Singlestress

woensdag 14 april 2010 Dirk 9 Opmerkingen

Midden vorig jaar werd ik, na 12 jaar met iemand samen te zijn geweest, terug single. Aangezien ik iemand ben die leeft bij de gratie van lijstjes allerhande, stelde ik een lijstje op van de meest stresserende zaken waar je als single mee te kampen hebt. Extra stressfactoren in mijn specifieke geval: ik woon een (heel) stuk buiten Gent op den boerenbuiten, en ik stond vermoedelijk ook op de eerste rij toen ze de eigenschap "verstrooidheid" uitdeelden.

1. De dichtslaande deur. Niets ergers dan een deur die achter je dichtslaat, en uiteraard is er niemand in huis. Gebeurt bij voorkeur op koude, winderige dagen als je gsm binnen ligt en de buren niet thuis zijn. Vrijwel altijd begint het dan ook hevig te regenen.

2. Uitglijden en andere domme manoeuvers. Een andere specialiteit van mij. Je zal maar van de trap donderen en niemand kunnen roepen. Gebeurde reeds meerdere malen maar gelukkig zonder grote brokken.

3. Is de frigo/diepvries wel goed toe? Altijd wel, behalve die ene keer dat je het niet nakijkt natuurlijk, dan gebeurt er dit.


4. Koken. Ik kook graag, ook al is het leuker voor meer dan één persoon te kokerellen. Veel ingrediënten zijn niet in kleine hoeveelheden te kopen. De diepvriezer is in dat geval je vriend. Het probleem is echter dat de diepvriezer altijd maar voller geraakt. Misschien moet ik wel een business beginnen in kant-en-klare diepvriesmaaltijden.


5. Gevechten met bedlinnen. Lakens netjes opplooien: moeilijk. Nog moeilijker: de dekbedovertrekken! Hou steeds de "uitgang" van de overtrek in de gaten. Neem desnoods een gsm, zaklantaarn en schaar mee als je in de dekbedovertrek kruipt.


6. "Zo ga je toch niet gaan werken!?" Als single moet je zelf instaan voor de ochtendlijke checklist voor je het huis uitgaat. Haar gekamd? Check. Geschoren? Check. Geen tandpasta in de mondhoeken? Check. Passen je kleren bij mekaar? Double check. En dan kom je op je werk aan en zie je toch die megavlek op je trui.


7. Je huis is ook maar alleen. Ik ben al eens regelmatig voor het werk een paar dagen in het buitenland. Zolang de zelfledigende brievenbussen, intelligente vuilniscontainers en niet-explosieve voedingswaren geen realiteit zijn, is het een hoop geregel als je meer dan twee-drie dagen weg bent. Om van huisdieren nog maar te zwijgen!


Wat bezorgt jullie zoal stress?

9 opmerkingen:

 1. Welkom als nieuwe blogger bij Op ons eentje!

  Wat mij telkens opnieuw singlestress bezorgt, is de vakantie die eraan komt. Ik hou van reizen, maar heb de ideale vakantieformule voor singles nog niet gevonden. Dus peinig ik gedurende weken mijn hersenen om dan vaak veel te laat nog iets ineen te boksen. En als je 3 dagen op voorhand beslist waar je naartoe zal gaan, is het natuurlijk stressen om alles nog geregeld te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt akelig allemaal (behalve dat stukje over het scheren, daar gaan mijn collega's niet snel iets over zeggen). Maar goed, onder het motto "een goed soldaat trekt voorbereid naar den oorlog" kan een mens niet goed genoeg op de hoogte zijn, en dus knoop ik je ervaring goed in mijn oren natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Dulcera: dat van die diepvries vol kant-en-klaarmaaltijden vind ik toch niet zo akelig klinken.

  @Dirk: Ik lees dat jouw diepvriezer te klein is voor al die heerlijke kant-en-klaarmaaltijden van jou. Ik heb daarentegen door het ontdooien van mijn diepvriezer(http://oponseentje.blogspot.com/2010/03/ontdooide-diepvriezer.html)
  een hele diepvriezer beschikbaar.

  Jouw kant-en-klaarmaaltijden mogen hier komen logeren.

  Eerlijkheidshalve moet ik er wel bijzeggen dat ik je niet kan garanderen dat ze onaangeroerd gaan blijven in tijden van grote honger en weinig tijd om te koken ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 2, 5 en 6 herken ik heel hard.

  Ik vrees inderdaad soms dat als er iets met me gebeurt, ik hier een hele tijd lig vooraleer er iemand is. Ik heb mijn gsm wel meestal in mijn broekzak, maar toch...

  Bedlinnen opplooien voor een tweepersoonsbed, en vooral het dekbed in de overtrek krijgen, daar heb ik ook liever hulp bij ;)

  En ik ben inderdaad al op mijn werk verschenen dat ik daar pas merk dat er iets mis is met mijn kleren (en één keer iets met mijn haar...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Lies: ik vind het ganse idee van kant en klaar maaltijden akelig, laat staan dat je ze dan nog eens gaat invriezen ook ... :-(
  Eigenlijk stond er alleen maar een klein vriezertje op mijn lijstje, kwestie van ijsjes (en af en toe in hoogste nood een zak boontjes of zo) te kunnen inslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Dulcera
  Het zijn wel kant-en-klare maaltijden die Dirk zelf heeft bereid, hé. Da's heel wat anders dan kant-en-klare maaltijden die je in de supermarkt koopt. Allez, dat hoop ik toch, hé Dirk ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Lies: kunt ge geloven dat ik het ganse hoofdstuk "eten" nog niet eens overdacht had? En dat ik deze nacht zowaar lag te piekeren over het idee "kant en klaar maaltijd" en eten invriezen.

  Nog zoiets, ik heb een nieuwe deur laten steken, met een super beveiligd slot ... nu vraag ik me af of dat wel een goed idee was, want wat als die deur achter mij dichtvalt?

  En die trap in de nieuwe woonst, die is ook wel heel steil, wat als ik daar afdonder? Want ik heb nimmer of te nooit mijn gsm op zak, ik ben eigenlijk al heel content als ik weet waar die ligt zelfs!

  Allemaal dingen waar ik voorheen in zalige onwetendheid over was, en die nu door mijn piekerende hoofd gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Dulcera : alweer een bewijs dat teveel weten niet gezond is, of zoals ze in het Engels zeggen : blisfully ignorant

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Dulcera: het is echt niet de bedoeling om akelig te klinken hoor. Als ik al eens zo'n situatie meemaak vind ik het meestal gewoon komisch. :-)
  Ik zou je overigens toch geen mini-diepvriezer aanraden, het is gewoon handig om wat meer soep te maken en de rest dan in kleine porties in te vriezen.

  @Lies: het zijn inderdaad zelfgemaakte maaltijden, geen te zoute en te vette troep uit de supermarkt. Altijd goed om te weten dat er wat maaltijden in jouw diepvriezer kunnen komen logeren. :-)

  Ik heb overigens een aantal single vrienden die grote fan zijn van de kant-en-klare maaltijden (die plastieken zakjes) van den Delhaize. Ze hebben me overtuigd die eens te proeven en inderdaad, ze zijn niet slecht. Maar toch niet om elke week te eten...

  BeantwoordenVerwijderen