Profielfoto's

zaterdag 28 februari 2015 Gastblogger 6 Opmerkingen

Profielfoto's op datingsites, ze komen in diverse geuren, kleuren, maten en gewichten. Trouwfoto's, (pasgeboren) babyfoto's, 'lelijke bokken'- foto's (excuses!), 'zoek de jagende kerel in de groep' foto's, de 'ik met mijn huisdier' foto's, anonieme foto's, 'penis in erectie'-foto's (tssss), de 'gewoon compleet naakte' - foto's, 'ik in mijn veel te overdreven afgetraind lijf' - foto's, de 'ik imponeer met mijn extreme sport' - foto's, vintage en retro foto's, vakantiefoto's, happy family - foto's (huh?), party foto's en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ik heb alleszins al heel vaak mijn ogen open getrokken of met mijn ogen gerold.

Ik vraag me soms af of die respectievelijke vrienden of vriendinnen van de single in kwestie het wel zo fijn vinden om via een groepsfoto mee online gesmeten te worden. Ik ben vaak ontzet en geschokt over het aantal getrouwde mannen (met kleine kindjes) die de revue passeren. Ik begrijp soms niet hoe sommige mannen niet wat meer moeite doen voor een leuke foto (denken die nu echt dat ze iemand gaan vinden met zo'n spuuglelijke foto als eerste indruk?). Ik knap vaak massaal af op die o zo schattige en goed bedoelde huisdierfoto's, dat ligt wellicht aan mij maar nee niet meteen een hit. Ik gruwel soms van de gezinsfoto's die opduiken en ik kan echt niet vatten dat er soms niet meer censuur op wordt toegepast

Maar zo'n profielfoto is en blijft natuurlijk wel de allereerste indruk in de algehele vleeskeuring van het online daten. Dus doe ik toch goed mijn best om er mooie, typerende foto's van mezelf op te plaatsen en maken mannen vooral indruk op mij met spontane, grappige, deugnietensnoetenfoto's ;-)

Met dank aan onze gastblogster. Jouw inzending is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk stukje. Ben onlangs wel voor twitter gezwicht, maar FB en datingsites zijn voor mij nog onontgonnen gebied. Dank voor dit hilarische inkijkje.

  Ik vraag me soms af of die respectievelijke vrienden of vriendinnen van de single in kwestie het wel zo fijn vinden om via een groepsfoto mee online gesmeten te worden. ... dat vroeg ik me af. Maar wie wordt tegenwoordig nog wat gevraagd? ;-)

  Ken ook het verhaal van een profiel zonder foto. Na afwijzing vroeg de persoon in kwestie wat en hoe, Aangeschrevene gooide een balletje op: zonder foto reageer ik niet'/ misschien zou een foto een idee zijn? o.i.d.
  Waarop een ongelooflijk lelijke, onflatteuze, fletse foto werd geplaatst. Tja, dat maakte de zaak er niet beter op. Maar misschien was de beste man op zoek naar 'een eerlijke' vrouw. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik niet begrijp is dat veel mensen niet beter letten op wat er op de achtergrond van hun foto staat. Veel show verkopen maar dan op de achtergrond een kille gang met drie paar versleten schoenen in, of een badkamerselfie met de lelijkste badkamertegels ever. :-)
  De strafste foto die ik al gezien heb is van een man die zijn spiegelbeeld fotografeert met zijn laptop. Lol!

  Een smaakvolle foto zegt toch veel over de persoon. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het vreemde is dat ik in de periode dat ik nog datete nooit echt veel belang hechtte aan de profielfoto. Ik bedoel daarmee, de aanwezigheid van een profielfoto werd wel op prijs gesteld en er werd in zekere mate ook wel op geselecteerd, maar in welke omstandigheden die foto genomen was, en of de vrouw in kwestie lachte of niet, kon me eigenlijk minder boeien. Belangrijker vond ik een verzorgd profiel, gedeelde interesses en een mooie schrijfstijl met weinig spelfouten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De profielfoto met de afgeknipte ex, ook een klassieker en een afknapper. Dikwijls blijft er van de ex alleen nog een moeilijk weg te knippen hand op de schouder van de dater over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Matthias, de periode dat je nog datete? Heb je het opgegeven dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem (jammer dat je geen naam achterlaat, ik weet graag met wie ik communiceer): daten via websites heb ik voorlopig opgegeven, ja. Ik probeer op een andere manier nieuwe mensen te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen