Goedkoop logement voor fietsers

vrijdag 26 juli 2013 Lies 1 Opmerkingen

Jarenlang ben ik regelmatig met veel plezier op wandelvakantie gegaan, maar toen ik vorig jaar voor het eerst op fietsvakantie vertrok, was ik meteen verkocht. Fietsvakanties zijn overheerlijk!

Mooi meegenomen is dat op reis gaan met de fiets helemaal niet duur hoeft te zijn. Je fiets op de trein zetten kost in België maar 5 euro en jij betaalt als treinreiziger maximaal 7,6 euro voor een enkele rit (met een railpass), zelfs als je naar het andere eind van het land wil. Bovendien zijn er ook goedkope overnachtingsmogelijkheden voor fietsers.

Tijdens de voorbereiding van mijn recente fietsvakantie, ontdekte ik dat er naast Couchsurfing nog organisaties bestaan die fietsers goedkoop logement kunnen bieden.

Een vriend vertelde me enthousiast over Vrienden op de fiets. Voor 10 euro kan je lid worden van deze Nederlandse organisatie en krijg je een boekje met honderden logeeradressen voor fietsers, vooral in Nederland. Voorwaarde om voor de zachte prijs van 19 euro bij mensen thuis te kunnen logeren, is wel dat je er met de fiets aankomt. Mijn vriend was zeer te spreken over het onthaal dat hij kreeg bij de Nederlandse gastgezinnen.

Daarnaast vertelde een couchsurfer mij over Warm showers, een soort Couchsurfing, maar dan specifiek voor fietsers.

Nog een ander initiatief voor wie kamperen wel ziet zitten, is campinmygarden.

Leuk bij al deze vormen van logement is dat er geen single-supplement te betalen valt wanneer je alleen reist (voor de mensen die het - in tegenstelling tot mij - zien zitten om alleen op fietsreis te gaan).
1 opmerking: