Schrijnend (deel 1)

zondag 23 november 2014 Gastblogger 6 Opmerkingen

Zucht. De laatste tijd is het beschikbare aanbod in datingland schrijnend, echt om heel hard bij te beginnen wenen. Zo triest met alle respect voor eenieder he, maar het arsenaal aan mannen dat zich momenteel aandient is zo afknappend, weerzinwekkend, degoutant en een absolute 'no go'. Ik ga er verder geen andere bijvoeglijke naamwoorden aan wijden, maar ik zou zo nog wel eventjes kunnen doorgaan.

Zo ging ik vandaag even 'voor de leut' door mijn 'vind ik leuk'-lijst op twoo en ik gruwelde van wat ik daar zag en man, zo'n bummer voor het zelfvertrouwen om dat te moeten aanschouwen en we zijn ook nog maar net heel grofjes gedumpt, remember. Nog steeds met respect voor eenieder, maar nee dank je, hier ga ik Mr. Right (en zelfs Mr. Allright) niet tussen vinden. Niet meteen waar voor mijn geld dus (want ik vertelde het misschien nog niet, maar datingsites 'full option' zijn niet gratis en dan heb ik er nu enkel nog maar de goedkoopste uitgekozen, misschien daarom dat het gamma ook een beetje goedkoop is). Ik vind dat er op zijn minst een 'niet tevreden geld terug' garantie zou moeten gelden, want nu zit ik hier met een jaarabonnement waar ik weinig tot geen 'benefits' van ondervind. Maar bon, dit is de pessimistische G. die spreekt, ik weet ondertussen ook dat het klimaat in datingland heel snel kan keren. Maar soms zou het wel leuk zijn om op voorhand te weten wat de datinggoden nu weer met me van plan zijn.

Met dank aan onze gastblogster.

6 opmerkingen:

 1. Misschien moet je eens een toffe lezer van deze blog uitnodigen voor een babbel? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ts niet alleen in datingland erg gesteld,ook in het echte leven kan het er echt crue aan toegaan,heb na een jaar singel zijn geleerd dat je nooit mag zeggen dat je gelukkig bent alleen en toch wil alleen blijven,dat is voor veel mannen(niet allemaal he)maar toch een beetje teveel en heb al gemerkt ook getrouwde .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Winterstop of bloedarmoede...Mss zowiezo altijd het geval op Twoo. Eerder containerpark wat mannen betreft. Vind maar eens iets recycleerbaars tss al dat klein gevaarlijk afval :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn eerste en enige online-dating ervaring : ik schrijf me in en ontvang al snel dit bericht : 'Wat fijn dat ik hier iemand van mijn leeftijd ontmoet'. Te weten : hij zou 53 zijn, ik ben net 40.
  Niet dat ik val over leeftijden, maar de lust bekroop me meteen om diezelfde openingszin eens te gebruiken bij een 27 jarige :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daten online is een vreemde en soms ontregelende bezigheid, maar worden hier niet alle mannen over dezelfde kam geschoren? Mijn ervaring: de manier waarop je het zelf aanpakt bepaalt voor een groot stuk de reacties die je krijgt. Voor velen is daten online zoiets als naar de dierentuin gaan: langs de glazen vitrines slenteren en een oordeel vellen over de zichzelf tentoonstellende apen (het blijven onze broeders en voorouders dus let op :-)), af en toe eens een gekke bek trekken (kijken wat dat geeft). Online kun je ook fantastische mensen ontmoeten, maar je moet je wel een beetje openstellen en je moet niet denken in clichés, je eigen verwachtingspatronen bijstellen en kritisch onder de loep nemen. Het is daar niet anders dan in het leven zelf, maar het gaat er soms grof aan toe omdat het anoniemer is, dan durven de meesten meer: de deelnemers kunnen zich meer wegstoppen, moeten minder verantwoordelijkheid opnemen voor hun gedrag. Maar als ik de commentaren van de dames hier lees, dan denk ik ook: met jullie toch liever niet op de zwier, ik ben op zoek naar mensen die kritischer met dit gegeven durven omspringen en niet vervallen in een 'niet tevreden, geld terug'-discours. Zijn de mannen online dan zoveel bruter, en de vrouwen zoveel fijnbesnaarder? Het valt te betwijfelen ...
  Groeten,
  Stefaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik sluit me aan bij Stefaan. Als ik het stukje "schrijnend" lees dan is mijn eerste gevoel dat er nogal respectloos word gedacht - en dus ook geschreven - over de mannen op datingsites (ook al schrijf je enkele keren "met alle respect"). Het kan natuurlijk zijn dat je ervaring zo is dat je geen match vind op deze sites, en ik begrijp dat dit gevoelens van ontgoocheling, frustratie kan oproepen... maar ik vind het spijtig dat dit zo eenzijdig wordt geuit naar "alle mannen".

  BeantwoordenVerwijderen