Alleen leven is niet gezond

zondag 17 januari 2010 Smart Spending Woman 8 Opmerkingen

Het werd al aangetoond in verschillende medische onderzoeken: getrouwde mensen genezen niet alleen sneller van een ingrijpende ziekte, ze leven ook gemiddeld langer dan mensen die er alleen voor staan. Alleen leven zou voor de oermens in ons een abnormale situatie zijn die de stress in het lichaam verhoogt.

We kunnen dan wel stoer beweren dat ons leven best oké is en we helemaal geen partner nodig hebben, toch kunnen die massa’s vrienden en collega’s de intimiteit van een partnerrelatie niet vervangen. De bloedband die je met je ouders hebt, komt misschien nog het dichtst in de buurt. En als je pa en ma er niet meer zijn, sta je er echt alleen voor. Zo voelt het toch op dit moment… Maar ik weet ook dat dit gevoel elk moment kan eindigen...

8 opmerkingen:

 1. Maar je hebt ook meer vrijheid, en geen onvrijheidsstress, en niet de slapeloze nachten van kinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Chateaubrys
  Ik denk dat dit alles niet opweegt tegen de liefde die je van een partner kan krijgen.

  Als je elkaar vrijheid gunt, kan een relatie perfect samengaan met genoeg vrijheid om gelukkig te zijn. En kinderen slapen enkel de eerste jaren 's nachts soms nog niet door.

  @lowbudgetwoman
  Het kan gerust zijn dat mensen die alleen leven gemiddeld ongezonder zijn dan mensen met een partner. Maar leven met een partner waarmee je niet gelukkig bent, lijkt mij veel ongezonder dan alleen leven. En als je de echtscheidingspercentages ziet, dan weet je gewoon dat er massa's mensen niet gelukkig zijn samen.
  Ook bij de mensen die samen blijven, zijn er trouwens velen allesbehalve gelukkig.

  De ene lijdt ook erger onder het alleen leven dan de andere. En het ene moment is het andere niet.

  Dat het alleen leven hard is na de dood van je beide ouders kan ik me voorstellen. Mijn grootste angst als single is ook op een dag mijn ouders te verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En hoe verklaar je dat desondanks de populatie singles blijft groeien?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Doran
  interessante reactie.

  Dat steeds meer mensen als single door het leven gaan (meestal toch wel na meerdere relaties) wil toch wel wat zeggen. Velen daarvan hebben bewust een punt gezet achter hun relatie.

  Zo positief zullen hun ervaringen met die relatie dus wel niet geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Doran. Laat eens kijken. Er zijn steeds meer singles omdat zelfrealisatie zo belangrijk is geworden, omdat het individu hoger staat aangeschreven dan de 'community', omdat mensen tegenwoordig kiezen voor instant gratification, omdat ze geen moeite meer willen/kunnen doen, omdat ze niet kunnen omgaan met frustratie, omdat we in een wegwerpcultuur leven, omdat ze te veeleisend zijn en verwachten dat een partner hen compleet gelukkig gaat maken... En er zijn ongetwijfeld nog meer sociologische verklaringen die ik nu even voor je ga opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @LBW: Leuke leesvoer is altijd welkom. Deze link heb ik ooit eens opgeslagen: http://www.daviddfriedman.com/Academic/Price_Theory/PThy_Chapter_21/PThy_Chap_21.html
  Niet voor op de nuchtere maag... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thanks :)
  --
  http://www.miriadafilms.ru/ приобрести фильмы
  для сайта oponseentje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Langer leven, iedereen wil langer leven om dan de laatste jaren in het rusthuis door te brengen.

  Eens ik de 60 voorbij ben start ik met dikke sigaren en sterke drank.
  Ook fastfood dat ik amper eet wordt dan dagenlijkse kost. Kwestie van de cholestrol wat omzeep te helpen :), wie weet gaat er nog pensioen zijn eens we oud zijn.

  Een huis kopen, als ik kan dan doe ik het gewoon om niet uitgezet te kunnen worden en meer inspraak te hebben in de woning. Maar voor de rest je kan dat huis niet meenemen naar het hiernamaals hé. Als ge dood zijt ben je toch alles kwijt.

  Het grote probleem aan single zijn als man is dat je sexueel afhankelijk bent van sexbuddies en prostitutees en zowel de sexbuddie als de prostituee willen geld. De prostituee voor de sex en de sexbuddy in de vorm van giften. toch zeker 320 euro de maand kwijt aan deze polygame vrouwen.

  Ik heb ook graag sex met verschillende vrouwen, Eens een turks meisje, dan eens een Rosse of een Aziatisch meisje, variatie is leuk.

  Ik leef vooral voor mijn werk en voor de meisjes, de rest van mijn tijd spendeer ik aan mijn hobby's: zwemmen, lezen, films en reeksen bekijken en vooral gaming.

  Ik weet niet of single zijn als man een keuze is of een gebrek aan volwassenheid, uiteindelijk offert iedere normale man zijn leven op om een gezin te stichten en leeft dan enkel nog maar voor zijn vrouw en kinderen en all zijn geld gaat naar hen.

  Een single man is in dat opzicht een dikke egoïst die enkel maar aan zichzelf denk en wat hij will in het leven zonder te geven aan een vrouw wat zij wil.

  Ik weet ook niet waarom ik een vrouw moet hebben, voor de seks?
  beetje saai iedere keer met dezelfde moeten vrijen. Voor het gezelschap, kan ik evengoed kijken voor een hond. voor kinderen maar ik will geen kinderen.

  Ben ook een workaholic en eenzaat
  of associaal, happy single or whatever je het wilt noemen.

  Ik geniet van het leven en heb van nature geen behoefte aan andere mensen buiten vrouwen voor sex.

  Ik zie mijn baas graag die mijn pré betaald op het einde van de maand en ik doe mijn werk erg graag haal er toch erg veel voldoening uit.

  het zal waarschijnlijk iets met mijn jeugd te maken hebben, ik werd gepest omdat ik assicaal was en ben daardoor wellicht nog associaler en emphatielozer geworden.

  Wie zie ik graag? Vooral mijzelf zie ik graag, daarnaast zie ik mijn auto en pc en de meisjes waarmee ik kan de liefde bedrijf het liefte.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen