De slechte eetgewoontes van de alleenwoner

dinsdag 24 november 2015 Gastblogger 5 Opmerkingen

Een Australische studie toont aan dat alleenwoners slechtere eetgewoontes hebben. 'Alleen wonen is slecht voor de gezondheid', luidt de conclusie.

Hoe zit het met uw eetgewoontes?

5 opmerkingen:

 1. Dit geldt alvast niet voor mij!
  Volgens mij wordt dit beeld vooral opgehangen omdat het nu eenmaal leuk is voor bepaalde media om mensen in hokjes te duwen...
  Ik kook bijna altijd vers, meestal voor 2 dagen na elkaar, dat wel.
  Kant&klaarmaaltijden smaken gewoon niet, als je dit vergelijkt met vers eten.
  Héél af en toe zal dit eens in huis komen, als de zin in koken écht ontbreekt, maar bij gezinnen worden er dan frieten van de frituur gehaald bijvoorbeeld, dat is niet beter.
  Mensen die zeggen "goh voor één persoon alleen koken, da vind ik de moeite niet" die zullen snel een antwoord van mij krijgen :-) Ik maak hen dan duidelijk dat ik mezelf wél genoeg de moeite vind om gezond voor te koken, en dat ik dat evengoed verdien als iemand anders. Dat ik mezelf niet moet volstoppen met pizza's en kant&klaar omdat ik toevallig alleen woon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken me ook niet in het beeld van de niet-kokende en ongezond etende alleenwoner. Ik maak ketels soep en eet massa's groenten. Ik maak meestal geen ingewikkelde dingen, maar dat zou ik ook niet doen als ik een gezin had, denk ik. Als er een kleine rond jou hangt, heb je daar geen tijd voor, heb ik zelf al mogen ervaren.
  Als single beslis je zelf wat er op het menu komt en daar kan je voordeel uit halen. Hoeveel mensen verdikken er niet op het moment dat ze een lief hebben en gezellig voor de buis gaan zitten met een wijntje en een pak chips?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij klopt deze stelling ook niet. Ik kook graag voor mezelf en meestal met verse ingrediënten, en ik neem daar mijn tijd voor. Ik wil graag op een gezonde manier oud worden, en dat kan enkel door daar al op "jonge" leeftijd aandacht voor te hebben. Dat neemt niet weg dat ik ook eens kan genieten van een glaasje alcohol, een zak chips of een stuk (fondant!) chocolade. Genieten, maar met mate.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij geldt deze stelling ook niet. En sinds ik een moestuintje heb,kook ik nog meer en gezonder. Wel kook ik dikwijls voor 2 dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier is het heen en weer schipperen tussen twee uitersten. Op weekdagen is het sowieso 's middags op het werk warm eten (en daar kan de kwaliteit erg variëren, al afhankelijk van wat en waar er geluncht wordt), en Ukje zelf eet zijn patatjes 's middags bij de oma's en onthaalmoeder al naargelang de dag. Als er gekookt wordt hier is het hoofdzakelijk in de weekends en vrije dagen dus. De week dat Ukje hier is, wordt er vers gekookt, zonder uitzondering; als hij bij de mama is, dan gebeurt het wel erg vaak dat ik mij tevreden stel met boterhammen.

  En da's niet uitsluitend omwille van het gemak... weinig dingen die mij zó kunnen smaken als een nog warm brood, vers van de bakker, en dan met wat kaas erbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen