Shybreaker

dinsdag 10 mei 2011 Dirk 3 Opmerkingen

Soms helpt de technologie de eenzame single een beetje. En soms… wordt het een beetje creepy.

Toen ik laatste in San Francisco was, raakte ik in de bar van het hotel met iemand aan de praat (wat voor ietwat schuchtere single in de US echt geen probleem is; ik voel daar nog een ander stukje voor Op Ons Eentje komen trouwens). Na ongeveer drie minuten vroeg Carlos me of ik gezegend was met vrouw en kind. Mijn negatief antwoord was voor hem genoeg om zijn flitsende smartphone boven te halen en de applicatie Shybreaker boven te halen en mij een uitgebreide demonstratie te geven.Op zich is deze app geen slecht idee. Stel dat je écht te schuchter bent (bestaan zo'n Amerikanen?). Je kan dan een anonieme nota achterlaten, al dan niet gelinkt aan de plaats waar je op dat moment bent. De knappe deerne twee tafels verder (die natuurlijk ook een smartphone heeft, erg schuchter is en derhalve ook Shybreaker gebruikt) zal die nota dan lezen, antwoorden, en voor je het weet heb je de vrouw van je leven onktdekt. Nou ja.

In de praktijk blijkt dat bijna niemand deze app gebruikt. Zonet probeerde ik zelf eens. De enige nota die ik in een straal van 200 km van mij vond was van een wel erg wanhopige single in Amsterdam. Ik vond nog iemand anders maar die zat ergens ten noorden van Madrid, en dat vond ik nét iets te ver om even op bezoek te gaan. Spijtig van het weggegooide geld (0.79€ kost het), maar ik denk dat ik toch maar eens (al dan niet alleen) op café ga…

3 opmerkingen:

 1. Dat is idd zo'n toepassing die enkel maar effect heeft als alle singles ze gebruiken hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, als nauwelijks iemand het gebruikt, is het weggegooid geld.

  En stel nu dat er een single in de buurt is? Wie zegt dan dat het iemand is met wie het klikt? Voor je het weet, zit je dan misschien aan tafel met iemand die je zo snel mogelijk van je zou willen afschudden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon inchekken met facebook. Daar zijn wel al veel gebruikers van, en in vele gevallen zijn degene die inchekken vrijgezel. Je kan direct hun profiel bekijken ook dan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen