Een Franstalige partner: iets voor u? (deel 4)

maandag 18 augustus 2014 Gastblogger 1 Opmerkingen

Uit Dag,Bonjour van Christophe Deborsu en Annick De Wit.

Toeristische tips om zijn kans te wagen in de Waalse gemeenten met de meeste ongehuwden en zo de daad bij het woord te voegen

De Waalse Top 4

1. Wasseiges (51,7% ongehuwden), liefde te velde

Proportioneel het grootst aantal vrijgezellen, maar niet meteen het meest sexy Waalse dorp om iemand te ontmoeten. Amper 3.000 inwoners. Toeristische bezienswaardigheden: 0. Nul. Op de webstek van de gemeente is het tabblad toerisme leeg.
Toch een eerste troef: 90% van de oppervlakte wordt door de landbouw ingepalmd: perfect geschikt voor een vrouw-zkt-boer-démarche. Wasseiges ligt in het meest vruchtbare gewest van België: in Haspengouw, op slechts 15 kilometer van Vlaanderen.

Zelfs een tweede troef: een schattige spektakelzaal haast in de velden: La ferme de la Dîme. De eigenaars, Catherine en Benoît, hebben een schuur tot een heus theater omgebouwd. Leuke programmering, vaak show + dîner. Een coup de coeur en een ideale plaats om de ongehuwde plaatselijke bevolking te ontmoeten. En later ter plaatse te trouwen.

2. Ohey (50,7% ongehuwden), liefde te voet

Schattig dorp van 4.000 inwoners, het Waalse platteland op zijn mooist in de Naamse heuvelachtige Condroz.

Hoogtepunt: het kasteel van Hodoumont, waarvan de toren dateert uit 1300: het gaat spijtig genoeg om een privékasteel, zelden toegankelijk voor het grote publiek. Er zijn voor de rest ontelbare boerderijen, kerken en prachtige huizen te zien.

Het netwerk van gemeentelijke wandelingen beslaat 70 kilometer. Al kuierend kunt u dus kennismaken met een lokale staplustige single. Als het niet lukt, heb je toch een beetje gesport, al had je misschien van een andere discipline gedroomd.

Volgende maandag in ons vijfde en laatste deel stelt Christophe u Vaux-sur-Sûre en Léglise voor, de 2 andere gemeenten in de top 4.

1 opmerking:

  1. Had ik dat geweten ... In het voorjaar heb ik nog een lange wandeling gemaakt in Gesves, een buurdorp van Ohey :-)

    BeantwoordenVerwijderen