Van dezelfde sterrenstof?

zaterdag 3 augustus 2013 Gastblogger 4 Opmerkingen

Ik ben al een tijdje op zoek naar een zielsverwant en ik geef niet op!

Nu las ik in het tijdschrift Happinez een artikel over dit thema en graag wilde ik enkele stukjes eruit delen op de blog van op ons eentje.

We kunnen onze zielsverwant pas ontmoeten als we eerst zelf onze levensmissie hebben ontdekt, maar ondertussen zijn alle verliefdheden een hunkering naar de wederhelft die we zijn verloren (symposium Plato).

Als je echt je zielsverwant wilt ontmoeten, kijk dan eens of je de eerste maand niet met elkaar naar bed kunt gaan, en of het dan nog net zo stroomt...dat je nachten met elkaar kunt praten, kunt dansen in de fontein, en de tijd samen oneindig lijkt te zijn... Als dat zo is, is er meer aan de hand dan alleen maar lust. Dan is de aantrekkingskracht van de ziel even groot en bruisen als die van het lijf.

Het belangrijkste is dat je elkaars idealen en levensmissie herkent. Als je hetzelfde grote doel hebt in je leven, dezelfde idealen, waarden en normen deelt over het leven en weet waar je naartoe wilt en je herkent dat in de ander, dan weet je dat het je zielsverwant is.

Met dank aan onze gastblogster. Voel je het kriebelen om ook eens iets te schrijven voor deze blog, mail dan je stukje naar oponseentje@gmail.com.

4 opmerkingen:

 1. Volledig akkoord, met een extra aanvulling: kun je ook praktische dingen samen aan? Waar de twee samenkomen, dat lijkt me super! :-)
  Ik heb ondertussen geleerd dat dingen kunnen groeien en 'neem de tijd', ondersteun elkaar en breng eens een aantal dagen samen door en kijk hoe dat gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verliefdheid is bij mij altijd een combinatie geweest van uiterlijke aantrekking en innerlijke, persoonlijke kenmerken (meer verliefd worden naargelang je merkt dat die persoon aansluit bij je eigen idealen en interesses). Kun je verliefd worden op iemand waarvan er initieel geen uiterlijke "klik" is, maar waarvan je merkt dat die persoon voor de rest wel aansluit bij je levensvisies en verwachtingen? Daar ben ik nog niet helemaal uit. Bij mij is het in ieder geval nog nooit zo gebeurd. Dit leidt dan tot vriendschap maar niet tot een relatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ervaar dat ik door heel verschillende dingen kan verliefd worden: uiterlijke aantrekking, een ondefinieerbare 'klik', gelijkenissen herkennen (interesses, idealen, visie, persoonlijkheidskenmerken...) maar net ook de verschillen kunenn me laten verliefd worden (tegenpolen die aantrekken). Het is dikwijls een combinatie van bovenstaande bij me, maar ook onbewuste drijfveren in mezelf laten me verliefd worden op iemand. dit laatste ontdek ik dan pas een hele tijd nadien, wanneer de verliefdheid over is en ik ontnuchert ernaar kan kijken. Zo heb ik bijvoorbeeld een onbewust patroon om op mannen verliefd te worden die emotioneel niet beschikbaar zijn - niet bewust uiteraard - maar omdat iets in mij blijkbaar zelf nog niet helemaal klaar is om me te verbinden met een man. Ik ervaar dus dat verliefd worden veel complexer kan zijn dan we meestal op het eerste zicht denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vreemd dat we een zielsverwant zoeken om iemand te vinden waarmee we sex willen hebben. Ok, dat was een eye-catcher, maar nu ik toch je aandacht heb. De meest fundamentele eigenschap van een liefdesrelatie is intimiteit, inderdaad intimiteit. Dat is het enige wat ze verschillend maakt van gelijk welke andere relatie. En laat intimiteit nu net een zuiver lichamelijke aangelegenheid zijn. Voelen doe je met je lichaam, alleen met je lichaam. De ziel mag nog zo zijn best doen, zonder lichaam raakt hij je niet. De ziel kan en mag je gelijk waar, gelijk wanneer, met gelijk wat en gelijk wie voeden, dat wordt zelfs aangemoedigd. Als het over het lichaam gaat daarentegen, hou je je best gedeisd. En dat mag. Intimiteit bestaat alleen met een verwant. En dan zal je ook oneindig praten en dansen, puur uit lichamelijk genot. Dus geef mij maar in de eerste plaats een lichaamsverwant. De ziel begrijpt dat wel, die kan denken als hij dat wil, natuurlijk enkel door gebruik te maken van het lichaam welteverstaan.

  BeantwoordenVerwijderen