Girlpower of klunzende klusser?

dinsdag 24 februari 2015 anne 10 Opmerkingen

Zoals jullie hier konden lezen heb ik een grote stap in het onbekende genomen, ik kocht een huis. Helemaal alleen.

Drie weken als "eigenaar" later bleek de weg van bod naar akte klein bier tegenover wat me nog te wachten stond. Want ik kocht niet zomaar een huis, ik kocht een huis met veel werk aan.

Maar eigenlijk weet ik niet zoveel van klussen. Hoewel de interesse er altijd geweest was. Toen ik een jaar of 9 was vroeg ik aan mijn papa een "uitvindersset". Voor de verjaardag van m'n eerste liefje maakte ik met restjes hout zelf een nachtkastje en ik koos een technische studierichting. Toch doe ik nu een vooral administratieve job en in een vorig leven liet ik het boren, vijzen, schuren aan mijn lief over. Later vroeg ik vrienden om mijn lampen aan te sluiten en kasten ineen te steken. Ooit toonde ik met veel trots mijn nieuwe boormachine, gekocht in een niet nader genoemde  Zweedse meubelzaak. Al lachend probeerde mijn bezoek me duidelijk te maken dat ik een vijsmachine gekocht had. Tja ...

De laatste twee maand deed ik al wat nuttig werk. Ik volgde een cursus elektriciteit leggen, en las me te pletter over daken, vloeren, ramen, ... en ploos alle subsidiekanalen uit.

In de laatste weken voerde ik al enkele klussen uit. De één al succesvoller dan de andere. Stopcontacten en lampen gingen als vanzelf, maar de deurbel aan de muur bevestigen bleek moeilijker dan gedacht. Hoe ga ik nu in godsnaam een huis verbouwen als ik nog niet eens een deurbel kan bevestigen?

Maar ik word overspoeld met tips, helpende handen, materiaal en complimenten.

Ik twijfel nog steeds over de werken in mijn nieuwe huisje: kan ik dat wel? Zal ik het wel goed doen? Zal alles wel veilig/waterdicht zijn? Wat weet ik er eigenlijk van? Wat als het financieel écht niet zal lukken?

Maar ergens, diep vanbinnen weet ik dat ik het kan en wil. Want hoe onzeker ik ook ben, van één iets ben ik echt zeker: ik ben een doorzetter. Als ik iets écht wil, ben ik onbreekbaar. En dit wil ik echt.10 opmerkingen:

 1. Véél succes! YES YOU CAN! (en ik binnenkort ook > de aankoop van een appartement).
  Girlpower ongetwijfeld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een daverend applaus voor jou! Je bent een voorbeeld voor ons allen.
  Vanwege een single met klusvrees die nu blogs zit te lezen in plaats van haar klus-to-dolijst aan te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon doen, want al doende leert men... ;-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar een wil is, is een weg. Succes met de renovatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Girlpower it is! En laat Roger op youtube je inspireren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Willen jullie mij helpen ivm mijn eindwerk? Ik doe momenteel onderzoek naar het reisgedrag van singles:
  Ben je tussen de 25 en 50 jaar en vrijgezel gelieve dan deze enquête in te vullen. De enquête duurt ongeveer 10min. En u maakt kans op het winnen van twee tickets voor de bioscoop! Alvast bedankt!
  https://thomasmore.qualtrics.com/SE/?SID=SV_0lbbPZF3DdkAFN3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dankjewel voor jullie leuke reacties! Hartverwarmend, net nu ik na twee maand zonder verwarming eindelijk een kachel heb kunnen plaatsen!

  @Annoniem, jij ook veel succes met je avontuur hé!

  @Lies, *bloos*

  @Margeaux. Inderdaad, de mannen die ik de laatste tijd het vaakst zie, zijn de moderne Roger's van Dobbit-tv ;-) . Vrouwelijke klussers heb ik daar nog niet gezien, tijd voor wat emancipatie daar denk ik dan soms ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beste Anne, you do great!
  Soms is een deurbel lastiger dan groter werk. En in Nederland heet een vijsmachine' een 'accuboor' dus de vergissing is geen reden jezelf naar beneden te halen.
  Mochten er nog mannelijke klussers bij je over de vloer komen van het type 'laat mij maar even', dan zou ik ze zeggen 'leer het me'.
  Ik gaf eens een kluscursus aan vrouwen. Echt leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel succes,met wat vallen en opstaan kom je er wel
  Heb het ook gedaan en nu het af is ben ik super trots

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou zeggen "Girl Power"!

  En inderdaad grote klussen zijn soms makkelijker dan kleintjes.
  Ik zou ook zeggen: "Al doende leert men!".

  Als het dan eventjes niet lukt, laat het gewoon liggen, ga met vrienden enen drinken en begin er de volgende dag terug aan met goede moed.

  Het is zoals Roger zegt: "...en vergeet niet, wat je zelf doet, doe je meestal beter"

  Nog veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen