Annemie en de klik

woensdag 27 oktober 2010 Dirk 4 Opmerkingen

In mijn vriendenkring zitten een flink aantal singles. De oudste werd net 46 jaar, de jongste zit nog halverwege de twintig. Heel af en toe gebeurt "het" bij één van hen. "Het" gebeurt wanneer zij of hij de klik in zijn hoofd heeft gemaakt: hij of zij is niet langer op zoek. Het is goed zoals het is, er moet niemand bij, ik kan het alleen, op mijn eentje.

Laatst was ik op bezoek bij Annemie, die in haar hoofd de klik had gemaakt. Ze had, na lang piekeren, een weloverwogen beslissing gemaakt en was er blij om. Ze zei dat ze sinds de klik veel minder zorgen aan haar hoofd had en veel meer plezier in het leven. Het was alsof een groot gewicht van haar schouders was verdwenen.

Consequent is ze wel, Annemie: na "de klik" heeft ze haar profiel op de datingsite verwijderd, liet de "Seks & Relaties"-fora op internet voor wat ze waren, en verwijderde ze zelfs 'single' uit haar Facebookprofiel. Ik ben benieuwd wat ze de komende weken nog allemaal gaat uitspoken.

4 opmerkingen:

  1. Ik denk dat minder focussen op 'ik moet en ik zal iemand vinden' inderdaad de beste manier is. Ik zag het ook bij een vriend van me. Tot vorig jaar was hij meermaals per maand aan het daten. Sinds een aantal maanden niet meer en telkens ik hem zie, oogt hij nog stralender en beter in z'n vel dan ooit. Al dat daten putte hem uit en tastte zijn zelfvertrouwen aan. Nu doet hij dingen die hij leuk vindt en dat straalt hij ook uit. Het zou me niet verwonderen als 'het' ook bij hem binnenkort zou gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De man van haar dromen tegenkomen, die duikt altijd op op zo'n moment :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Da's soms het frustrerende van liefde hé, je kunt het niet forceren.
    Waar blijft die vrouw van mijn dromen nou??? :-)

    Matthias

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad, die klik maken helpt soms (niet altijd meteen, maar toch...)

    BeantwoordenVerwijderen