Boekendate 4 (deel 1)

zondag 20 oktober 2013 Gastblogger 1 Opmerkingen

Eergisterenavond was ik weer eens op de afspraak in het Brazzacafé voor de jongste editie van de inmiddels beroemde schuine streep beruchte Boekendate.

Je herinnert je nog wel, de Boekendate is het originele initiatief dat als doel heeft om wanhopige singles samen te brengen die met niks beters hun eindeloze vrije tijd en eenzaamheid weten te verdrijven dan het ene na het andere metafysische romannetje te lezen.

Er zijn ondertussen al drie dates gevolgd op de allereerste afgelopen juni (waarvan ook op deze blog een verslag werd gebracht), en daarom leek het me ter gelegenheid van de vierde een uitgelezen moment om een tussentijdse status te posten.
Of met andere woorden, om te vertellen hoe deze succesformule in no time uitgebloeid is tot een massaal bijgewoond, gehyped en gecommercialiseerd literair evenement bigger-than-life-en-de Boekenbeurs.


Wie zijn ze, de fanatieke boekendaters? Wat drijft hen? Van waar zijn ze?
En wie weet waarom ze eigenlijk niet inschepen richting Syrië om te strijden schouder aan schouder met de rebellen?

Welkom vanaf morgen op deze blog voor een antwoord op deze en nog enkele andere interessante vragen.

Met dank aan onze gastblogger

1 opmerking:

  1. Het klinkt in alle geval wel zeer leuk. Mijn enige probleem: Ik lees niet zo vaak romans, dus zou tamelijk met mijn mond vol tanden zitten als ik zou komen...

    BeantwoordenVerwijderen