Dit is mijn zus

maandag 25 januari 2010 Sven Volckerijck 9 Opmerkingen

Er zijn heel wat singles, naar het schijnt, daar buiten. Jammer genoeg ken ik ze niet. De meeste van mijn vrienden trouwens, kennen hen evenmin. Eenvoudig is het dus zeker niet om hen tegen te komen, zelfs niet als je vaak buitenkomt.

Omdat ik niet altijd alleen ergens naartoe wil, spreek ik dan af met vrienden of met mijn zus. Alleen naar een concert of een film gaan, vind ik niet zo erg. Maar in een restaurant of een café lijkt het algauw zielig, dus spreek ik dan liever af in gezelschap.

Nu is het toevallig zo dat de meeste van mijn vrienden vrouwen zijn, al ben ik zelf een man. Ik ga hier niet uit de doeken doen hoe dat komt ; dat is een ander verhaal... En mijn zus, die is uiteraard een vrouw !

Telkens wanneer een aantrekkelijke vrouw mijn richting uitkijkt, zou ik dan willen roepen : “Dit is gewoon een vriendin” of “Dit is mijn zus”. Ik wil er geen misverstand over laten bestaan en daarmee mijn kans om een (single?) vrouw te ontmoeten, er een praatje mee te slaan,... (u kent het vast wel) laten schieten. Maar ik kan toch ook geen bord om de nek van mijn zus hangen, of een bordje op haar rug kleven.

Het grappige is dat ik het er met haar al eens over had (ze is zelf ook single) en ze vertelde me dat zij ook momenten heeft waarop ze luidop zou willen roepen : “Dit is mijn broer”.
Dus : zie je een aantrekkelijke vrouw of man met iemand van het andere geslacht samen zitten, vergeet dan niet dat het gewoon broer en zus kunnen zijn... en waag toch die sprong !

9 opmerkingen:

 1. Leuk en herkenbaar stukje, Sven, en welkom als medeblogger bij Op ons eentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, er stroomt weer nieuw single bloed door de aderen van deze blog. Dag Sven, die ik niet ken.
  Wat je zegt is helemaal waar, maar daar kunnen we weinig aan doen. Of 't moet zijn dat het ingeburgerd geraakt dat elke single die openstaat voor een nieuwe relatie een herkenbare broche op z'n trui of jas steekt. Zo is't dan voor iedereen duidelijk. Wat denk je, Sven, gaan we dat invoeren? Want zeg eerlijk; in de supermarkt een fles wijn in uw karretje zetten als teken van single-zijn, da werkt voor gene meter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een afgesproken teken lijkt me een uitstekend idee... Ik ken alvast enkele mensen over wiens status ik heel benieuwd ben, en dan is de vraag meteen beantwoord :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mag ik mij bij deze excuseren bij je, Sven. Je hebt het misschien al gezien dat ik jouw blogstukje misbruikt heb om mijn eigen blog te doen bougeren. Daarvoor wil ik mij verontschuldigen, excuseren en sorry zeggen. Ik zal het nooit meer doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Margot
  3 weesgegroetjes en een onzevader en deze vreselijke zonde zal u volledig vergeven zijn ;-).

  @sven en Margot
  Ik zou dat helemaal niet zien zitten om met een single-kenteken rond te lopen.

  Bijvoorbeeld deze vreselijk lelijke ring: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G0LBSTFA.

  Ik vrees dat sommigen een single-kenteken als een 'pak me dan, als je kan'-boodschap zouden zien en ik ben nog altijd geen loslopend wild, hé.

  Iemand die interesse heeft, kan altijd een praatje beginnen en uit wat ik vertel, kan men dan dikwijls wel afleiden dat ik alleen woon.

  Probleem is dat veel te weinig mensen zomaar met iemand beginnen te praten. Het ligt niet in onze gewoonten. Jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Margo : 't is u vergeven, heb intussen het stukje gelezen én de comments en je stuurt ze tenminste terug naar hier ;)

  @Lies : niemand moét zo'n teken dragen hé, en je hoeft het ook niet altijd dragen... er zijn gelegenheden waar het wel interessant zou kunnen zijn, en dan draag je het daar... iedereen kiest uiteindelijk zelf, nietwaar (trouwens, niet iedereen draagt (altijd) zijn trouwring ook hé...)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Liest
  (als jij een -t achter mijn naam zet zet ik er achter jouw naam ook een :-))
  Het is nu dat ik een overtuigde atheïst ben, anders zou ik u gehoorzamen in wat ge mij vraagt

  @ Sven
  Jij vergeeft mij zonder da'k moet bidden en al, dat is heel sympathiek van je

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Sven: Dus als jij Kobe Vandekerkhove ergens ziet zitten met een aantrekkelijke vrouw, dan zeg je 'm ffe een blokje rond te wandelen zodat je met haar kan praten..? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Doran : uiteraard ff gecheckt wie die Kobe is, maar eigenlijk vraag ik me af waar jij dat uit afleidt dat ik dat zou doen...
  Als die aantrekkelijke vrouw zijn rijke zus is... :)

  BeantwoordenVerwijderen