Weirdo's, junks, junioren en senioren versus mijn verlanglijstje (deel 4)

zondag 5 oktober 2014 Gastblogger 8 Opmerkingen

Ik lijst ze nog even op, mijn eisen voor mijn ideale man. Ik zal beginnen bij de buitenkant omdat dat nu eenmaal wel het eerste is waar je op afgaat, zowel in de offline als de online wereld en het is misschien erg oppervlakkig maar voor mij ook het eerste waar ik op afknap meestal. Alsof ik zelf een topmodel of miss perfect ben. Tja, het is sterker dan mezelf. Ik kan afknappen op heel kleine dingen (vb. een flapoor of scheve neus), maar ook als een blok vallen op heel kleine dingen waardoor ik soms belangrijkere fundamentelere minpunten uit het oog verlies of verbloem.

Buitenkant

- hip, hip, hip, hip, hip
- cool, cool, cool, cool, cool
- ieniemieniebeetje macho
- kleertjes, o zo trendy casual chique kleertjes
- lijfje in proportie

Binnenkant

- na, niet belangrijk (of beter voer voor een apart blogstukje)

Kandidaten? Suggesties voor kandidaten? ;-)

Met dank aan onze gastblogster. Jouw stukje is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

8 opmerkingen:

 1. Binnenkant niet belangrijk? Laat maar komen dus al die knappe egoïsten, gierigaards, lomperiken, mannen zonder humor, enz.?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij mag het allemaal wat minder hip en blits, mijn voorkeur gaat naar een echte vent die van aanpakken weet. En ja, hij mág best wel knap zijn natuurlijk. Maar dan gaat voor mij over veel meer dan "het juiste lijf" hebben en "hip gekleed" zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat ik nu net afknappen op oppervlakkige vrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak alvast geen kans :) Ik ben niet hip noch cool en al helemaal geen macho, zelfs niet in m'n kleine teen. Wil nu het toeval dat ik denk dat m'n binnenkant wel wat te bieden heeft.

  Veel succes met je zoektocht naar je ideale man!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'k peins dat ge dan op de 'toyboy'-afdeling moet zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik permitteer het me toch even om te reageren op de reacties op dit blogje. Ik denk dat jullie wat oppervlakkig gelezen hebben en de zin 'na, niet belangrijk (of beter: dat is voer voor een ander blogstukje)' niet juist interpreteren. Er volgt dus wel nog eens een blogje over die binnenkant. Zonder mezelf te willen verdedigen of goed praten zelfs, maar de fase waarin ik dit schreef (alweer een hele tijd geleden ondertussen), was er eentje van 'net op de markt', zoeken naar wat je wil en niet wil, constant als een magneet aangetrokken worden door hipsters, maar tegelijk er ook vaak door teleurgesteld worden, enerzijds vallen op stoer en macho en bad ass, maar toch ook een zacht en lief innerlijk willen, de balans opmaken,... Kortom een fase waarin ik heel erg 'gezocht' heb. Die hipsters zullen altijd de eersten zijn waar ik naar om kijk (we moeten daar niet onnozel over doen, dat geldt min of meer voor iedereen), maar ik zal nooit nooit 'in zee gaan' met een leeghoofd of iemand zonder inhoud zelfs al is het dan een toyboyke. Ondertussen zijn we alweer een hele tijd verder, is dat verlanglijstje al rijkelijk aangevuld met heel wat inhoudelijke punten en mag ik momenteel ook aan de lijve ondervinden dat het omgekeerde me ook kan overkomen: dat ik in eerste instantie geraakt wordt door woorden en dan daden en daar als een blok voor val ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben weirdo, junk, senior en junior tegelijk, ik kom dus ook niet in aanmerking (pak van mijn hart). De oppervlakkigheid van dit stukje over 'hipsters' en uiterlijk vertoon ergerde me, maar niet omdat uiterlijk geen rol speelt of mag spelen, ik merk dat nog andere lezers hetzelfde gevoel hadden. Gisteren stond er een schoon interview in De Morgen met psychiater Dirk de Wachter (over zijn nieuw boek over de liefde). Lees dat misschien eens ... De liefde heeft ook een minder hippe kant, probeer dat aan een hipster uit te leggen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. fijn om je reactie te lezen, fasen zijn om er door te gaan en er anders uit te komen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen