Een klotesite genaamd Badoo

maandag 29 augustus 2011 Lies 23 Opmerkingen

Een tijd geleden ontving ik regelmatig e-mails waarin stond dat iemand me een bericht gestuurd had via Badoo.

Toen ik op de link klikte, bleek dat ik mij moest registreren als lid van Badoo om die berichten te kunnen lezen en daar had ik echt geen zin in. De eerste keren dat ik daar terecht kwam, legde ik er mij dus maar bij neer dat ik nooit ging weten wat die kennis mij geschreven had. Maar na een tijd dacht ik aan die brievenbus vol berichten die mij daar wachtte en was ik stilaan zo nieuwsgierig dat ik toch besloot lid te worden.

Men vroeg onder andere mijn voornaam, familienaam, geboortedatum en ik moest ook ingeven wat ik zocht (een man of een vrouw en welke leeftijd). De mogelijkheid om aan te klikken dat ik gewoon die berichten op de site wou lezen en voor de rest gerust wou worden gelaten, die was er niet.

En toen wist heel de wereld het

Toen ik onlangs eens googlede op mijn eigen naam bleek er op het internet als een van de eerste zoekresultaten over mij te staan 'Badoo - Lies Vanoponseentje, mijn leeftijd, Gent, België was laatst online meer dan een maand geleden' Als je dan doorklikt, kom je terecht op Badoo en staat er: 'wants to meet a guy, older than 36'. Leuk, erg leuk, als professionele contacten dat als eerste info te zien krijgen wanneer ze info opzoeken over de persoon die ze gaan ontmoeten of net te zien kregen.

Je profiel wissen: geen sinecure
Ik heb toen pogingen ondernomen om mijn profiel te wissen. Helemaal niet simpel, maar na een half uur zoeken, lukte het toch.

Uit de Google-zoekresultaten verdwijnen: nog moeilijker

Ondertussen is het profiel gewist, maar nog steeds verschijnt die info bovenaan de zoekresultaten. Privacy, blijkbaar is het allemaal niet zo belangrijk voor Badoo. Ik lees dan ook op hun site: Badoo reserves the right to change our Policy at any time and without notice, so be sure to check this Policy regularly to understand how we use your information.
IF YOU DO NOT ACCEPT AND AGREE WITH OUR PRIVACY POLICY THEN YOU MUST NOT ACCESS OR USE THE SITE.
Dus je moet instemmen met een privacy policy die ze op elk moment kunnen wijzigen zonder je ervan te verwittigen? Je zou op eigen houtje af en toe naar die site moeten surfen om te checken of hun privacy policy toevallig niet gewijzigd werd. Slik.

Het heeft blijkbaar ook geen zin dat ik Badoo hierover mail, want ze schrijven Even after you remove information from your profile or delete your account, copies of that information may still be viewable and/or accessed on the Internet to the extent such information has been previously shared with others, or copied or stored by other users or to the extent such information has been shared with search engines.

Het zit in Google en het blijft in Google blijkbaar.

Och, we zullen het maar relativeren. 'Hoi, ik ben zo oud, single en ik zoek een man van ongeveer die leeftijd', is nu niet meteen de eerste info die ik over mezelf geef bij eerste contacten. Maar het kan altijd veel erger. Ik denk trouwens dat de Aalsterse burgemeester qua beschikbare info op internet maar al te graag zou ruilen met mij.

---
Eindelijk verlost van Badoo!
Laatste stand van zaken: begin december 2011 was mijn Badoo-account nog steeds niet verdwenen uit de Google-resultaten, al had ik het al maanden daarvoor verwijderd. Het stond ondertussen zelfs als zoekresultaat nummer 1.

Toen kwam er een tip van Nachtbraker: mail eens naar de klantendienst van Badoo. Nachtbraker was er zowaar in geslaagd hun contactformulier te vinden op het internet!

Ik mailde ze prompt en kreeg volgend antwoord: Bedankt voor uw e-mail. We hebben het profiel gevonden en dit was inderdaad verwijderd (u zult een "pagina kan niet gevonden worden" bericht zien als u de link bezoekt). Helaas komt dit nog voor in de zoekresultaten omdat Google nog haar database moet updaten. We hebben een verzoek bij Google ingediend om het profiel zo spoedig mogelijk uit hun zoekresultaten te verwijderen. Google doet er vaak zo'n 1-2 dagen over om zulk soort verzoeken te verwerken. Een dag later was mijn Badoo-account helemaal verdwenen van Google.

Ik blijf Badoo nog steeds een klotesite vinden, maar toch bedankt aan de medewerker van de klantendienst die zijn werk goed heeft gedaan. En Nachtbraker, die krijgt van mijn binnenkort een crêpe suzette getrakteerd.

---
Alweer op Badoo!
Laatste stand van zaken: in maart 2012 googelde ik mezelf en las ik opnieuw Badoo - Lies Vanoponseentje, mijn leeftijd, Gent, België was laatst online meer dan een maand geleden' Toen ik doorklikte, kon je lezen dat ik een man van 18 zocht. Nu brak mijn klomp helemaal. Ten eerste had ik mijn profiel al een eeuwigheid geleden verwijderd. Ten tweede had Google dat ook verwijderd uit z'n zoekresultaten. Ten derde is het echt wel schandelijk te lezen dat je zogezegd een man van 18 zou zoeken als je verdorie al op tram 4 zit.
Ik mailde de klantendienst van Badoo opnieuw, maar kreeg geen antwoord.
Gelukkig kreeg ik even later een mail van iemand die mijn blogstukje gelezen had. Na een erg boze mail aan de klantendienst van Badoo en het dreigement een advocaat in te schakelen, geraakte hij verlost van zijn Badoo-profiel en vermelding op Google. Dankzij zijn hulp raakte ik ook verlost van mijn come-back op Yahoo en dat hebben we gevierd bij een crêpe suzette!

23 opmerkingen:

 1. Na een tijdje zal dat wel verdwijnen uit de zoekresultaten hoor. Van zodra Google de desbetreffende site opnieuw indexeert. Dacht ik toch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En stonden er effectief berichten van die persoon op de site, of was dat ook al vals?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ugh. Mja, vieze technieken hé. Ik heb ooit zo eens een avondje met Meetic geflirt. Tot ik op een paar sites ervaringen van anderen terug vond: die waren niet bepaald bemoedigend. Dus wijselijk op tijd de stekker uit het stopcontact getrokken.

  't Is maar vies dat sommige van die sites een mens té hard op zijn/haar zwaktes of nieuwsgierigheid pakt om geld af te troggelen.

  Verder beaam ik middernachtsdromen: dat gaat vroeg of laat wel wegzakken en zelfs verdwijnen uit Google. Ik geloof dat er ergens ook een formulier is waar je dat bij Google expliciet kan aanvragen: http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=nl&answer=164734

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Middernachtsdromen: als mijn vrienden na het lezen van dit stukje massaal gaan googelen op mijn naam en dan telkens op die Badoo-link klikken, ziet het er slecht uit, vrees ik. Want wat aangeklikt wordt, komt hoger te staan in de zoekresultaten. Hopelijk is dat inderdaad maar tijdelijk.

  @Anoniem: ik herinner me niet dat ik nadat ik een profiel had gemaakt ook effectief berichten te lezen kregen.

  @Matthias: geld hebben ze mij niet afgetroggeld, maar tijd (vooral om uit te zoeken hoe ik m'n profiel kon wissen) dat wel. Om over de ergernis maar niet te spreken.
  Bedankt voor de link, maar vermits Middernachtsdromen en jij het er eens over zijn dat het gaat verdwijnen, ga ik nog even afwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het helpt idd altijd om te denken 'het kon nog erger', ik heb al medelijden gehad met die burgemeester jong...!
  Dat wordt een leuke carnavalstoet daar in Aalst volgend jaar, pff.

  En het zoekresultaat valt wel mee, niet? beter dan bijvoorbeeld: ''Hoi, ik ben 36 en ik zoek een jongen van 16'.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me doodergeren aan zulke schaamteloze creaturen. Maar dan denk ik bij mezelf: die komen in hun volgend leven terug als schaamluis. Nah.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zit sinds kort op Badoo ... maar ik ben blijkbaar slim genoeg geweest om speciaal voor die site een nieuw hotmail adres aan te maken, en mij helemaal met nicknames aan te melden, dus geen échte naam :-)
  Ik hoor ook van andere mensen die daar inloggen met een mailadres dat ze vaak gebruiken, dat Badoo gans hun mailbox bestookt met berichtjes, dat zoiets kan en mag begrijp ik totaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Dulcera: heel slim gedaan van jou. Ik ontving berichten op een mailadres met mijn voornaam en familienaam in en dus vermoedde ik dat ik datzelfde mailadres moest gebruiken om mij te registreren bij die site en de berichten van mijn kennissen te kunnen lezen. En zo was het kwaad geschied.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pfff, als ik dat allemaal lees ben ik blij dat ik voor al die sociale netwerksites, niet te vangen ben.
  Een maat van me is de laatste maanden hemel en aarde aan't bewegen om mij op Badoo te krijgen. Het is handig; je kan veel mensen leren kennen en cetera en cetera...
  Maar ik zie er gewoon tegen op om daar allemaal tijd te moeten insteken, want op die manier doen mensen gewoon geen moeite meer om je écht te leren kennen, ze hebben al genoeg aan je foto en een profiel tekstje...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is Badoo? Blijkbaar heb ik iets gemist tijdens mijn vakantie in l'Afrique ;-)

  Anyway... ik heb vroeger nog een profiel gehad op een bekende Belgische dating site. Ik was zo "stom" (of eerlijk?) om mijn echte voornaam, leeftijd en stad te vermelden. De profielen op die site waren totaal niet afgeschermd voor zoekmachines, dus iedereen die mij via voornaam, leeftijd en stad opzocht via Google, kon mijn volledig (!!) profiel bekijken. Zonder te moeten inloggen op die site! Of het nu nog zo is, weet ik niet, maar ik vond dat toen toch een serieuze inbreuk op mijn privacy... ondertussen heb ik wel al geleerd om iets voorzichtiger om te springen met mijn persoonlijke gegevens.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Louise Stefani zei...

  Ik kan me doodergeren aan zulke schaamteloze creaturen. Maar dan denk ik bij mezelf: die komen in hun volgend leven terug als schaamluis. Nah.

  Heb je het nu over die burgemeester?
  Dus, je vindt hem een schaamteloos creatuur omdat hij seks heeft met een vrouw? Of wat is eigenlijk het probleem? Dat hij het ook eens op een speciale plaats probeert?
  Als mensen als u niet zo hysterisch zouden reageren op dingen die eigenlijk gewoon mensen tot mensen maken, dan zou onze samenleving misschien wat minder hypocriet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Allemaal, Tja ik ben er ook ingelopen. Ik dacht, die foto ken ik niet, maar misschien iemand van vroeger die ik gekend heb...ik klik dus, maar moet mijn naam invoeren. Verder vroegen ze ook mijn hotmailcode in te voeren. Dit heb ik niet gedaan. ZOgezegd om mijn e-mailvrienden ook een bericht te sturen. Maar dan neuzen ze zomaar in mijn e-mail of wat? Ik maakte geen profiel aan maar berichten sturen van mensen die met mij willen chatten ook al si er niks van waar, kan niet. Deze WEBSITE ZOU VAN HET INTERNET MOETEN VERDWIJNEN!!! Wie kent de weg daarvoor?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. badoo is een chat van leugens en bedrog zelf heb je geen profiel of je heb zicht verwijder maar toch blijf je op die badoo staan is raar heb ook veel berechten gekrijgen terwijl ik nooit online mens stond alle keer in je heb bezoekrs van badoo deze mens wil je ontmoeten en chatten terwijl niet zo was want was even eens gaan kijken weet je wat ik denk ze proberen mensen halen op badoo op een en andere manieren ik vind echt schandelijk hoe ze dat daar doen en waarom ze het doen als je verwijder van profiel moeten ze niet achter mensen hunder rug ramelen ik heb ook geen badoo meer maar toch krijg ik af en toe meail raar maar het is waar

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kreeg deze week een sms van badoo. Vind het heel raar hoe die aan mijn gsm nummer komen?
  Ben dan maar even beginnen googelen en kwam hier terecht. Nog mensen die dit meegemaakt hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ben 2jaar op een relatie site lid geweest. NOOIT heb ik mijn echte naam vermeld, nooit zal op een zoekmachiene mijn naam verschijnen! Uw naam geef je alleen aan je contacten!
  Denk hier aan voor je op een datingssite inschrijft! Zij houden geen rekening met je privacy dus neem jijzelf uw voorzorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben getrouwd, heb me NOOIT aangemeld, zit niet meer op facebook en TOCH bestaat er een profiel op badoo met mijn volledige naam en foto's !!! Ik weet niet hoe die daar komen en weet niet wat ik nu moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik wou 'de markt' gaan verkennen en dacht... laat ik beginnen bij een gratis site. Paranoia als ik ben opende ik eerst een volledige nieuwe gmail account, een nieuwe facebookaccount en zo ging ik op badoo. Van het eerste moment dat ik inlogde kreeg ik het bericht ''deze twee mensen wachten op jouw reactie'' twee mensen uit mijn eigen vriendenlijst op mijn échte facebookaccount... en twee mensen die het beslist niet aan de klok willen hangen dat ze op een datingsite zitten. Ik had echt geen benul hoe ze aan die vriendenlijst kwamen daar ik op mijn nieuwe gmail (en facebook) account geen vrienden heb!!! Volgens iemand die het kan weten maken ze op badoo de link met mijn dagelijkse gmail en website omdat ik hetzelfde wachtwoord gebruikte. Dit is toch echt akelig????

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Als ik die reacties lees kan ik maar tot één conclusie komen, hier is ook " BIG BROTHER " de elektronische reus aan het werk !
  En . . . internet is daarvoor een goed kanaal voor internationale spionage, uiteindelijk word het privéleven geschonden en misbruikt.
  De DIGITALE ENGEL lijkt dus de uitkomst te zijn voor alles en iedereen in de macht te hebben!
  INTERNET : het BEEST 666 of " Big Bos " !
  Einde van de vrijheid of SNEL WAKKER WORDEN, dat is de kwestie!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Met alle respect,maar zijn jullie wel mee met deze tijd dit is niks nieuws en trouwens er gebeuren vreselijkere dingen dan dit kleine kwestieken.man,man het is reeds 2014 hoor.kom eens buiten en wees niet zo wantrouwig!jullie soort mensen vinden altijd wel iets om over te piekeren.een goede raad,LEEF en stop met dat gejammer. Ik ben reeds 4 jaar lid van badoo en heb hierdoor keiveel goede mensen leren kennen,optimisten weleenswaar de zieligen laat ik voor wat ze zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Óók apart is dát er mannen foto's ván beroemde persoon gebruiken en dit ná melden niet eens wát méé gedaan wórdt. Foto's, leeftijd, woonplaats én dé werkelijkheid wordt makkelijk verdraaid. Zitten profiteurs én leugenaars, overspelige mannen óf desperate figuren. Waaronder figuur Steban van 31, hoop dát dé vrouwen gewaarschuwd zijn middels de privé opmerkingen, want Badoo schijnt geen problemen té hebben mét bedrog.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. anoniem 88/11/2016
  hierop wil ik toch ook eens reageren mijn eerst contact met een man is helemaal scheef gelopen hij bleek iemand te zijn uit engeland die valse persoon stuurde mij daarbij valse fotos en vals adres .
  Kortom hij beweerde zakenman te zijn en moest voor een zakencontract naar Ghana
  uiteindelijk vroeg die mij om een som geld omdat zijn spullen zogezegd verloren waren hij had daarvoor uren en dagen met mij geskypd
  wel je zou moeten beschaamd zijn ik zal jullieaanklagen dat weet ik zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb jarenlang gratis met mensen gechat via Badoo en heb daar 2 jaar geleden een schat van een man gevonden. We gaan trouwen. Zonder Badoo zou ik 'm niet hebben ontmoet.
  Weer eens een ander geluid!
  Natuurlijk moet je uitkijken, de meeste mannen willen alleen (cyber)seks. Blijkbaar is het ook een kwestie van doorzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik vindt het stom dat je moet betalen voor wat een ander jou schrijft warom niet gratis naar iemand zoeken overal elke site moet ge betalen warom kan men geen site maken zoals twoo badoo of andere gewoon gratis

  BeantwoordenVerwijderen