Foute mannen: bigmouth

zondag 25 december 2011 Gastblogger 2 Opmerkingen

Nummer 3 is 'Bigmouth', de mooiprater.'Online' exemplaren zijn er ook voor gekend om hun leeftijd en andere eigenschappen (vooral het uiterlijk) 'ietsje' positiever voor te stellen dan ze in werkelijkheid zijn. Veel vrouwen vallen ook voor zijn grootse plannen waar hij met veel enthousiasme over kan vertellen. Of de sjieke restaurants of hotels waar hij hun mee naartoe wil nemen... totdat blijkt dat "Frituur 't Draaksken" toch echt geen Michelinster blijkt te hebben.
Maar deze soort is vooral te herkennen aan de ongelofelijke malchance die ze al meegemaakt hebben, waardoor ze spijtig genoeg tot nu toe nog niet veel van al die fantastische plannen verwezenlijkt hebben. Waar ze dus echt in uitblinken is in excuses verzinnen.

2 opmerkingen:

 1. Dit type doorprik je toch zo?

  Als iemand op een datingsite liegt over z'n uiterlijk of leeftijd, dat keert zich dat bij de eerste afspraak toch onmiddellijk tegen hem/haar. OK, op die manier versiert hij of zij wel een afspraak, maar als je al begint met leugens, kan daar weinig uit voortvloeien, denk ik.

  Verhalen over wilde toekomstplannen gaan ook weinig indruk maken als die persoon tot hiertoe nog niet bewezen heeft dat hij dromen kan realiseren, zo lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou je toch denken hé, dat dit type zo te doorzien is. Ok, bij leugens over het uiterlijk wel natuurlijk. Maar die andere leugens en excuses zijn dikwijls veel moeilijker te doorzien.

  Zo ken ik persoonlijk een slachtoffer van een zogezegde weduwenaar met 3 kinderen die dan ook nog eens net ontslagen was, enz, enz... Kortom, die man had al serieuze tegenslag gehad.

  Ondanks waarschuwingen van haar vrienden dat het allemaal toch wel héél toevallig was is ze er toch iets mee begonnen.

  Pas na een tijdje kwam aan het licht dat hij geen kinderen had, toch nog een job had en dat hij ook nooit getrouwd was geweest. Zijn laatste vriendin had hem gewoon laten zitten...

  BeantwoordenVerwijderen