Eén week Tinder: een expeditieverslag

zondag 29 november 2015 Lev 13 Opmerkingen

Een tijdje geleden werd dit stukje gepost, en één van de commentaren bleef wat in het achterhoofd steken.

Datingsites: ik begon ze zo na 2tal maand wat af te schuimen... achteraf bekeken denk ik eerder dat het een passief statement was voor mezelf dat ik wel ooit opnieuw een relatie zou beginnen. 

Al mijn vooroordelen tegenover dating sites en apps ten spijt zat daar wel iets in. Meteen mezelf in het eerste paar open armen storten, no thanks; maar eerlijk is eerlijk, eens het stof later gaan liggen is, is er misschien wel plaats voor iets nieuws. En mensen leren kennen kan geen kwaad, ongeacht op welke manier (ok, liever niet door samen in voorhechtenis te zitten, maar soit).
Dus vooruit met de geit! Smartphone bovengehaald en Tinder geïnstalleerd. Een paar foto's opsnorren waar ikzelf toonbaar, en de ex niét op staat. Iets zinnigs in dat 500-karakter vakje proberen zetten. En dan swipen maar, met de plechtige belofte aan mezelf dat ik hier mijn heilige biecht kom uitspreken.

We zijn nu één week verder. Wat heb ik tot nu toe onthouden?
 • De duckface epidemie heeft even lelijk huisgehouden op Tinder als elders! En, erger nog, het kan niet puur afgeschreven worden als een puberfenomeen: van twintigers tot veertigers, om de zoveel profieltjes zit er opnieuw eentje tussen die smeekt om stukjes brood gevoerd te worden.
 • De lijfspreuken "Life, laugh, love" en "Carpe Diem" hebben zwaar in de uitverkoop gestaan, gezien hoeveel keer die opduiken. Wél bonuspunten voor de Brusselse jongedame die "Carpe Diegem" opgaf :-)
 • Gigantische zonnebrillen alom! Champagne! Gin&tonic!
 • Het is, man zijnde, beschamend om te zien hoeveel vrouwen zich genoodzaakt zien om een deel van hun tekstvak op te offeren om preventief te melden dat ze écht geen interesse hebben in een one night stand. Is het echt zó erg gesteld? Brrrrrrr. 
 • Het grote merendeel van de single dames die op Tinder vertoeven hebben alle continenten gezien en doen aan diepzeeduiken, parachutespringen en snowboarden op dagen dat ze niet uitgaan. Ik moet dringend ook eens een paar opwindender hobbies zoeken, of ik kan het maar beter opgeven.
Maar ook...
 • Veel mama's met kindjes. Soms één, soms twee, soms drie of meer. Je zit zelf in die situatie, en toch breekt het telkens je hart een klein beetje. 
 • Sympathieke, grappige, leuke mensen die soms ook niet 100% weten wat ze nu eigenlijk verwachten te vinden daar. En dat geeft wel toffe babbels bij momenten.
Hoe zit het met de ervaringen aan de andere kant van de geslachtsgrens? Is een foto van een ingeolied sixpack dan tóch noodzakelijk om een Tindervrouwenhart sneller te doen slaan? Ik wacht vol spanning up uw reacties, in de comments hieronder, in mijn mailbox... of in blogpostvorm naar oponseentje@gmail.com natuurlijk. :-)


13 opmerkingen:

 1. Ja ik ben blij tehoren dat het aan de anderenkant ook zo is,heb er zo een 2 weken opgestaan en naast diepzeeduiken en parachutespringen
  Was het ook nog zwemmen in de oceaan
  Dan toch eens een afspraakje gemaakt en na een uur wou die man met mij een paar weken naar zuid afrika en ik ben echt geen avondtuurlijktype
  Het is wel allemaal grappig ,maar zo onecht,waar zijn die gewone leuke mensen??????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen ervaring met datingsites. Maar mocht dat er ooit van komen, mijn vrouwenhart gaat niet sneller kloppen van een geolied sixpack of exotische hobby's. Wel langzamer van het geen moeite nemen om aandacht te besteden aan geschreven tekst. 'Ik hou van humor' of 'eerlijke man' zou ik bijvoorbeeld een afknapper vinden. Wat zegt dat nou helemaal? Degene die me onlangs een auto verkocht (dom dom dom, bij particulier, zonder garantie.... maar ja, 't is maar blik, hè), zei me wel zes keer hoe erg hij te vertrouwen was. Dat ding staat nu om de week bij de garage. Tja.
  Eerlijkheid, betrouwbaarheid, of iemand van het bedleven houdt en zelfs of hij/zij een one night ziet zitten, blijkt toch pas allemaal later wel? Praktische zaken, het liefst verpakt in wat woorden die niet al te doorsnee zijn, zouden me wel aanspreken. Avond- ochtendmens, uitgaan of bankhangliefhebber, dat is toch veel relevanter dan dat skydiven? Maar ja, ik ken de wereld van datingsites niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het valt me op dat je in je betoog toch weer even je ex moet benoemen.
  Dàt zou voor mij een afknapper zijn, moest ik al op een datingsite gaan...

  Verder vind ik het wel leuk geschreven, en sterkt het me alleen maar in het idee dat zo'n site (op dit moment) niks voor mij is.
  En nee hoor, een six-pack willen weinig vrouwen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tinder heb ik nooit gebruikt, en ik ben ook niet van plan om dat in de nabije toekomst te doen. Het heeft toch iets puberaal vind ik, afgaande op de omschrijving, en die fase ben ik blijkbaar ontgroeid. Ik ben in een ver verleden ietwat verliefd geweest op een vrouw waarvan ik enkel een beeld had via geschreven tekst - het is nooit iets geworden tussen ons, maar we zijn nog steeds vrienden, en dat is veel meer waard dan een vluchtig contact, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo denk ik er ook over matthias,
  Uit mails kun je nooit iemand echt leren kennen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij gebrek aan een smartphone is Tinder mij volslagen onbekend. Maar zelfs mocht ik er een hebben, dan denk ik niet dat ik snel op Tinder zou gaan. Lijkt mij nogal een ordinaire vleeskeuring. Het idee dat onbekenden mij keuren en op basis daarvan naar links of rechts swipen, vind ik echt niet prettig. En dat je blijkbaar van die spectaculaire hobby's moet hebben om indruk te maken, vind ik ook nogal opgefokt overkomen. Tegelijkertijd moeten we nu ook weer niet vervallen in 'terrasje doen' en 'filmpje meepikken', want dat schrijven er ook al veel te veel op datingsites. Daarmee ga je ook niet het verschil maken met anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je zou er bijna een spelletje van maken: "schrijf de perfecte datingsitetekst" of elkaars tekst keuren en kleuren. :-)
  Niet ihkv afkraken, maar om elkaar te helpen. Men wil per slot realistisch, maar ook goed overkomen. Wat dat betreft verschilt Tinder vast ik erg van andere plekken waar je anderen ontmoet/ keurt.

  @anoniem, dat van die ex, dat werd genoemd in verband met een foto. Da's toch niet meer dan logisch? Dat die er niet op komt (of een toekomstig partner moet nieuwsgierig zijn naar de verliefde blik in de ogen van zijn/ haar lief ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha en ook wel bloos :)

  Ik zit wel op Tinder en ja ik heb er duckface foto's en eentje met een grote zonnenbril op staan :) ook wel eentje op een roltrap die zie je volgens mij minder vaak ;)

  Mijn tinder is aan mijn fb gelinked waardoor ik enkel foto's van daar kan koppelen aan mijn profiel.

  Ik heb al gevloekt op tinder, grotendeels omdat ik (dat vind ik zelf) niet plak op foto en dit toch wel de eerste selectie is.

  Trouwens bij mannen zijn er ook gelijkenissen hoor...
  Een foto in de auto (liefst met zonnenbril
  Een foto met een grote vis
  Een foto in wielerennestenue in volle actie
  Ahja jullie snowboarden duidelijk allemaal als de besten en beklimmen elke berg die jullie tegen komen

  En ja als vrouw op tinder krijg je vooral nogal heel direct de vraag om af te spreken puur voor de seks, ik vraag me echt af of dit werkt bij andere vrouwen.

  Veel swipe plezier, curieus of ik je ga tegen komen (want ja nu smijt ik tinder toch even open)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Een foto met een grote vis" LOL!

  Ja Sofie, iedere morgen sta ik 5u op om eerst een uurtje te fitnessen.
  Nadien neem ik een verkwikkende douche met koud water om scherp te staan (en uiteraard gebruik ik hierbij een douchegel van Axe).
  Bij het ontbijt eet ik drie rauwe eieren, een halve liter melk en twee sinaasappelen die ik met de hand uitknijp. Ondertussen lees ik op mijn phablet de laatste voetbalberichten na terwijl ik mijn Duitse herdershond eten geef.
  Vervolgens hijs ik mij in mijn Armani pak, stap in mijn BWM en vertrek naar het werk. Het is winter maar toch draag ik mijn zonnebril, ik zou weleens verblind kunnen geraken door de felle zon.
  Uiteraard vervul ik op mijn werk de functie van manager. Delegeren is mijn specialiteit. Verder hou ik van goochelen met Powerpoints en Excel sheets. Tijdens de middagpauze kijk ik mijn aandelenportefeuille na en stuur bij waar nodig. Af en toe een risico nemen hoort erbij.

  Ik ben de perfecte man op zoek naar de perfecte vrouw.

  Jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Matthias nu begrijp ik dat de spelletje niet in je agenda passen ;)

  Hoe ziet een werkelijke dag er uit van een vrouw?
  Om 6u50 gaat de wekker, die ik nog even in snooze zet. Na het nieuws rol ik het bed uit en word ik opgewekt tegemoet gekomen door 2 mini's die ik was en aankleed en naar beneden stuur zodat ze al kunnen ontbijten terwijl ik snel een douche neem en in mijn kleren spring. Ik check 4 keer of mijn kleed niet in mijn nylon blijft zitten achteraan (Rachel uit Friends blijft elke keer door mijn hoofd spelen). Ik kom beneden, maak boekentassen klaar, we doen onze jas en schoenen aan en lopen door de regen naar de peugeot (kindjes, een auto is geen vuilbak...) ik zwier ze af op school en rij door naar mijn werk. Daar zet ik mij neer en neem ik mijn eerste thee en een yoghurt met granola. Op 17u gaat er een reminder af, spurt ik naar t school om de mini's zo snel mogelijk op te pikken, naar huis te brengen. Ik speel nog even met hen, geef hen eten, steek ze in pyjama om dan samen nog even tv te kijken. Dan naar boven, verhaaltje en bed in. Relaxed kom ik naar beneden, kook, eet, ruim op en plof uiteindelijk mijn zetel in.

  De perfecte vrouw ben ik niet maar wel eentje die zich goed voelt en geen verveling kent en totaal niet bij bovenstaand type zou passen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Crap.

  Ik kan niet snowboarden (en op skis staan is ook al 10+ jaar geleden)
  Vis kom ik hoofdzakelijk op mijn bord tegen
  Mijn laatste zonnebril is met een beenamputatie op invaliditeit gevallen en nooit vervangen
  Ik heb geen selfiestick om een foto in de auto te maken
  De enige spieren waar een spandex fietstenue op werkt, zijn mijn lachspieren

  Ok, een radicale omschakeling van mijn levensstijl is wel noodzakelijk blijkbaar. Tijd voor een Lev 1.1 (niet te verwarren met Lev 2.0; die is 2 jaar oud en, ondanks zijn papa, nu al een ladykiller).

  @Mathias: Het zijn toch wel bio-eitjes en -sinaasappels? Kwestie van ook die hoek te coveren ;-)

  @Sofie: je klinkt verdacht veel als een vrouwelijke versie van mezelf (behalve dat ik enkel nylons draag op Drag Queen Saturdays).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk dat spelletjes bij het leven van een singelvrouw horen,ik krijg verdacht veel getrouwde mannen tehoren die niet begrepen worden door hun vrouw enz en ja ook van mannen waar ik het niet van dacht,en als je dan verder kijkt dan al die mooie woorden,hebben die mannen een leuke vrouw die ze zeker niet in de steek gaan laten,maar is het voor hen gewoon een spelletje waar ik erg moet meelachen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Twee heel uiteenlopende ervaringen met tinder.

  Bij een eerste tinder afspraakje werd het al snel duidelijk dat er bij beide partijen op vlak van een relatie of iets dergelijks geen gemeenschappelijke grond te vinden was.. Maar er was wel een zeker spanningsveld dat het gezellig keuvelen naar flirten transformeerde .. De avond ging in en de zonsopgang die daarop volgde, ging gretig akkoord.. We hadden het tinder cliché bevestigd. Een teder maar definitief afscheid maakte het onverwachte kortverhaal af. Beiden voldaan vervolgden we terug elk ons eigen levenspad.

  Flink wat later kwam er een nieuw afspraakje via tinder ..

  Ik zag haar en werd overvallen door een soort woordenloosheid, dat eng-zalige gevoel dat zo surrealistisch écht aanvoelde dat het smeekte om enkel gevoeld te worden en zeker niet te benoemen. Blij was ik dat we gingen wandelen in het park. Concentratie op het gesprek. Wandelen. Praat was van beiden in staccato, ongeduldig, gulzig en royaal gevend, ik wil je alles vertellen, ik wil elk woord van je horen. Na de wandeling nog een drink. Na de drink een volgende afspraak, etentje. Na het etentje nog een afspraakje, muziekoptreden. Telkens keurig, telkens verlangend, telkens zoetzeemzalig zinderende momenten. Zo ging het nog wel even door, zaligmakende momentjes stapelden zich op maar betreurenswaardig staken ook de eerste uitdagingen de kop op.. De nog prille en kwetsbare romance die gekiemd was in een vluchtige swipe naar rechts, kreeg alsnog even vluchtig maar daarom niet minder echt, een swipe naar links..

  Twee uiteenlopende ervaringen .. Het eerste contact was telkens via een datingsite en niet op een dansvloer of aan een toog ergens in Vlaanderen.. Deed het er toe?

  Greetz.

  BeantwoordenVerwijderen