Huishoudtoestellen voor singles

zondag 14 maart 2010 Smart Spending Woman 12 Opmerkingen

Ik heb een vaatwasser gekocht. Een grote. Zo een waar een heel gezin zijn borden in stopt. En blijkbaar had ik dat niet mogen doen. Een greep uit de felle reacties: ‘Wat!?! Een vaatwasser? Voor jou ALLEEN!?!’ ‘Dat heb je toch niet nodig!?!’ ‘Dat is toch echt overdreven!’ Moet ik hieruit concluderen dat modern comfort niet toegankelijk is voor singles? Blijkbaar ben ik als single veroordeeld tot handenarbeid terwijl koppeltjes wel mogen genieten van een vaatvrij aanrecht. En om het nog gekker te maken: ik heb ook een wasmachine. Hou dit wel stil a.u.b. Misschien vindt ‘men’ dat ik ook de was met de hand moet doen.

12 opmerkingen:

 1. 'men' heeft helaas gelijk :-)

  Een vaatwasmachine is pas interessant als ze elke dag kan draaien. Vuile vaat langer dan een dag laten wachten in de machine betekent aangekoekte dinges, en dat krijgt zelfs een vaatwas niet meer proper. Dat is één.

  Bovendien zal je ook een gigantisch aantal borden, kopjes, messen, vorken, lepels, dingen,... in huis moeten halen, zoals een groot gezin dus. Een vaatwas moet immers vol zitten, anders gaat het u niet alleen veel geld kosten --low budget woman-- maar bewijst ge de natuur ook al geen dienst.

  Dit gezegd zijnde, ik wens u toch veel plezier met uw masjien, het is u van harte gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Men" kan zo kortzichtig zijn.

  Goh, wij zijn met twee en onze vaatwas draait bijlange ook niet iedere dag. Eerder een tweetal keer per week.

  En dankzij een goeie pannenlikker valt het met dat aangekoekt gedoe wel mee waardoor de vaatwas de vaat wél proper krijgt.

  Overigens komt 'n mens wel toe met 'n servies van twaalf stuks om dat ding vol te krijgen zonder zelf in panne te vallen. Enkel bestek is soms wat ambetant, maar da's nu ook niet zo'n werk om rap wat bestek af te wassen (en veel water verbruikt 't ook niet waardoor 't gebruik van de vaatwas ecologisch en economisch nog steeds interessant blijft).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een vaatwasmachine voor mij alleen. Als je kookt en je steekt er ook de potten en pannen in geraakt die wel snel vol.

  Een tip om het aankoeken te vermijden: ik zet mijn vaat in de spoelbak en telkens ik dan m'n handen was stroomt er wat water over de vaat.
  Ook vocht van het stomen en zo giet ik in mijn tassen, potten en pannen. Zo gaat het zonder aangekoekte resten de vaatwasmachine in en komt het er proper uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb als single ook een vaatwas, en die draait slechts één keer per week. Mijn vaatwas heeft een handige voorspoel-functie, da's een programma dat enkel 20 min spoelt met koud water, niet verwarmen, geen product, niet drogen, enkel natmaken.
  'k doe dit een uurtje of 2 voor ik de vaatwas op zijn normaal (=eco) programma laat draaien, en dat werkt perfect, misschien 1 of 2 items per maand die niet perfect proper zijn, maar dat is het echt wel waard. En zo heb je ook geen last van geurtjes, wat wel gebeurt als je een tas een week lang laat 'weken' voor je ze in de vaatwas steekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet toegeven dat ik toch ook het nut niet echt zie om als single een afwasmachine te hebben. Ik zit nu op kot en moet dus alles met de hand afwassen, en dat is toch nooit overdreven veel? En als er bezoek komt, dan vinden de meesten het geen probleem om snel even te helpen. Maar het is wel gemakkelijk natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @kleine
  Ik heb ook nog maar een paar jaar een vaatwasmachine. Vroeger hielpen mijn vrienden altijd mee afwassen na een etentje bij me thuis. Maar nu zijn ze maar al te blij dat ik een vaatwas heb. Want vaak zit er thuis een babysit te wachten en die wil ook nog op een redelijk uur naar huis.

  Ik laat dingen geen week 'te week' staan, want dat zou inderdaad kunnen gaan stinken.
  Kleine afwasjes tussendoor doe ik nog vaak met de hand. Borden en tassen laat ik dan gewoon afdruipen. Zou ook nog eens hygiënischer te zijn dan alles af te drogen met een eerde gebruikte handdoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij zijn met drie en ik heb geen vaatwas en ik mis die ook niet.

  Er bestaan wel kleinere vaatwasmachines toch? Ik meen mij te herinneren dat mijn (ex)schoonouders zoiets hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg rugpijn van afwassen, zoals ik van zo goed als alles rugpijn krijg. Een vaatwas zou interessant zijn voor mijne smurf en mij maar 'k heb geen plaats om hem te zetten, anders had er al lang ene gestaan, goe weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een vaatwas is zowat het eerste dat ik heb aangeschaft als ik naar mijn appartement verhuisde. Ik zou niet zonder kunnen.
  Vroeger, toen ik nog op kot zat, was het feit dat ik alles met de hand moest afwassen vaak de reden waarom ik naar kant en klare maaltijden greep. Ik eet nu veel gezonder want ik moet me minder aantrekken van de afwas achteraf. Zoals Lies zegt, die geraakt gemakkelijk vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Groot gelijk!
  Ik heb mij dat ook besteld voor in mijn nieuwe keuken,propreteit gaat voor alles, nah!

  (om nog maar te zwijgen over wat dat afwaswater met onze poezelige handjes doet!)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niks van aantrekken ik heb ook een grote vaatwas voor mij alleen, en een wasmachine, en een droogkast... en ben daar ferm content, en op mijn gemak mee... en dat is toch wat telt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt Marc, Zita, Lies, Anoniem, Margogogo en Dulcera voor de steun bij dit gevoelige onderwerp.
  Volgens mij is een vaatwasser een beetje als een auto. Je kan je perfect uit de slag trekken met de fiets en het openbaar vervoer maar er komt een dag dat je genoeg hebt van al dat 'gedoe' en niet vergeten: het tijdsverlies - en kiest voor comfort.
  @ Elke: Er bestaan inderdaad kleine vaatwassers ter grootte van een microgolfoven, maar die kosten ten eerste evenveel als een volwassen machine en ten tweede passen er in zo'n kleintje maximaal twee kommen. Economisch is anders!

  BeantwoordenVerwijderen