Nieuw op een datingsite

vrijdag 24 september 2010 Dirk 5 Opmerkingen

Van mezelf durf ik denken dat ik redelijk goed met een computer overweg kan. Ik lees blogs, gebruik Facebook en Twitter, gebruik een heleboel on line-tools, enzovoort enzoverder. En toen, een paar weken geleden, besloot ik me op een gekende datingsite in te schrijven. Ik voelde me helemaal verloren, net alsof ik voor de eerste keer achter een computer kroop!
Wat een gedoe is met dat daar, op die datingsite. Ik heb het niet over de oubollige look, de gebruiksvriendelijkheid die veel te wensen overlaat, of de erg onlogische navigatie op sommige pagina's. Ik heb het ook niet over het feit dat het wel een beetje raar is, zo naar mensen kijken en je afvragen wie er bij jou zou kunnen passen. Daar is zo'n datingsite natuurlijk voor, en het is maar goed ook dat die bestaan.


Nee, ik voelde me verloren omdat het net zo lijkt alsof er een heleboel ongeschreven regeltjes en afspraken zijn, die je wellicht al lerend moet ontdekken. Hoe ontdek je of iemand eerlijk is in zo'n korte beschrijving? Waar leg je je grenzen? Zelf haak ik af als ik weer eens een stuk schabouwelijke tekst zie, maar is dat wel slim? Minder zit achter dat tekstje een ik-weet-niet-hoe-toffe vrouw die het niet nodig vindt een foutloos stukje neer te pennen? Ik betrapte me erop van enkel naar profielen met foto's te kijken, want je wil toch wel weten wie je contacteert. Maar daarmee sluit je natuurlijk een heleboel mensen uit.

Sommigen gaan wel erg ver in het uitdrukken van hun wensen waaraan een eventuele latere partner wil doen. Soms is het zo specifiek dat ik me afvraag of ze ooit wel iemand gaan vinden die eraan voldoet. Pet af als hen dat lukt!

En zijn mijn eerste stappen op die datingsite een succes? Niet echt, neen, maar dat heeft wellicht ook met mij te maken. Eerst nog wat rondkijken en mij de ongeschreven regels van het spel eigen maken... ik hou jullie op de hoogte!

5 opmerkingen:

 1. Over welke datingsite gaat het ? Of zeg je dat liever niet ?
  En ziet het er voor de rest ok uit ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ... een gekende dating site ... mijne neus die is nu toch aan het kriebelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes, Dirk. Is het Meetic? Ik heb zelf wel wat "ervaring" met daten via een andere bekende dating site. Ik wil je wel een aantal tips geven :-)
  Focus niet teveel op het uiterlijk. Het klinkt misschien vreemd, maar mensen zien er in het echt vaak beter uit dan op foto. En de uitstraling en stem van een persoon kun je natuurlijk niet tonen met een foto. Van vrouwen die hun gewicht niet invullen, kun je wel iets vermoeden...
  Er is wel een constante: iedereen doet zich op internet beter voor dan ze zijn. Probeer daarom, zonder echt aan te dringen, zo vlug mogelijk persoonlijk af te spreken of te telefoneren met iemand waarmee het klikt. Vertel ook niet alle details uit je leven via mail, anders heb je op je eerste afspraakje niets meer te vertellen :-)
  Het eerste moment dat je elkaar persoonlijk ontmoet is altijd een beetje vreemd; het is dan de kwestie van het ijs te breken met een grapje of zo. Vaak zit je ook met de gedachte: "wat zal ze van me vinden?", zeker als je, zoals ik, een beetje onzeker bent. Maar wees gerust, zij denkt dat ook; iedereen heeft complexen :-)
  Mijn grootste angst is altijd dat er na een minuut of 5 reeds een ongemakkelijke stilte valt en dat je gewoon niet meer weet wat te zeggen tegen elkaar. Maar ik heb dat eigenlijk nog niet voorgehad, en geloof me vrij, ik ben géén spraakwaterval. Maar er is altijd wel iets om over te praten: hobbies, familie, je werk, het weer :-), dingen die in het nieuws geweest zijn... De tweede date is eigenlijk lastiger dan de eerste :-)
  Wees ook niet te "pushy". Ik heb zelf al ervaren dat vrouwen daar op afknappen. Als het eerste afspraakje leuk was, stuur dan de dag nadien niet meteen een ganse waslijst van dingen die jullie samen zouden kunnen doen. Geef het een beetje tijd, dring niet aan, en wacht misschien tot zij je terug contacteert. Maar wees ook eerlijk: als je een tweede ontmoeting niet zit zitten, zeg dat dan. Anders verlies je er enkel energie mee.
  Nu, mij heeft het nog geen lief opgeleverd, maar er zijn wel mensen waarmee ik een vriendschapsband heb opgebouwd, en dat op zich is ook al leuk.

  M

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oubollige look... Zou dat Rendez-vous niet zijn? Afschuwelijk trouwens dat oranje. Maar af en toe zitten er daar wel leuke mensen tussen (al zit er veel kaf tussen het koren). Logisch dat er ook normale mensen tussenzitten, want minstens de helft van de singles die ik ken, zitten op een datingsite of hebben er ooit op gezeten. En mijn vrienden (en ikzelf) zijn uiteraard leuke en normale mensen (of dat vinden we tenminste van onszelf).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Anoniem #2: je hebt het bij het rechte eind, het is inderdaad Rendez-vous. Het werkt allemaal wel, maar de site mag wel eens opgefrist worden, en ook de gebruiksvriendelijkheid laat te wensen over.
  Zo, hiermee is de nieuwsgierigheid van Sven en Dulcera een beetje bevredigd. ;-)

  @ Anoniem #1: dat zijn goeie tips die je daar geeft, waarvoor hartelijk dank. Ik ga die zeker proberen in de praktijk om te zetten, en wie weet zit daar ook weer voer in voor een vervolgstukje.

  BeantwoordenVerwijderen