Mijn haat-liefdeverhouding met de singlewereld

donderdag 22 mei 2014 Lies 6 Opmerkingen

De singles, dat zijn de maatjes bij wie ik binnenval zonder bellen. Diegenen die ik sms als ik zin heb in een fietstocht, een wandeling, een stapje in de wereld, ... De vrienden met wie ik zoveel ervaringen deel dat ze maar een half woord nodig hebben om mij te begrijpen. Die fantastische mensen die mijn leven zoveel mooier maken.

Maar als ik even rondkijk buiten mijn vertrouwde vriendenkring zie ik ook veel pure single-tristesse.

Blikken zonder bruis,

duffe looks,

minimale sociale vaardigheden,

troosteloze clubs met tal van tijddodende activiteiten en een overaanbod aan dwaze praat en 13-in-een-dozijnigheid,

groepsreizen bij gebrek aan beter,

huizen zonder leven,

onsmakelijke kant-en-klaarmaaltjes,

Seks met dingen en friends with benefits,

datingsites vol kromschrijvers op zoek naar een lief,

Mannen van Melle

Kortom, een universum waar ik geen deel wil van uitmaken. Dus laat mij maar bouwen aan mijn eigen kring. Met leuke mensen waarmee het klikt. Wat ook hun relatiestatus moge zijn.

6 opmerkingen:

 1. Mooi en heel juist. Er wordt nogal vaak gezocht (op zich al niet de juiste ingesteldheid vind ik) naar liefde van 'die ene ware' terwijl er dagelijks zoveel mooie dingen zijn waarvan minstens evenveel kan genoten worden. Zoals een fietstocht eerder deze week bvb.

  Liefde en genieten en vrolijk zijn enz zit in zoveel meer dan 'die ene' dat het nogal beperkend zou zijn om het enkel bij die ene te vinden/geven, maar vooral dat het een groot verlies is van al de rest indien men alsmaar wacht met leven tot de ware passeert zoals men dat dan noemt. De kans is zelfs groot dat die ware snel weer wegloopt indien blijkt dat de ander zijn/haar leven on hold heeft gezet tot deze ontmoeting..

  Stilstaan bij jezelf is heel leerrijk en de dingen die men meemaakt zijn met een reden en worden veelal gestuurd door de eigen gedachten.
  Positief openstaan is inderdaad de beste houding, gelijk heb je.

  Blijf genieten Lies!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sven en Lies: Die fietstocht... Was dat een prospectie voor een zomerse activiteit van Op ons eentje? ;-) De foto's waren in alle geval wel veelbelovend. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat je zegt Lies.
  Daarom vind ik het ook fijn om te zien dat er stellen zijn die het geen schande vinden wel eens los van elkaar op vakantie te gaan/ speeltjes uitproberen om de spanning in bed er in te houden enz.

  En ook singles die er voor uit durven te komen dat ze niet dagelijks een man/vrouw op de bank/ in bed/ in hun tent/ aan tafel willen om toch seks te zoeken of die juist een relatie zoeken voor alleen een vakantie enz.

  En dat ik alleen ook langs ga bij stellen en dat ik hoop dat anderen, ondanks mijn 'relatiestatus', hetzelfde bij mij blijven doen.(niet altijd, toen ik een vrouw alleen vroeg of ze het leuk vond om de volgende keer met mij op vakantie naar Sicilië te gaan 'Eh , ja, ik dacht ze heeft een vent dus....')

  Ik durf zelfs te beweren dat een dergelijke afwisseling een groot goed is om een liefdesrelatie, maar ook een vriendschapsrelatie, lang goed te houden.
  Maar ja, daarover verschillen mijn lief en ik dan weer fundamenteel van mening. En dat doet me dan weer denken aan een ander stukje van Lies, dat ironisch was bedoeld, maar o zo waar. Ze maakt wat los, die meid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Groepsreizen bij gebrek aan beter", daar wil ik toch even op inpikken. Soms kies ik ervoor om met een vriend of vriendin op vakantie te gaan, maar meestal lijkt een groepsreis me leuker. Waarom? Simpel: ik ben het al van in mijn tienerjaren zo gewoon. En met de meeste van mijn kennissen/vrienden wil ik niet op vakantie. Dit heeft niets te maken met hen, maar alles met mij. Ik vind het héél leuk om een sprong in het onbekende te doen. Terechtkomen tussen wildvreemden is iets wat de meeste mensen niet durven en waar sommigen zelfs de social skills niet voor hebben. Je leert zóveel bij, vooral als je in internationaal gezelschap reist. Er is weinig dat me leuker in de oren klinkt dat mijn rugzak nemen, nieuwe mensen leren kennen en een nieuw deeltje van de wereld ontdekken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Els: goed idee. We zijn ooit al eens gaan fietsen met de blog en dat werd een onvergetelijke, zonovergoten dag.

  @Lehti: Een ironisch stukje van mij? Neuh, no way, ik ben hier altijd bloedserieus ;-).

  @Laure: Toen ik dat schreef, had ik de rare types in het achterhoofd die je wel eens tegenkomt op groepsreis. Mensen met heel weinig sociale contacten en vaardigheden die op groepsreis gaan omdat er voor de rest niemand er ook maar een seconde aan denkt met hen op reis te gaan. Maar hun 'groepsreisgenoten', die hebben geen keuze, die moeten er weken mee op reis.
  Ik heb zelf een paar keer een groepsreis in internationaal gezelschap gemaakt. Ik weet nu dat de Britten, Ieren, enz. ongelooflijk goed kunnen zuipen. Wat ook de bestemming was, de drinkspelletjes en het gezuip 's avonds en de kater die overdag werd uitgeslapen in de bus, het was een constante. De bestemming maakt blijkbaar niet zoveel uit voor sommige mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aan je reactie te lezen moet ik de afgelopen 15 jaar toch geluk gehad hebben. Er is altijd wel iemand die je minder ligt, daar kan je niet onderuit. Maar ik heb nooit van iemand gedacht: "die is hier ook wel omdat niemand anders met hem/haar op reis wil". Ook van zatte Britten ben ik voorlopig gespaard gebleven.
  Wie weet zijn we ooit al samen op vakantie geweest! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen