Uitnodiging: post-nieuwjaarsdrink-etentje

zaterdag 4 januari 2014 Lies 6 Opmerkingen

Nog 8 dagen en het is weer tijd voor een jaarlijks ijkpunt in het leven van de Gentenaar: de nieuwjaarsreceptie van de Stad Gent.

Geduldig aanschuiven voor een drankje (of de lange wachttijden van de vorige jaren indachtig zelf je drank meenemen), stampen met de voeten (ondanks die 2 paar warme kousen in je winterlaarzen), afspreken met vrienden en die vervolgens (soms meermaals) verliezen in het geharrewar, kennissen tegen het lijf lopen, ... Het hoort er allemaal bij.

Wat al evenzeer deel uitmaakt van de jaarlijkse traditie is de vraag 'Zullen we iets gaan eten?'. Die wordt traditioneel gevolgd door een lange fanfare van honger en dorst tot er eindelijk een brasserie is die voldoende plaats heeft voor het hele gezelschap.

Gelukkig komt de wijsheid met de jaren en gaan we dit jaar iets vooruitziender zijn. We gaan zowaar vooraf reserveren! Heb jij ook zin om mee te gaan eten met andere bloglezers, laat dan ten laatste aanstaande woensdag iets weten via oponseentje@gmail.com. Laat je niet tegenhouden als je (nog) niemand kent. Zoals je kon lezen in de verslagen van vorige blogactiviteiten ben je lang niet de enige. Ook niet-Gentenaars zijn trouwens welkom. We zien elkaar dan tegen 12.30 uur in het restaurant op wandelafstand van de nieuwjaarsreceptie. Het adres krijg je via mail zodra we hebben geboekt. Uiteraard kiezen we een veggievriendelijke eetplek.

Bij mooi weer kunnen we in de loop van de namiddag samen met de rest van de Gentse beau monde een ommetje doen in het natuurreservaat De Bourgoyen (met de bus bereikbaar vanuit het centrum). Bij minder mooi weer verzinnen we ter plekke wel iets anders.6 opmerkingen:

 1. Ik kom !
  Voor de mensen die geen zin hebben om door te klikken... het gaat over zondag 12 januari. :-)
  Tot dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. okidoki, dit zie ik wel ziten! Count me in! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Els en Vlinderke: jullie inschrijving staat genoteerd. Het adres van het restaurant volgt via mail eind deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zijn ondertussen al met z'n zessen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom graag ook af (m'n mailtje naar Lies is net weg).

  Groet,
  Sven.

  BeantwoordenVerwijderen