Het romantisch ideaal

dinsdag 27 november 2012 Vlinderke 5 Opmerkingenzette mij aan het denken, en dan vooral de laatste paragrafen.
Voor geen geld van de wereld wil ik naar ‘vroeger’, gewoon al omdat ik als vrouw in een voor mij verstikkend patroon zou worden geduwd. ‘k Denk ook dat je met het ‘rijper’ worden en een groeiende levenservaring beter weet wat je wil en niet wil, ook op het liefdesvlak. Zonder het onderwijs met de vinger te wijzen, zulke zaken zijn mij niet op school verteld.
En hoe ga je duidelijk maken aan de (mogelijke) partner wat je prioriteiten zijn? Een vragenlijst? Heel ‘romantisch’ om op de eerste date af te komen met: ‘Awel, ja, ik heb nog wat vragen...’ en dan je checklist boven te halen.
Maar hoe dan wel?

5 opmerkingen:

 1. Het boek "Nu begrijp ik je. Over verborgen verwachtingen en verlangens tussen mannen en vrouwen" waarnaar verwezen wordt in het krantenartikel wil ik wel eens lezen... Eens zoeken of ik het ergens kan ontlenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad een boek om op te zoeken. Al was het maar om te bevestigen wat men in de loop van een (laat het me nu maar eens eufemistisch een) zelfstandig bestaan (noemen) sowieso en gaandeweg leert... neem ik aan. Of misschien heeft de auteur nog een dik handvol inzichten waar ik nog nooit eerder van gehoord/gelezen heb. Alles is welkom om de wereld beter te begrijpen :):):)

  Suggestie aan bib is altijd een goedkope oplossing, Nachtbraker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel interessant artikel. Bedankt, Vlinderke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mij ga je zeker niet horen zeggen dat het vroeger beter was. Ja er waren minder echtscheidingen, maar ik denk dat er ook véél meer ongelukkige huwelijken waren dan nu.

  Nochtans is er nu wel een trend dat er nu soms wel iets té snel een relatie stopgezet wordt. De oorzaak is volgens mij dat de moderne westerse mens zijn relatie constant evalueert en dan enkel naar het 'nu' kijkt ipv een soort van gewogen gemiddelde te maken.

  En dan vooral ook kijkt wat hij/zij er uit haalt in plaats van wat hij/zij er in investeert.

  De slogan 'liefde is een werkwoord' (ook een boek trouwens) wordt dikwijls vergeten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eenmaal al een relatie achter de rug, ga je bij een nieuwe toekomstige relatie heel anders denken en handelen. In je achterhoofd heb je toch altijd een checklist klaar staan.

  BeantwoordenVerwijderen