Een strak plan

donderdag 20 januari 2011 :-) 7 Opmerkingen

Drie eenvoudige stappen naar jouw partner, met dank aan De Standaard Dating.

Ik hou van stappenschema's. Ze maken het leven overzichtelijk. Maar evengoed vind ik ze frustrerend, want ik bereik zelden het beloofde eindstadium. Ik loop al snel vast. Mijn in strakke stappen gegoten poging om Verlichting en Vrede Met Jezelf te bereiken, strandde al in de etappe twee, toen ik er maar niet in slaagde me op Het Niets te concentreren omdat de buurjongen Metallica op tien had gedraaid.

Zou dat aan mij liggen? Of zijn de schema's te schematisch?

De stappen van De Standaard Dating doen me denken aan dat mopje: hoe stop je een olifant in het vriesvak? Simpel: deurtje open, olifant erin, deurtje weer dicht. Behoren tot hetzelfde onuitputtelijke gamma van op voorhand gebroken, tragikomische beloften:

 • De Makkelijk Stoppen met Roken Methode
 • Genezen van kanker? Het zesstappenplan
 • BHV splitsen in vijf minuten

Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren.

7 opmerkingen:

 1. BHV splitsen in 5 minuten? Ik kan het in 2 seconden: B-H-V ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees ook graag van die boeken waarin alles mooi in stappen of regeltjes wordt gegoten. Als je een liefhebber bent van het genre wil ik je ook graag 'the rules' aanbevelen. Volgens dit boek vind je gegarandeerd een partner als je een paar eenvoudige regels toepast (zoals nooit snel terugbellen als een man met interesse voor jou een bericht nalaat op je antwoordapparaat). De garantie dat het werkt, kan ik je er echter niet bijgeven. Maar misschien wel een goede aanvulling op dat lijstje met iets te simplistische stappenplannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Lies: die "nooit snel terugbellen" is natuurlijk heel subjectief en voor vrije interpretatie vatbaar. Voor de ene vrouw is dat 1 dag, voor de andere 3 weken ;-) Nu, ik kan je wel vertellen: 3 weken is té lang voor mij, zoveel geduld heb ik nu ook weer niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, nochtans, ons moeder zei altijd dat er op elk potje een scheleke past ... alhoewel sommige potjes liever open blijven natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vermoed dat je soms nog rapper die olifant in de diepvries krijgt. Of 4 giraffen in een auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @matthias: een vrouw die 3 weken wacht met terugbellen heeft een stalen karakter of heeft geen interesse. Geen van beiden lijken mij interessant om iets mee te beginnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een vrouw die 3 weken wacht met bellen, heeft misschien gewoon moeite met :
  - het programmeren van de video
  - het zetten van de timer op de microgolf
  - het bedienen van haar gsm

  Je moet niet altijd het ergste denken hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen