Wat ik leerde uit 1 jaar single zijn

woensdag 10 februari 2016 Gastblogger 7 Opmerkingen

Single. Een woord waar ik, tot ruim een jaar geleden, geen speciale betekenis aan toeschreef.
Tot 11/11: major crash en voortaan ook "part of the gang", tegen wil en dank....

Wat heb ik in dat voorbije jaar geleerd? Een greep uit mijn ervaringen...

- Een mens is sterker dan hij/zij denkt

- Echte vrienden en familie zijn goud waard
tot zover de Bond Zonder Naam spreuken (cliché, maar echt waar)

- De tijd dat ik geen hap door mijn keel kreeg (zelfs geen chocolade), is toch weer voorbijgegaan: eerste teken van herstel... (Is dit trouwens ook geen kenmerk van prille verliefdheid? In that case, maak ik die tijd met plezier nog eens mee :-) )

- Ondanks een minder rooskleurig financieel plaatje heb ik nog steeds een hekel aan praktische cadeaus! GRAAAUWW, wee degene die mij, pakweg, een mixer cadeau wil doen!

En om mee af te sluiten: een vriendelijk woord of onverwachte glimlach van een nobele onbekende kan zo'n deugd doen. Daarom, aan alle singles (M/V/whatever), en zeker nu, nu die kleine rakker met pijl en boog er zit aan te komen: een bemoedigend knipoogje van een lotgenoot!

Coco

By the way: die kleine rakker mag wel eens wat beter leren mikken.

Met dank aan onze gastblogster. Ook zin om jouw ervaringen te delen en je medesingles te voorzien van deugddoend herkenbaar leesvoer? Mail naar oponseentje@gmail.com

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke getuigenis. Heb hard moet lachen bij je laatste zin. Bedankt om ons een hart onder de riem te steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey dank je voor je bemoedigende woorden.
  Voor mij is het de eerste keer sinds jaren dat ik Valentijn niet erg vind (nu ja, héél erg vond ik het nooit, maar dacht wel elke keer, ja lap hier zit ik weer, dag van de liefde?!?) maar nu ik een relatie even volledig heb uitgesloten is het hier lekker rustig in mijn koppie & hart, wat een opluchting.
  Maar toch doen je woorden iets, bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Avec plaisir! Blij dat jullie er iets aan hadden. Trouwens, een anti-romantifilm, wat vettige lekkernijen in de aanslag en V-day is zó voorbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tip: kijk op Valentijn naar een vechtscheidingsfilm, een film over relatieproblemen of vreselijke kinderen à la 'We need to talk about Kevin' (enkel als je kinderloos bent) en kruip daarna lekker alleen in bed met je kersenpitkussentje, opgelucht om wat je allemaal bespaard blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey (laatste) anoniem, het boek van "We need to talk about Kevin" is heel sterk (beter dan de film, maar je tip is ook goed hoor!). Ben geen lezer maar heb de meer dan 500 blz in enkele dagen vakantie uitgelezen, zeer meeslepend en straf geschreven! Dit maar even ter info ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan het toch ook wat positiever opvatten.. Egoloos! Het is het feest van de liefde. Verras je moeder met een vroeg moederdagscadeautje of stuur die (single) vriend(in) een leuk bericht. Verwen je huisdier als je er één hebt!

  It's not about what you get, it's about what you can give.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut akkoord. De fase dat ik nillens willens Valentijn uit de weg ging omdat de confrontatie me bang maakte, doorzie ik nu. De culturele ideeën opheffen en er je eigen ding mee doen, is zoveel mooier... :-)

   Verwijderen