Ontdooide diepvriezer

donderdag 25 maart 2010 Lies 4 Opmerkingen

Zaterdag besloot ik voor het ontbijt snel mijn diepvriezer te ontdooien. Even de bakken eruit en wat kokend water erin, dacht ik. De boel laten ontdooien. Na het ontbijt alles droogwrijven en dan de bakken weer erin.

Maar ik vergat het compleet, vertrok voor een hele dag en merkte pas 's avonds laat dat de diepvriezer helemaal ontdooid was en de inhoud ervan ook al grotendeels.

In paniek stopte ik alles in de frigo, deelde wat Tupperware-doosjes uit aan wie langskwam, maar hield toch nog een deprimerend groot aantal dozen over.

Gevolg: de volgende dagen minstens 2 liter soep gedronken per dag. Daarnaast allerlei gerechten bedacht om toch maar al dat eten op te krijgen. Nauwelijks nog brood gegeten. Wel minstens 2 warme maaltijden per dag.

Na 4 dagen bedacht dat het gevaar op een indigestie of een levenslange afkeer van pompoensoep toch wel heel reëel werd. Me er eindelijk bij neergelegd dat de strijd van een single tegen de inhoud van een volle diepvriezer een gevecht van David tegen Goliath is. De handdoek in de ring gegooid en de soep in het toilet.

4 opmerkingen:

 1. Had je zoveel klaargemaakte soep in je diepvries?
  Je had die soep trouwens terug kunnen invriezen als je ze eerst eens even gekookt had, 't zelfde geldt voor de andere zaken in je diepvries, sommigen had je nog kunnen redden door ze gewoon even tot het kookpunt te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, best grappig. Ik zou dat zeker ook vergeten, ik doe dat dus als ik thuis ben. En met de haardroger ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @anoniem
  Bedankt voor de tip! Dat wist ik echt niet. Ik zal het onthouden voor een volgende keer (die hopelijk niet zal komen).

  @kleine
  Volgende keer doe ik dat ook niet meer als ik nog weg moet. Verstrooide mensen moeten zichzelf een beetje kennen en hun voorzorgen nemen, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad zoals je zelf al zegt: dit zal je geen tweede keer meer overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen