Wat doe je deze vasten?

maandag 8 februari 2016 Lies 1 Opmerkingen

Als single is het gemakkelijk om slechte gewoontes aan te kweken en te behouden. Al eet je elke dag diepvriespizza en chips, al zit je urenlang op Facebook of voor de buis, al kruip je elke nacht veel te laat in bed, ... Niemand die er iets van zegt.

Daarom is het goed af en toe eens 'in 't eigen hert te kijken' en je af te vragen wat je zelf graag anders zou zien. Omdat het veel gemakkelijker is om samen met anderen werk te maken van je eigen leefgewoonten, ontstonden er de laatste jaren heel wat acties, waarvan een groot deel tijdens de vasten.

Google eens op '40 dagen zonder' en je vind:
- 40 dagen zonder vlees
- 40 dagen zonder suiker
en nog een hoop andere mogelijke acties.

Een paar jaar geleden kozen wij met een aantal bekenden om te gaan voor 47 dagen zonder suiker (want de vasten telt eigenlijk 47 dagen). Na een oproep op deze blog en de blog die we speciaal voor die actie maakten, sloten ook onbekenden zich bij ons aan.
Ook dit jaar gaan een aantal onder ons die uitdaging aan (al zetten sommigen wel een joker in bij speciale gelegenheden, zoals feestjes). Na dit weekend nog eens voluit van zoet te hebben genoten, starten we er aanstaande woensdag mee.

Zin om mee te doen? Of kies je voor een andere actie? Of bewust voor 'geen actie'? Vertel het ons hieronder.

1 opmerking:

  1. Dag Lies,

    Een zeer goed idee. Ik doe mee! Ik berg de pot choco op tot de paashaas aan de einder verschijnt. Ik heb enkele jaren geleden ook al meegedaan en dat gaf me een goed gevoel. Ik kan het iedereen aanbevelen die de metamorfose wil ondergaan in - achtereenvolgens - een naar suiker hunkerende wildeman (wildevrouw), een suikerslaaf (-slavin) die zich steeds meer uit de ketenen van de Suikerkoning losrukt, en, tenslotte, een bevrijd individu met meer energie en een scherpere kijk op de dingen. Probeer het! Doe mee! Het is veel fijner om het met veel mensen tegelijk te doen. Na afloop hoort een traditionele wafelbak tot de mogelijkheden. Vr groeten, Stefaan

    BeantwoordenVerwijderen