5 tips om een gelukkige(r) single te worden (deel 2)

vrijdag 12 februari 2016 Lies 1 Opmerkingen

2. Wees lief voor jezelf

Alleen een huishouden runnen, ik vind dat niet altijd eenvoudig. Zeker wanneer ik tegen de grenzen van mijn eigen kunnen stoot en soms ook totaal geen zin heb om die grenzen te verleggen (iets niet kunnen, moet kunnen, vind ik). Klussen in huis, fietsreparaties, mijn onwillige computer weer aan de praat krijgen, die ingewikkelde digitale timer instellen, ... Soms wil ik gewoon dat iemand anders het doet en ben ik stikjaloers op mijn getrouwde vriendinnen die zelfs geen lamp moeten vervangen.

Ondertussen durf ik de vraag wel al eens aan anderen te stellen. Ik ben zelf niet te beroerd om anderen te helpen. Dus waarom zou ik zelf geen hulp mogen vragen? Superwoman worden, het is nooit mijn ambitie geweest. Als je de persoon die je ter hulp snelt, daarna overspoelt met complimentjes, geef je die een egoboost om u tegen te zeggen. Iedereen content.

Schort er iets aan mijn fiets, dan ga ik gewoon naar de fietsenmaker. Want de lokale economie steunen, wie kan daar nu tegen zijn?

Ik kook lekker en gezond voor mezelf. Hier staan alleen maar dingen op het menu die ik lust. Maar ik stel mezelf ook op tijd en stond vrij van de keukencorvee, eet op het werk of ga voor een dagschotel in de stad. Plekken genoeg in Gent waar je goed eet tegen een zacht prijsje. Bovendien een ideale gelegenheid om weer eens bij te praten met vrienden.

Daarnaast heb ik een geweldige poetsvrouw. En om het helemaal decadent te maken: ik heb ook een vaatwasser.

Voor de mensen met een klein budget: lief zijn voor jezelf kan ook zonder poetsvrouw noch vaatwasser. De tijd nemen voor een kop koffie, met een vriend(in) afspreken om samen om de beurt bij een van beiden te gaan poetsen, jezelf iets leuks kopen in de kringwinkel, wat vrienden uitnodigen en samen koken/eten, in de zon gaan liggen in het park, gratis concerten meepikken, gewoon aanvaarden dat je huis er rommelig uitziet en jezelf toestaan om ondanks die rommel in de zetel te gaan zitten met dat goede boek, je perfectionisme afzweren en niet te streng zijn voor jezelf, ... Allemaal dingen die je de kans geven om je batterijen weer op te laden.

1 opmerking:

  1. Batterijen opladen als single: heel belangrijk! Als single ben je je eigen verzorger/degene die je tot orde roept bij een onevenwicht aan 'doen' en 'relaxen', dus is 'opladen' extra belangrijk om al die rollen te blijven vervullen. Een partner kan een goed signaalvormer zijn naar dat evenwicht, doch kan ook degene zijn die zeer veel extra stress met zich meebrengt. Extra tip: ga eens 'huisoppassen'. Even vakantie in een andere omgeving bij mensen die, in ruil voor wat zorg voor kat/goudvis/... en postuithaling, je hun frigolekkers, boekenkast en nieuwe omgeving laten gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen