Golden oldies: singlestress

dinsdag 7 augustus 2012 Gastblogger 6 Opmerkingen


Midden vorig jaar werd ik, na 12 jaar met iemand samen te zijn geweest, terug single. Aangezien ik iemand ben die leeft bij de gratie van lijstjes allerhande, stelde ik een lijstje op van de meest stresserende zaken waar je als single mee te kampen hebt. Extra stressfactoren in mijn specifieke geval: ik woon een (heel) stuk buiten Gent op den boerenbuiten, en ik stond vermoedelijk ook op de eerste rij toen ze de eigenschap "verstrooidheid" uitdeelden. 

1. De dichtslaande deur. Niets ergers dan een deur die achter je dichtslaat, en uiteraard is er niemand in huis. Gebeurt bij voorkeur op koude, winderige dagen als je gsm binnen ligt en de buren niet thuis zijn. Vrijwel altijd begint het dan ook hevig te regenen.

2. Uitglijden en andere domme manoeuvers. Een andere specialiteit van mij. Je zal maar van de trap donderen en niemand kunnen roepen. Gebeurde reeds meerdere malen maar gelukkig zonder grote brokken.

3. Is de frigo/diepvries wel goed toe? Altijd wel, behalve die ene keer dat je het niet nakijkt natuurlijk, dan gebeurt er dit.

4. Koken. Ik kook graag, ook al is het leuker voor meer dan één persoon te kokerellen. Veel ingrediënten zijn niet in kleine hoeveelheden te kopen. De diepvriezer is in dat geval je vriend. Het probleem is echter dat de diepvriezer altijd maar voller geraakt. Misschien moet ik wel een business beginnen in kant-en-klare diepvriesmaaltijden.

5. Gevechten met bedlinnen. Lakens netjes opplooien: moeilijk. Nog moeilijker: de dekbedovertrekken! Hou steeds de "uitgang" van de overtrek in de gaten. Neem desnoods een gsm, zaklantaarn en schaar mee als je in de dekbedovertrek kruipt.

6. "Zo ga je toch niet gaan werken!?" Als single moet je zelf instaan voor de ochtendlijke checklist voor je het huis uitgaat. Haar gekamd? Check. Geschoren? Check. Geen tandpasta in de mondhoeken? Check. Passen je kleren bij mekaar? Double check. En dan kom je op je werk aan en zie je toch die megavlek op je trui.

7. Je huis is ook maar alleen. Ik ben al eens regelmatig voor het werk een paar dagen in het buitenland. Zolang de zelfledigende brievenbussen, intelligente vuilniscontainers en niet-explosieve voedingswaren geen realiteit zijn, is het een hoop geregel als je meer dan twee-drie dagen weg bent. Om van huisdieren nog maar te zwijgen!

Wat bezorgt jullie zoal stress?

6 opmerkingen:

 1. Feestjes waar je alleen de gastheer/vrouw kent. Als single is er niet die partner waar je dan op kan terugvallen, en als je dan zoals ik de niet meest spontane flapuit bent, dan sta je daar snel op je eentje. Ik heb als single dan ook wijselijk besloten om zulke feestjes gewoon aan mij voorbij te laten gaan, zo is er ook geen stress meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. By the way, herken van de gesloten deur! :) Dit jaar al 4 keer voor gehad...(2x op 1 week!).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet echt meer stress, maar meer moeite: inslapen 's avonds.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Kristel: laatst was ik ook uitgenodigd op een feest waarop vooral veel mama's en papa's zouden zijn (die elkaar bovendien allemaal zeer goed kennen via de school van hun kinderen). Ik heb toen een beetje geholpen met de bediening samen met een vriend van mij (had op voorhand laten weten aan de vrienden dat ik dat verkoos). Dat leek mij leuker dan geforceerde gesprekken te voeren met de mama's en de papa's. En net door de mensen te bedienen, kwam ik met iedereen in contact en geraakte ik met redelijk wat mensen aan de praat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Lies: dank je wel voor de tip! Kan ik eens proberen een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ik mis? Gewoon thuis kunnen komen en - afhankelijk van de stemming - samen in de zetel of op een terrasje belanden...

  BeantwoordenVerwijderen