Rijk der singles

vrijdag 14 juni 2013 Gastblogger 3 Opmerkingen

Zondag hadden we in de salsa een gesprek over singles. Die al dan niet op zoek zijn naar een duurzame relatie. Standpunt van Senior ter zake is dat je daar zelden een duurzame relatie opbouwt, zo binnen de salsa. Zeker geen vrouw die al langer single is. Die komen te gemakkelijk op een andere manier aan hun trekken. Aandacht en een snelle wip enzo, had hij in gedachten. Trouwens, een vrouw die al langer single is, die heeft waarschijnlijk toch geen interesse in een relatie?

Ik ben in eerste instantie een beetje verbijsterd door zijn veronderstelling. Ik denk “écht niet, he, man!” maar ik zwijg en laat bezinken. Ik denk verder… en verder… Hij zegt nog iets over geven en nemen in een relatie, met tussen de lijnen dat die vrouwen niet meer willen/kunnen geven? Meen ik te begrijpen… Ofwel ben ik hier al teveel aan’t interpreteren wat hij bedoelde, ik ben niet zo heel zeker. Maar ik overweeg om hem uiteindelijk toch gelijk te geven. Misschien zit mijn jarenlange aanmodderen met een hopeloos geval er voor iets tussen. Misschien nog veel meer hoe hij/wij een einde maakte(n) aan het aanmodderen. Misschien zit het huisgenootschap met een man er evenzeer voor iets tussen (écht waar, ik kijk uit naar het samenhuizen met een vrouw in de plaats). Misschien ben ik gewoon veel te verdomd koppig om mij echt nog aan te passen in een relatie. Misschien ben ik ene tikje teveel op mijn vrijheid gesteld. Misschien ben ik al zo lang alleen dat ik teveel uitga van het principe “My way or no way…” Misschien is mijn vertrouwen in de mannen ook wel danig aangetast door de vele vervloekte keren dat ik gedesillusioneerd achterbleef, zelfs ten opzichte van iemand die niet meer dan een goede vriend was.

Ik kan mij ook vergissen, want het verlangen naar een relatie is daarom niet weg… En als er een man is die het tegendeel bewijst van wat ik ondertussen vermoed, dan wil ik ook wel echt een inspanning leveren om mij toch wat aan te passen en dat geven-en-nemen terug een kans te geven. Maar voorlopig houd ik het op goeie vriendinnen, want ze zijn het dubbel en dik waard!

Met dank aan onze gastblogster.

3 opmerkingen:

 1. 'Een vrouw die al langer single is, geen interesse in een relatie heeft.'
  Als ik deze en andere uitspraken lees, komt die persoon bij me over als iemand met een beperkte visie. Spijtig dat hij je aan 't twijfelen bracht. 't Is altijd geven en nemen, in alle soort relaties: zowel in vriendschapsrelaties als liefdesrelaties, als tussen familieleden,...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Geen interesse in een relatie': klopt niet (toch niet voor mij).

  'Geen interesse in een relatie tegen eender welke prijs': klopt wel.

  Ik ga echt geen relatie beginnen om toch maar 'van 't straat te zijn'. En aangezien ik als single al een vrij hoge graad van geluk bereikt heb, ga ik dat geluk niet op het spel zetten door in een relatie te stappen die maar zozo is. Mocht ik diep ongelukkig zijn als single, zou het misschien gemakkelijker zijn. Dan zou ik me misschien wat sneller in de armen van iemand storten. Nu weet ik dat je in een relatie wel degelijk ongelukkiger kunt zijn dan als single die z'n draai heeft gevonden in het single-zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als 26-er is misschien wat vroeg om daar over te beginnen, maar ik heb toch ook al vaak gedacht dat je als vrouw even snel wat affectie nodig hebt, dat toch evidenter te bereiken is dan als man. Maar om dan direct te denken dat die niet meer op zoek zijn naar een goeie relatie, vind ik wat snel.

  BeantwoordenVerwijderen