Het cadeau

woensdag 23 januari 2013 Lies 6 Opmerkingen

Ze waren met 4 kinderen thuis. 3 ervan met een partner, 1 single. Hij.

Dit jaar vierden zijn ouders hun 40ste huwelijksverjaardag en nodigden ze al hun kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen uit voor een feestmaaltijd op restaurant. Er werd besloten ma en pa een geschenkbon voor een reis te geven.

Kort na het feest kwam de afrekening. Groot was zijn verbazing toen bleek dat de prijs van die cadeaubon gewoon door 4 werd gedeeld. Zijn zus, schoonbroer en de 3 kinderen betaalden 150 euro, hij ook.
Eerlijk vond hij het allerminst, want zus en schoonbroer verdienden samen ruim het dubbele van hemzelf. En zij waren toch met z'n vijven aan tafel geschoven terwijl hij alleen naar het feest kwam?

Hij wou er niet over discussiëren. Maar plots werd heel het cadeaugedoe hem te veel. Hoeveel besteedde hij jaarlijks niet aan cadeautjes? Ja, ook voor schoonbroers, schoonzussen, neefjes en nichtjes. Om nog maar te zwijgen over de cadeaukas op het werk die hij met de regelmaat van de klok spijzigde zonder ooit zelf eens een geschenk te krijgen.

Dat singles zelden in de cadeautjes vallen, tot daar aan toe. Je kon toch moeilijk je 5-jarig singleschap vieren? Maar een beetje eerlijk de kostprijs van geschenken voor anderen verdelen (1 volwassen persoon, 1 deel), dat moest toch kunnen?


6 opmerkingen:

 1. Vind ik ook! En raar dat dit niet gedaan wordt. Wij doen altijd een bedrag per persoon, niet per huishouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier heeft 'Sex in the city' zelfs eens een aflevering aan gewijd.
  Tip : vier je eigen ding : een 25-jarige vriendschap bvb lijkt me zeker een feestje waard

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Terecht! Ik vind het ook heel moeilijk om te bepalen wat ik geef als huwelijksgeschenk. Als single plus als bijstudeerder is dat bedrag altijd veel lager dan dat van mijn koppel/werkende vrienden. Dan hoop ik altijd maar stilletjes dat het getrouwde koppel ook wel inziet waarom mijn bedrag verschilt van de anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik zo enorm herkenbaar .... brrrrr ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat late reactie misschien maar zo herkenbaar. niet dat van de familie, want daar delen het de cadeau door het aantal koppen, dus eerlijk. maar op het werk is er regelmatig omhaling voor pensioen, oma worden, uit dienst gaan, moeder worden, en noem maar op. ik heb al eens gedacht ook een omhaling voor mezelf te doen, met als reden "omdat ik het nodig heb voor mijn nieuw appartement" !!!

  BeantwoordenVerwijderen