Een van de redenen waarom we alleen zijn?

zondag 24 januari 2010 Smart Spending Woman 4 Opmerkingen

Vrijgezellen denken meer aan zichzelf dan getrouwde koppels. Ze zijn minder bereid om dingen op te geven voor de andere en willen minder investeren in hun relatie. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek bij 500 mannen en vrouwen uitgevoerd door Singlessite.nl.

Mensen met een partner geven hun geluksgevoel meestal een 7 op 10. Bij singles is dat slechts 6 op 10. Bovendien hebben bezette mensen minder moeite om zichzelf weg te cijferen dan singles.

"Singles zijn gewoon aan het alleen zijn. Ze willen hun tijd zelf indelen. Ook als ze een relatie krijgen, blijven ze de eigen tijd en ruimte belangrijk vinden. Het staat ook symbool voor hun bindingsangst, door je tijd aan je partner te geven, geef je je over aan de liefde. Dat is niet altijd eenvoudig voor hen", aldus relatie-experte Monique Johann. (www.gva.be)

4 opmerkingen:

 1. Over de redenen waarom hooggeschoolde vrouwen vaak alleen zijn, ging het dit weekend in De Standaard: http://www.standaard.be/meningen/forum/index.aspx?pagename=detail&forumid=1493236

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit toch wat gek. Iedereen was toch ooit single? Singles binden zich niet graag, maar toch is elk gebonden koppel gevormd uit 2 singles. Toch wat gek?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verwarring van oorzaak en gevolg lijkt mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een dikke bullshit, seg, wat ze beweren. Singles zijn zelden vrijwillig single, de meesten zouden het wel anders willen, mijn gedacht. Of ik moet mij zwaar vergissen.
  Tuurlijk worden we gewend aan het niet-met-partner-zijn, tuurlijk delen we onze tijd zelf in, we zijn als single op onszelf aangewezen en hoeven niets te delen zolang er geen partner is. Hoe langer dat duurt hoe minder eenvoudig het wordt om je tijd en ruimte en al de rest weer te delen. Heel klein beetje wreed veel logisch, als je't mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen