Hoe overleef ik een regenachtig weekend?

zondag 6 mei 2012 Lies 5 Opmerkingen

Plunder de afdeling reisgidsen in de bib.

Breng vervolgens een bezoek aan de boekhandel en verwen jezelf met een Trotter, Lonely Planet, Rough guide of 100%-stedengids (daar krijg je momenteel trouwens gratis eentje van Maastricht bij).

Ga naar huis om je in je knusse zetel neer te vleien met al je aanwinsten. Of voor de ongeduldigen die niet kunnen wachten tot ze thuis zijn: spring ergens binnen waar je bij een koffie alvast kan beginnen te lezen. Tip voor de Gentenaars: het Paard van Troje op de Kouter.

Lees en zie jezelf al fietsen in de zon, wandelen door ongerepte landschappen, struinen door de gezellige straten van nu nog onbekende steden.

Plots hoor je geen regen meer tikken tegen je raam, zijn al de muizenissen in je hoofd naar verre oorden vertrokken en ben je weer enthousiast als een klein kind.

Reizen in m'n hoofd, een stuk vakantie dat ik niet meer zou willen missen.

5 opmerkingen:

 1. Zalig! zo'n regenachtige dag met reisgidsen en ne warme chocomelk ;-) ik heb dat half oktober gedaan en droomde, zomaar ineens van Kopenhagen. En zie, direct daarna kwam er een aanbieding van brussels airlines voor een goedkope vlucht naar kopenhagen (eind april, begin mei).
  Ben net terug en mijn droomweekendje is ook in 't echt een lang droomweekend geworden. Maar de voorpret en het slenteren was ook in mijn hoofd, vooraf, al net zo leuk! Al wist ik toen nog in de verste verte niet dat ik het ook echt zou gaan doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier alvast een makkelijke tip voor nieuwe, leuke en lekkere adresjes te ontdekken:
  http://www.newplacestobe.com/

  Misschien dat de link hier al eens is besproken, dat ben ik niet gaan opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zowiezo een zalig gevoel om uit te zien naar een reis en vakantie, regen of geen regen :-) Die 100% stedengidsen zijn best goed! Compact maar met toch voldoende essentiële informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een tip die ik ook af en toe in de praktijk omzet, zie! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yep, dat deed ik vanmorgen. Met chocomel met slagroom in de kroeg de regen (en het werk) ontvluchten. Ik las inderdaad ook. Over verkiezingen in Frankrijk, Griekenland en Rusland. Want dat had ik de afgelopen tien dagen gemist... het nieuws, tv, krant, internet. Ik zat namelijk ìn zo'n reisgids. In Italië, Apulië, Salento om precies te zijn. Zon, zee, strand... Lieve mensen, ik kan u zeggen, da's best fijn. En nu weer fijn luisteren naar het tikken van de regen op het dak.

  BeantwoordenVerwijderen