Metro-dating

zondag 22 november 2015 Gastblogger 7 Opmerkingen

Felblauwe ogen en stijlvol mantelpakje. Ik was nog niet goed wakker, of je blies me al van de sokken. Voorzichtig en wellicht wat onhandig, waagde ik een knipoogje in je richting. Nemen we nog eens de trein van Brussel naar Gent? X, Blonde Brildrager.

Aan de jongen met zijn geruite pull en ringbaardje, ik heb stiekem meegeluisterd naar het telefoongesprek met je moeder. Uberschattig! Zie ik je de volgende keer weer, op de trein Antwerpen-Brussel? Meisje met de Rode Schoenen.

Samen stonden we in de regen, te wachten op de trein naar Gent. Omdat hij zo lang wegbleef, werden we door en door nat. Maar jouw gezelschap maakte alles goed. Ik wil je graag terugzien, al mag het deze keer ook gezellig op café zijn ;-) X, Jongen met de Zwarte Das.

Je las een boek van Herman Koch, op de trein van Brussel naar Gent. Je opperste concentratie werkte aanstekelijk, waardoor ik je op slag leuk vond. Wil je me bij de volgende rit de korte inhoud vertellen? X, het Glurende meisje met de rode bril.

--

En u? Hebt u al eens geflirt via het Metrokrantje? En heeft iemand er op gereageerd?


Matthias

Met dank aan onze gastblogger. Kruip jij ook in je pen? Eén adres voor al je pennenvruchten: oponseentje@gmail.com

7 opmerkingen:

 1. Nooit gedaan. Ook nooit een treinontmoeting gehad die me volledig van m'n sokken blies. Misschien moet ik eens wat minder lezen op de trein en wat meer rondkijken ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Lies: het is meestal wanneer er iets gebeurt in de trein dat mensen meer geneigd zijn om contact te hebben met elkaar. Dus volgende keer als je de trein neemt sta je op en schreeuw je zo hard als je kunt "wie wil er met mij trouwen??". Gegarandeerd succes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neem nooit de trein... ontloop ik zo mijn droomprins?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zit een kleine 2 uur per dag op de trein, maar toch ook nog geen ontmoetingen gehad die mij zouden aansporen van Metro aan te schrijven :-) misschien inderdaad mijn neus ook wat vaker uit de boeken halen en rondkijken... Dat verlaagt dan meteen ook het risico op mijn station missen, mooi meegenomen *kuch*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het nogal een hoog Joepie-gehalte hebben... vraag me dus af of volwassenen hier ook aan meedoen. Zou in elk geval niets voor mij zijn.
  Maar zou het ooit iets opleveren voor de schrijver? Wil ik toch wel eens weten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een vriend van mij stuurde ooit eens zo'n bericht naar Metro nadat hij een zeer bevallige schone zag op de trein. Het bericht werd gepubliceerd, maar de bevallige schone heeft nooit iets van zich laten horen.
  En zo eindigde een mooi liefdesverhaal nog voor het ooit was begonnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik neem zelden de trein, maar die keren dat ik het toch doe spiek ik wel even naar dat rubriekje in Metro. En jep, zo'n berichtje plaatsen zou wel iets voor mij kunnen zijn. Ik hou wel van een beetje 'anders dan anders'. :)

  BeantwoordenVerwijderen