Gedaan met 3 dagen hetzelfde te eten

donderdag 29 november 2012 Lies 11 Opmerkingen

Koken in kleine hoeveelheden, het is niet altijd eenvoudig. Daarom gebeurt het vaak dat ik op dag 1 lekker vers kook en op dag 2 de overschot opeet. Twee dagen na elkaar hetzelfde eten, het stoort me niet. Maar het liefst van al eet ik natuurlijk elke dag wat anders.

Nu las ik onlangs in de Standaard dat er een site bestaat waarop mensen online hun etensrestjes kunnen verkopen. Dat vind ik nu eens een goede oplossing.

Als je af en toe eens overschotten kan verkopen of kopen, dan komt dat de variatie in de single keuken zeker ten goede.

Thuisafgehaald.be heet de site (thuisafgehaald.nl voor onze Nederlandse lezers).

Ik ga die site zeker eens uitproberen. Zijn er lezers die dat al gedaan hebben?

11 opmerkingen:

 1. Leuk initiatief om voedselverspilling tegen te gaan! Ik kende de site nog niet, maar ik ga me zeker eens registreren. Ik denk wel dat ik eerder een "afhaler" zal zijn dan een "kok". Het gebeurt niet zo vaak dat ik eten over heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waw, fijne tip.
  Ik ga NU iets bestellen, mmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Nachtbraker: ik had het wel al gezien aan je lijn dat jij een flinke eter bent :-).

  @Veerle: verslag uitbrengen van je ervaringen, hé. Ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik eet de helft van de week alleen en kook dan idd. voor een paar dagen. Vind dit een briljant idee! Geen idee hoe actief mensen zijn, maar het lijkt me heerlijk. Alleen al in Groningen zie ik 630 leden. Wel jammer dat als ik koks in de buurt zoek, ik twee keer achter elkaar in Taiwan uitkom. Daar zullen ze vast lekker koken, maar voor een warme prak lijkt het me wat ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Lies: 'k weet het, ik moet dringend op dieet! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vraagje: moet ik dringend een bril dragen of kunnen jullie die cijfers en letters die je moet invullen om te bewijzen dat je geen robot bent, ook niet lezen?

  @ lies: gisteren was er hier vlakbij enkel lasagne met gehakt en ham. Als vegetariër dus niet echt 'spek voor mijn bek'. Maar ik hou de dame in kwestie en de anderen hier in de buurt in het oog. Ik laat iets weten!

  @lehti: ik kwam eerst altijd uit in Hongarije. Heb ontdekt dat dat kwam doordat ik enkel mijn postcode opgaf en niet mijn woonplaats. Misschien is dit bij jou ook zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het intussen getest en goed bevonden! Toen ik mijn hap ging oppikken, kwam nog iemand anders ook dat van haar halen, en die bleek bij mij om de hoek te wonen. Leuke manier om zo je buren te leren kennen!

  @Veerle: ik zit ook te sukkelen met die antirobotdinges! En aan mijn bril zal het niet liggen, want 't is nog maar een nieuwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het ook getest en het was een fijne en lekkere ervaring. Het was weliswaar 'maar' wortelpuree, maar toch... het heeft gesmaakt. En dat voor nen euro ;)
  Ik kijk elke dag uit wat er in mijn mailbox valt, hoewel er hier in de buurt voorlopig veeeeeeel meer afhalers zijn dan koks...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb me ondertussen ook geregistreerd, maar ik heb nog geen mails ontvangen. Ik zie een 10-tal afhalers in mijn buurt en slechts één kok, die al eens scampi's met paddestoelen en pasta aangeboden heeft. Yummie! Moet ik in de gaten houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor de leuke tip! Ik heb me alvast ook ingeschreven, is nog een beetje uitkijken nu waar er lekkere gerechtjes worden aangeboden. Vind het ook leuk om zo weer nieuwe mensen te ontmoeten in je buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zoals zo vaak, kom ik weer twee treinen te laat
  maar .... WAT een SCHITTERENDE tip!!!!!

  Ik heb me meteen geregistreerd en ga eens snel nadenken zie. Ik kook de laatste tijd toch altijd te veel :)

  BeantwoordenVerwijderen