Eindejaar

dinsdag 24 december 2013 Gastblogger 4 Opmerkingen

Dit jaar vier ik Kerstmis en Nieuwjaar met familie, maar op kerstavond en oudejaar blijf ik thuis en vier ik dit alleen. Nu, voor u allen uitbarst in een collectieve huilbui en mij een invitatie stuurt in het kader van "nodig eens een eenzame uit": dit is een bewuste keuze, en ik vind dit helemaal niet zielig.

Uiteraard zou ik dit liever vieren met een partner, maar die partner is er momenteel niet, en dus moet ik het beste maken van de situatie. Uit een rondvraag van She.be uit 2010 blijkt trouwens dat bijna de helft van de singles Kerstmis alleen thuis viert (zie dit artikel), dus zo uitzonderlijk is het blijkbaar niet. En dit vieren met mensen die ik nog nooit persoonlijk ontmoet heb zie ik eigenlijk niet zo zitten. Ik ben bang dat ik mij daarbij wel eens echt eenzaam zou kunnen voelen.

Alleen of niet, ik heb beloofd aan mezelf om er een fijne avond van te maken. Daar hoort bij: een opgeruimd huis, kaarsen, een ontspannend bad, en uiteraard ook lekker eten dat met veel liefde zelf klaargemaakt wordt. Op het menu staan oa. toastjes met zalm en faux gras, artisanale kaaskroketten, witloof, gebakken appeltjes en vanille-ijs met chocoladesaus. Na het eten komt Sarah Lund dan speciaal overgevlogen uit Kopenhagen om samen met mij onder een fleece dekentje te kruipen en, vergezeld van een glaasje rode wijn, een Scandinavische crime serie te bekijken ;-)

Single of in een relatie, alleen of in gezelschap: ik wens jullie alvast een fijn en ontspannen eindejaar en een gezond, gelukkig 2014 toe!


Matthias


Met dank aan onze gastblogger. Jouw stukje is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

4 opmerkingen:

 1. That's the spirit, Matthias. Geniet van je verwenavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Matthias. Dat klinkt zó goed dat je riskeert dat er straks wel eens een eenzame aan jouw deur zou kunnen staan hé om mee te feesten... :-) Geniet er van !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij ben jij in heel goed gezelschap vanavond. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier Matthias! Lijkt me een heerlijk jaareinde. Het gezelschap is ook dik in orde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen