Singles, wat doen jullie op Kerstavond en met oudejaar?

dinsdag 2 december 2014 Lies 11 Opmerkingen

Nog voor december in het land was, kreeg ik al de vraag: 'En, al plannen voor de eindejaarsfeesten?' De komende weken zal ik die waarschijnlijk nog een stuk vaker te horen krijgen.

Zeker bij singles is de feestdagenkwestie een hot topic. Getuige daarvan zijn de blogstukjes die hierover al in het verleden verschenen:
- Als single oudejaar vieren (een stukje dat onze top 5 van meest gelezen stukjes haalde)
- de single en het oudejaarsprobleem
- Mijn oudejaarsavond als single

Kerstavond vier ik een jaar op twee bij m'n ouders. Het andere jaar vieren de andere telgen van de ouderlijke kroost Kerstavond bij hun schoonfamilie. Dan heb ik dus de keuze tussen Kerstavond alleen met m'n ouders vieren of iets anders verzinnen. Deze keer kunnen we niet vieren bij m'n ouders, want mijn moeder moet binnenkort onder het mes en zal dus Kerstavond in bed doorbrengen.

Ik dacht erover zelf wat te organiseren via deze blog, want vorig jaar waren er lezers die samen Kerstavond vierden en daar heel enthousiast over waren.
Maar na wat wikken en wegen, kwam ik toch tot de conclusie dat ik het Kerstfeest toch te veel associeer met intieme gezelligheid en warme banden om het door te brengen met vreemden.
Dus heb ik wat hechte vrienden gevraagd of ze al wat te doen hadden en gaan we nu samen vieren bij me thuis.

Oudejaar is een ander paar kousen. Wat blogvrienden vroegen of ik mee ging naar Soirée Bourrée in de Centrale, maar ik twijfel. Luidruchtige fuiftoestanden zijn nooit echt m'n ding geweest en dat betert er niet op met het verstrijken der jaren.
Ik zie nog wel wat het wordt, want de ervaring leert mij dat er vlak voor oudejaar nog altijd mensen zijn die geen plannen hebben. Dus valt er hoogstwaarschijnlijk nog wel wat uit de bus.

En wat doen jullie op Kerstavond en met oudejaar?
11 opmerkingen:

 1. Luidruchtige fuiftoestanden zijn helemaal wel mijn ding, maar helaas... De vrienden rondom mij gaan allen apart weg of naar de familie, waardoor er voor mezelf geen opties over blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O zeer herkenbaar allemaal. Ik ga mijn 2de oudejaarsavond als 'single' tegemoet. Vorig jaar was ik aanhangsel bij een groepje vrienden (waarvan ik een deel niet kende) en nu is er nog niets, behalve dan een luidruchtige fuiftoestand met een vriendin, maar voor ervoor nog niets ... Dus ik hoop stiekem samen met jullie allemaal dat er ook voor mezelf nog iets leuks uit de bus komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ikzelf zit wat met hetzelfde probleem... vaste kliek waarmee ik oudejaarsavond vierde, valt wat uiteen. Twee koppels zijn op reis in het buitenland. De twee andere koppels lijken af te haken...

  Dus als jullie voorstellen hebben...

  Ik wil eventueel wel hosten, heb 8-tal plaatsen, is wel in Ninove...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Plannen al gemaakt, een beperkte kring mensen, niet teveel tralala, veel kaarslichtjes en vooral, kroketten smullen (pure nostalgie!)! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soirée Bourrée vind ik eigenlijk wel nog leuk. Voor middernacht toch omdat er dan effectief Boombal is. Erna is het gewoon fuif, wat het inderdaad minder boeiend maakt. (Maar mijn plannen zijn ook al gemaakt...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allen op reis gaan en hopen dat ik leuke mensen ontmoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Enkele jaren heb ik oud/nieuw met een groepje vrienden gevierd maar die vriendenkring is wat uit elkaar gevallen. De voorbije 2 jaren heb ik het feestgeruis aan me laten voorbij gaan en ik ben van plan om dat dit jaar ook te doen. Januari zal druk genoeg worden met receptie's, familiefeestjes en nieuwjaarsbrieven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. kijk al jaren op tegen eindejaarsfeesten - altijd die stomme opmerkingen van "een goe lief voor het nieuwe jaar". Heb ook niet de vriendenkring om weg te gaan (bijna allemaal een stuk jonger of ouder) en ook de grote fuiven zeggen mij niet zo heel veel. Dus zal het wel weer thuis bij de ouders worden.
  Komt nu nog eens bij dat er 6 maand geleden iemand beginnen bellen is waar het wel mee klikte en die ik een kans wou geven. Maar na maanden elke dag bellen en op bepaalde vlakken wel redelijk ver gaan is zijn conclusie dat hij geen relatie wil... kzag hem stiekem wel al naast mij zitten op oudejaar :/ mijn eindejaar helemaal een ramp dus

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zit bij gebrek aan beter bij mijn ouders in de Ardennen tijdens oudejaar.

  Ik heb hetzelfde probleem, mijn twee beste vriendinnen zijn op reis of redelijk ernstig ziek. En de andere vriendinnen die gaan gezellig met hun partner iets doen.

  Ik zou ook liever iets gezellig doen. Dus als jullie geïnteresseerd zijn, wil ik graag iets plannen met jullie :)

  Ikzelf woon in Oudenaarde en ben 28 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey iedereen ben een man van 31 en zit door omstandigheden alleen op oudejaarsavond iemand plannen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier hetzelfde man 31 jaar die zich graag amuseerd maar dankzij recente breuk en vrienden en familie die reeds dingen gepland hebben die avond op zoek is naar mensen met hetzelfde.

  Mss handig om via facebook iets af te spreken KennyWillaert

  BeantwoordenVerwijderen