoordenVerwijderen