Het huishouden doe je beter alleen

woensdag 3 oktober 2012 Lies 4 Opmerkingen

Altijd alleen het huishouden moeten beredderen, het doet ons singles wel eens dromen van een maatje om het vele huishoudelijk werk mee te delen.

Maar uit een studie blijkt dat je als vrouw maar beter niet droomt van een behulpzame partner. Hoe meer je man helpt in het huishouden, hoe groter de kans dat je relatie stukloopt. Reden zijn ruzies over de huishoudelijke taakverdeling en over de manier waarop je huishoudelijk werk aanpakt.

Zo werden we vandaag dus alweer een illusie rijker en kunnen we ons straks opnieuw enthousiast op ons huishouden storten. Alle werk voor onszelf, van een duidelijke taakverdeling gesproken. En alles op onze manier, dat spreekt.

4 opmerkingen:

 1. Volledig me eens: een man die HELPT, nee, liever niet. WEL een man die zijn aandeel gewoon doet zonder dat ik daar om moet 'zagen', na een gesprek over de verdeling van de taken.Ik noem dat (voor een deel) betrokkenheid en oog voor 'ons'.
  En er zijn onderzoeken die andere conclusies geven: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120709_00217064
  Zouden beide artikelen door mannen geschreven zijn? ;-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat die heldere taakverdeling niet alleen het huishouden betreft. De meeste mensen zullen een meest eigen manier hebben om de tuin, boodschappen, keukeninrichting, vakantieinpak, weet ik wat, te doen? Alleen bij stelletjes die al vanaf vijftiende bij elkaar zijn, geldt het misschien niet. Die weten niet beter. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Vlinderke et Lehti: helemaal mee eens. Taken mooi verdelen en dan elk zijn eigen taken op zijn eigen manier doen, dan lijkt me nog de beste manier om gekibbel te vermijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrienden van mij doen het als volgt: zij is verantwoordelijk voor alle "droge" taken, hij voor alle "natte" taken. Hij wast af, zij droogt af. Hij zorgt voor de was tot het droog is, zij strijkt het. Elk zijn verantwoordelijkheid, en ze bemoeien zich niet met de taken van de ander. Het gaat prima tussen hen!

  BeantwoordenVerwijderen