Hoe overleef ik een blind date

maandag 1 maart 2010 Smart Spending Woman 7 Opmerkingen

Alle singles lopen vroeg of laat in de val: we laten ons een date aansmeren door onze moeder, vader, een vriendin, een tante of een buurvrouw of we lopen er zelf een op via het internet. Want iedereen kent wel iemand die iemand kent die zo zijn/haar partner voor het leven gevonden heeft. Dus begeven we ons onder het motto ‘je weet maar nooit’ op vrijdagavond naar café of restaurant om aldaar tot de ontdekking te komen dat we beter thuis gebleven waren. Voor elke geslaagde date zijn er immers minstens tien slechte. Dat is een feit. Er is dus nood aan een overzicht van de ontsnappingsmogelijkheden.
1. Laat je na een uur of twee opbellen door een vriend/vriendin. Al naar gelang het verloop van de avond kun je antwoorden: ‘Goed als ik je morgen terugbel?’ of ‘Nee maar, ik kom onmiddellijk’. Je trekt snel je jas aan en zegt haastig: ‘Mijn moeder/vader/broer/zus heeft een auto-ongeluk/beroerte/hartaanval gekregen en ligt in het ziekenhuis. Ik moet er naartoe.’
2. Drink teveel en begin luidkeels te zingen of wild te dansen.
3. Doe grof: eet uit zijn bord, sluit je ogen en doe alsof je in slaap gevallen bent, negeer alles wat hij zegt of bel iemand op met je gsm.
4. Deze vergt wel enige voorbereiding: neem je jas en tas en ga naar het toilet. Maak je onherkenbaar door je haar anders te dragen (in een staart of juist niet), je trui uit te trekken, een sjaal om je hoofd te binden en/of je jas over je schouders te hangen. Ga vervolgens snel naar de uitgang zonder op of om te kijken.
5. Loop hard van stapel. Vraag of hij kinderen wil en hoeveel en fantaseer over de namen die jullie ze zullen geven.
6. Probeer hem weinig subtiel in bed te krijgen: wrijf over zijn been, lik aan zijn oorlelletje, probeer hem te kussen op de mond en fluister zwoele scheldwoorden in zijn oor, genre: ‘mijn wilde, harige beer’.
7. Vertel in detail over de SOA die je hebt.
8. Zeg dat je nog maagd bent en dat wil blijven tot je huwelijksnacht.
9. Vraag of hij bij jou wil blijven slapen. Je ouders zullen wel een nachtje op de sofa doorbrengen.
10. Som al je vorige partners op en vertel er uitgebreid bij wat er mis mee was.
(Met dank aan Het Worst-case scenario Suvival Handboek: Dating & Seks)

7 opmerkingen:

 1. Tip 6 lijkt me voor sommige mannen nét de ultieme fantasie (ik bedoel hier natuurlijk niet mezelf ! *wink*)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, leuke tips inderdaad! Ben eens benieuwd of we hier ook praktische ervaringen met het gebruik van die tips gaan lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn 't allemaal praktijkervaringen..? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1 lijkt mij het meest effectief, maar de andere zijn wel hilarisch. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee Doran, 't is pure fantasie. Ik ben veel te welopgevoed om ook maar een tip in de praktijk te brengen. Liever verveel ik me een hele avond dood dan dat ik mijn date in verlegenheid breng.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vraag hem of je gat niet te dik lijkt in deze rok en kijk hem veelbetekenend aan terwijl je hoopvol wacht op zijn "juiste" antwoord :)

  BeantwoordenVerwijderen