My ladies!

maandag 11 november 2013 Vlinderke 5 Opmerkingen

Als single ‘je plan trekken’ vormt een boost voor je zelfstandigheid, anderzijds kan ik deze plantrekkerij op momenten ferm beu zijn.
Op zo’n momenten kan ik mijn batterijen opladen met ‘vrouwenpower’, zijnde een openhartige babbel met één of meerdere vriendinnen. Vrouwenpower-babbels kunnen zowat overal ontstaan: op de fiets als onze wegen kruisen, bij een pauzemoment van een cursus,... de meest voedende voor mij zijn deze die afgesproken zijn en vergezeld gaan met pittige details en verhalen, intense lachbuien, liters thee, veel te veel zoetigheden en veel tijd voor dit alles.
Waarover wij dan praten? Wel, zo’n beetje over alles: werk, hobbies, films, ... doch het moment dat het over ‘dates/relaties’, ‘mannen’, ‘beha’s/lingerie’ of ‘sex’ gaat en vooral de combinatie van deze thema’s met nadruk op het laatste, verandert er iets... wij dompelen ons onder in een vrouwenband die ervoor zorgt dat we aan de lippen hangen van de ene vrouw die vertelt dat HIJ bestaat (een man die kan beminnen, zo ergens tot in de achtste hemel; het blijkt niet enkel een gerucht te zijn! ;-)), vervolgens gieren we het uit bij het horen van een dating-flater (deze man bleek 'adembenemend' te zijn! hij had van z’n mama gehoord dat je een vrouw moest laten praten tijdens een afspraakje, dus de date was een spervragenvuur), nemen wij het voor elkaar op en sabelen we woordelijk de man neer die één van ons op laffe wijze behandelde (laat ons zeggen dat het in de categorie ‘zeer ongewenste intimiteiten’ valt),...

Zijn wij engelen die altijd aan het rechte eind trekken en elkaar geen tegenwoord durven bieden? Neen, absoluut niet, maar er is iets onder vrouwen dat ik niet alleen nodig heb... het is iets waar ik ook trots op ben en waarover ik blij ben dat ik er deel van uitmaak: ik noem het ‘vrouwenpower’ en ik ervaar het vooral als we het allemaal uitgieren, als we onnozel doen, als we aan één blik van verstandhouding genoeg hebben, en vooral... als we samen tot de conclusie komen het eens ferm deugd doet onder-ons-madammen-te-zijn!
My ladies, merci voor de madammenmomenten en fijne Vrouwendag!

Vlinderke

5 opmerkingen:

 1. Ik wist niet dat er zoiets als de achtste hemel bestond ;-)

  Die gesprekken onder vrouwen die je daar omschrijft hebben wij onder mannen ook. Althans met een aantal mannelijke vrienden kan ik zeer openhartig praten over... vrouwen, relaties en ja, ook sex. Alleen over lingerie hebben wij het nooit :-) Opvallend: zet er één vrouw bij en de sfeer is meteen anders. Meestal gedragen we ons dan serieuzer ;-)

  Ik vind het ergens jammer dat er nog steeds zoiets bestaat als een Vrouwendag, in een ideale wereld is dat misschien niet nodig, maar toch: fijne Vrouwendag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo herkenbaar.

  En fijn te horen dat mannen dat ook hebben.
  Ik hoorde namelijk al vaak van mannen dat ze weinig of geen vrienden hebben waarmee ze dat soort openhartige gesprekken kunnen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi geschreven ! Ik hou ook zo van mijn vriendinschappen...het is ook mijn broodnodige netwerk als single

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij mannen kunnen er ook wat van en dan meestal vergezeld van een heerlijk pintje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu weet ik eindelijk waarom ik me nooit een echt vrouwenmens zal voelen. Toen ik dit las Zijn wij engelen die altijd aan het rechte eind trekken en elkaar geen tegenwoord durven bieden? dacht ik, ja, ik ga dus juist overal tegenin.
  Man, vrouw, kind, om het even wie. Niet uit recalcitrantie, maar omdat ik het interessant vind om steeds weer die vraag te stellen 'Ja, ik geloof je volledig, maar het is wel jouw verhaal, wat is de andere kant?'. O.i.d. Een minnaar zei me eens 'waarom sta je nooit aan mijn kant? Dat opende toen ook al mijn ogen. Over hem, maar vooral ook over mezelf. Op tv, in de krant en ongetwijfeld ook op FB (weet ik niet) wordt er al zoveel nagepraat, dat ik graag vol overgave de keerzijde belicht. En meen dat ik dat ook waardeer als anderen dit bij mij doen. Maar ook daarover zei een vriend me eens dat dit niet het geval is (ik zou zelf geen weerwoord dulden). Maargoed, om echte vriendinnen te kunnen zijn hoort daar kennelijk iets bij dat ik niet goed beheers.

  Overigens wordt hier op elf november Sint Maarten gevierd . Kinderen zingen liedjes en halen snoep op langs de deur. Ik weet van geen vrouwendag. En seks is volgens mij met ks, niet met een x.

  Fijne vrouwendag. Ook voor de mannen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen