Relatieplanet

woensdag 14 november 2012 Lies 3 Opmerkingen

Deze week kreeg ik op Facebook voor het eerst reclame te zien tussen de nieuwsupdates van mijn vrienden.

En het was de datingsite Relatieplanet die de twijfelachtige eer kreeg mij als eerste een zogenaamde 'gesponsord bericht' te bezorgen. Tja, als je 'vrijgezel' invult op je FB-profiel, dan kan het natuurlijk gebeuren dat een datingsite zijn pijlen op je richt.

Nu vond ik die reclame allesbehalve geslaagd. Dat men korting aanbiedt bij inschrijving, is op zich mooi en zal sommige mensen misschien wel over de streep trekken. Maar op Facebook kan de lezer reageren en daar liep het mis. Toen ik doorklikte naar de reacties van andere 'gesponsorde-blijdeboodschap-ontvangers', dan bleken die mensen vrijwel allemaal negatief te reageren. Tijd doorbrengen op Facebook, dat zagen die singles zo te zien wel zitten, maar Relatieplanet, ho ho!

Tja, reclame via de sociale media, het houdt risico's in. Ik hoop dat adverteerders dit snel inzien en die gesponsorde berichten - die vaak meer ergernis dan goodwill oproepen - snel voor bekeken gaan houden.
3 opmerkingen:

  1. Ik weet niet welke web browser je gebruikt, maar er bestaan add-ons om die reclame boodschappen weg te krijgen. Ik gebruik bvb. Google Chrome met de extension AdBlock.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volledig eens met bovengenoemde punten

    BeantwoordenVerwijderen