Resultaten van de activiteiten-enquête (deel 2)

zondag 5 april 2015 Sir K 0 Opmerkingen

Ongeveer 59% van de deelnemers van deze enquête heeft nog nooit aan onze activiteiten deelgenomen.

Waarom komt men niet naar een activiteit? 

De hoofdreden is dat de activiteit georganiseerd wordt net op het moment dat jouw agenda het niet toelaat (kinderen, werk, ...). Ver daar achter komen al de andere redenen, met op plaats twee "Dat de activiteit jullie niet interesseert" en dan pas "Omdat jullie er niemand kennen".
Deze reden, tezamen met "Ik moet er in mijn eentje naartoe" hadden wij, organisatoren, eerder als hoofdreden aanzien.

Uit eigen ervaring weet ik dat het niet makkelijk is om alleen naar een onbekende groep mensen toe te stappen. Daarom geven wij meestal deze tip mee: "Breng een vriend of vriendin mee". Andere tips zijn steeds welkom!

De activiteiten zijn soms ook te ver weg voor jullie. Meestal worden er activiteiten georganiseerd in en rond Gent en is het inderdaad niet evident als je niet in Oost-Vlaanderen woonachtig bent om er naartoe te komen.
Daarom ook onze oproep naar nieuwe bloggers en organisatoren, zodat we een groter en breder aanbod kunnen aanbieden in blogstukjes en activiteiten.

Er waren ook enkele deelnemers die niet naar de de activiteiten komen omdat ze niet weten of er leeftijdsgenoten aanwezig zullen zijn. Meestal zijn het, zoals ook uit deze enquête blijkt, vrij gezellige dertigers en veertigers die naar de activiteiten komen. Maar ook mensen van andere leeftijdscategorieën komen naar onze activiteiten om samen een leuke tijd te beleven.

Waar en wanneer kan een activiteit doorgaan?

Het is terug niet verwonderlijk dat "Gent" (51%) en "in de buurt van Gent" (47%) het meest scoren met daarna "in Oost-Vlaanderen" (29%) en "in België" (17%). Uit de commentaren is terug gebleken dat de regio Antwerpen meerdere keren naar voor geschoven wordt.
Ongeveer één derde van jullie wil dat de activiteit op een gemakkelijke manier te bereiken is.

Het weekend blijkt de ideale tijd voor jullie te zijn om activiteiten bij te wonen.
Zondagnamiddag krijgt daarbij de voorkeur (80%), gevolgd door zaterdagnamiddag (64%) en -avond (61%). Daarna volgen vrijdag- (52%) en zondagavond (50%). Zaterdag- (27%) en zondagvoormiddag (30%) werden het minst verkozen.

Tijdens de week geniet dinsdagavond de voorkeur (41%) en daarna donderdagavond (34%).
Woensdagavond (25%) en maandagavond (18%) sluiten het rijtje af.

Uit de commentaren blijkt dat kinderen en werkschema's deze voorkeuren wel eens dooreen schudden. Ook de uren van het openbaar vervoer gooien soms roet in het eten.

In volgend stukje zal het gaan over jullie voorstellen en over kinderen bij activiteiten.

0 reacties: