Als man op een datingsite

woensdag 12 juni 2013 Gastblogger 7 Opmerkingen

Naar mijn gevoel is er hier al vaak geblogd over online dating, maar dan vooral vanuit een vrouwelijk standpunt. Zodra het profiel ingevuld is, wijkt de mannelijke ervaring nogal af van de vrouwelijke en dan heb ik het niet over de kwaliteit van de profielen, want zowel bij vrouwen als mannen zijn er op dat vlak grote verschillen.

Voor de duidelijkheid: hetgeen ik weet over wat vrouwen “meemaken” op datingsites heb ik van een aantal vrouwen die ik op die manier gedatet heb. Ik weet dat het hier een kleine en misschien niet-representatieve steekproef betreft. Als vrouw word je zodra je je durft inschrijven blijkbaar gebombardeerd met mails van alle mogelijke mannen. Hoe onwaarschijnlijk de combinatie ook mag zijn, toch sturen mijn medemannen lustig naar elke nieuwe online vrouw!

Als iets selectievere man moet je in die massa proberen opvallen en mag je vergeten dat een vrouw zelf initiatief neemt. (Waar zou ze trouwens nog de tijd moeten halen na het screenen van alle mails die ze krijgt?)Concreet betekent dat het overlopen van veel profielen in de hoop er een tegen te komen dat je aanstaat: tijds- en arbeidsintensief! Daarna de volgende stap: een mailtje opstellen dat aan de volgende eisen moet voldoen: niet te kort (anders ben je niet geïnteresseerd), niet te lang (anders ben je wanhopig), er moet iets instaan waaruit blijkt dat je haar profiel gelezen hebt (anders opnieuw niet geïnteresseerd), je moet proberen aangeven waar je een match ziet en ten slotte is het logisch dat je ook iets over jezelf zegt en een aanzet probeert te geven op een antwoord.

Wanneer je dan uiteindelijk een mailtje hebt verstuurd, heb je toch al redelijk wat tijd besteed. En dat met in je achterhoofd dat je mail “op de hoop” terechtkomt en misschien zelfs nooit gelezen wordt.

Misschien kan dit de gastblogster die al na 24u weinig zin meer heeft in online dating toch een beetje moed geven: er zijn mannen die hun profiel invullen en de moeite nemen om een berichtje met een beetje inhoud te sturen! Je moet ze alleen vinden tussen de rest! En als man moet je mail ook toevallig terechtkomen bij iemand die wel de moeite wil doen om te lezen.

En zo eindigen we toch met een gelijkenis: zowel voor mannen als vrouwen is het zoals op de lotto spelen. Moeite blijven doen en door profielen/mails gaan in de hoop het winnende lot te treffen. Als je gewonnen hebt, dan was het alles waard en zolang je niet wint, blijft de kans dat het de volgende keer aan jou is.

Met dank aan onze gastblogger. Jouw stukje is ook welkom bij oponseentje@gmail.com.

7 opmerkingen:

 1. Ik kan u verzekeren dat het niet de veelheid aan mails is die mij het doet opgeven. Heb misschien een 5-tal berichtjes gekregen. Allemaal exact dezelfde door op die ene knop van de site te klikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd interessant om eens 'the other side' te weten te komen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad dikwijls frustrerend, en sporadisch eens positief. Vroeger ging ik ook actief op zoek naar profielen die me aanspraken. Van de 10 berichten die ik verstuurde kreeg ik 1 terug, en een 2de bericht werd meestal niet meer beantwoord. Ook geprobeerd met originele berichten, had ook geen effect. Op de duur had ik een standaard bericht dat ik naar profielen stuurde die me aanspraken. Dikwijls lees ik profielen van vrouwen die zeggen dat ze enkel antwoorden op originele berichten. Of dat ze enkel antwoorden als er een foto op het profiel staat, terwijl ze zelf geen foto hebben. In zo'n personen heb ik al direct geen interesse meer. Sinds anderhalf jaar neem ik zelf geen initiatief meer. Ik krijg 1-2 bezoekers per maand op mijn profiel, maar in dat anderhalf jaar heb ik 3 vrouwen leren kennen, waarvan ik met één nog regelmatig afspreek. Gaat het iets worden ? Geen idee, maar het maakt het leven iets aangenamer van er een vriendin bij te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben op deze blog terechtgekomen door "nieuwe mensen ontmoeten" te googlen (google-en? googelen?) na zeer vergelijkbare ervaringen

  De 2 meisjes waar ik nu nog regelmatig mee praat zijn de enige die in de afgelopen 2 maanden geantwoord hebben op 1 van m'n berichtjes.

  Maar ergens zijn datingsites net hetzelfde als alleen op café gaan. Je moet heel erg geluk hebben dat die ene interessante persoon ook toevallig aanwezig is en dat zij of hij niet al in een gesprek verwikkeld is met iemand anders. Een originele openingszin kan helpen, maar als iedereen probeert origineel te zijn, werkt dat vaak juist omgekeerd.

  Ik ga nog even volhouden, deels omdat ik voorlopig weinig anders te doen heb, en deels omdat die 2 die wel geantwoord hebben echt wel de moeite waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Los van het feit dat een aantal mannen hierover nogal emotioneel en teleurgesteld reageren, is online daten voor mannen een enorm onaangename beleving. En een compleet andere ervaring dan voor vrouwen. En dat ligt niet enkel aan (vermeende) ego problemen of overtrokken verwachtingen.

  Vrouwen worden gewoon overstelpt met berichtjes en kunnen kiezen. Uiteraard gaan sommigen dan een beetje zweven en "shopgedrag" vertonen, maar gewoon al dit onevenwicht verstoort de balans die er IRL wel is bij het leren kennen van elkaar.

  Vrouwen wachten af en laten de man het gesprek voeren. IRL verloopt een gesprek veel evenwichtiger, komt het van beide kanten, is er bodytalk die je al veel kan vertellen over de mate van interesse... Online, niks van dit. Is ze zich gewoon aan het vervelen? Is ze oprecht geinteresseerd? Zit ze gewoon dronken voor de tv en zoekt ze wat afleiding? Wie zal het zeggen? Ook na de onvermijdelijke afwijzing ben je nog niks wijzer.

  Maar het gebeurt af en toe dat ik zelf ook eens word aangesproken. Maar ook dan hetzelfde patroon. Ik krijg niet meer dan een "hey", waarna ik blijkbaar verwacht word een conversatie op te starten aan de hand van enkele foto's en een vage profielzin. Net als wanneer ik zelf de conversatie opgestart heb, moet ik ook hier de conversatie voeren, de vragen stellen, de interesse wekken, geestig zijn,... Een enkel opflakkering van interesse interpreteer ik dan maar tegen beter weten in als positief. Zelfde patroon wanneer de conversatie initieel door de vrouw gestart is: "hey" en trek je plan maar. Enorm vervelend, want ik vind dat ik zo als bijzonder opdringerig overkom.

  Als man stop je soms uren in het zoeken naar net de juiste woorden, om dat plots geen reactie meer te krijgen. Enorm vervelend. Het went moeilijk... Nu ja, sinds een jaar ben ik gestopt met zoveel tijd in mijn berichtjes te stoppen en ik moet zeggen, de respons ratio bleef eigenlijk dezelfde. Berichten spammen en hopen dat je een reactie krijgt, is een veel zinniger aanpak dan je je emotioneel te investeren. Dit online daten leert ons niet op een nettere manier met elkaar om te gaan,

  Ik moet één van de gelukzakken zijn, want regelmatig vang ik een date. Ik weet dat het verkeerd is om te denken dat je vrouwen "verovert", maar als je al die moeite moet stoppen on de aandacht te wekken, dan komt het gevoel van overwinning redelijk vanzelf, moet ik zeggen. Ik gaf het al aan: online daten verpest het daten een beetje... Maar goed. gemiddeld om de twee à drie maand een nieuwe date (is dit veel of weinig?) en dit al vier jaar. Ik ben nog nooit verder geraakt dan een tweede date. Nochtans altijd wel het gevoel gehad dat het klikte, maar er moet toch iets zijn. Nooit een reactie gehad waarom ook.

  Dusja, online daten. Het suckt enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Great blog that highlights of Best free dating sites
  Also look our for our new website: http://ditfl.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. T , Zegt, En dat terwijl er meer vrouwen dan mannen zijn . De BItches !

  BeantwoordenVerwijderen