Uitnodiging: post-nieuwjaarsdrink-etentje

donderdag 8 januari 2015 Lies 1 Opmerkingen

Op zondag 18 januari om 11 uur is het weer tijd voor een jaarlijks ijkpunt in het leven van de Gentenaar: de nieuwjaarsreceptie van de Stad Gent.

Geduldig aanschuiven voor een drankje (of de lange wachttijden van de vorige jaren indachtig zelf je drank meenemen), stampen met de voeten (ondanks die 2 paar warme kousen in je winterlaarzen), afspreken met vrienden en die vervolgens (soms meermaals) verliezen in het geharrewar, kennissen tegen het lijf lopen, ... Het hoort er allemaal bij.

Wat al evenzeer deel uitmaakt van de jaarlijkse traditie is de vraag 'Zullen we iets gaan eten?'. Die wordt traditioneel gevolgd door een lange fanfare van honger en dorst tot er eindelijk een brasserie is die voldoende plaats heeft voor het hele gezelschap.

Gelukkig komt de wijsheid met de jaren en zijn we ondertussen iets vooruitziender geworden. We gaan zowaar vooraf reserveren! Heb jij ook zin om mee te gaan eten met andere bloglezers, laat dan ten laatste aanstaande woensdagmorgen iets weten via oponseentje@gmail.com. Laat je niet tegenhouden als je (nog) niemand kent. Ook niet-Gentenaars zijn trouwens welkom. We zien elkaar dan tegen 12.30 uur in het restaurant op wandelafstand van de nieuwjaarsreceptie. Het adres krijg je via mail zodra we hebben geboekt. Uiteraard kiezen we een veggie- en budgetvriendelijke eetplek.

Bij mooi weer kunnen we net als vorig jaar in de loop van de namiddag samen met de rest van de Gentse beau monde een ommetje doen in het natuurreservaat De Bourgoyen (met de bus bereikbaar vanuit het centrum). Bij minder mooi weer verzinnen we ter plekke wel iets anders (zoals bv. de tentoonstelling Lightopia, de tentoonstelling 'In my head' van Carll Kneut of gewoon een kop koffie met een goed stuk taart).

Inschrijven kan tot woensdag 14 januari om 12 uur via oponseentje@gmail.com. Als het aantal geïnteresseerden groter is dan het aantal plaatsen dat nog vrij is in het restaurant van onze keuze, dan worden de plaatsen toegekend in volgorde van de inschrijvingen.

We kijken er al naar uit samen met jou de benen onder de tafel te schuiven.

1 opmerking:

  1. Er zijn ondertussen al 7 inschrijvingen (4 dames en 3 heren).

    BeantwoordenVerwijderen